Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 juni 2016 av lineien i sjukdom & hälsa (3 svar)
Juvertumör tik stort område

Hej!


Idag är en sorgsen dag. Provsvaren har kommit och min tik som är 12 år har juvertumör. Hon verkar i övrigt pigg och glad och jag har inte märkt något förrän några veckor sedan då jag upptäckte en stor knöl. Det var som ett eksem ungefär och folk trodde att det var något ytligt. Vi tog dock prover och nu har det visat sig att de hittat godartade och elekartade tumörer. 


Veterinären säger att området är för stort och att det i princip är inte möjligt att operera. Övriga organ är utan anmärkning. 


Ni som har tagit bort tumörer, hur stora har de varit? Ska jag kolla med någon mer veterinär? 


Jag fattar inte hur jag inte kunnat upptäcka detta. Jag har aldrg känt någon knöl??!?! Känner mig som världens sämsta. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om lineien och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#1 8 juni 2016 av Puddingpastejn Re: Juvertumör tik stort område

Nu vet jag inte hur sjukdomsbilden ser ut i just ditt fall, eller hur hunden är i allmäntillstånd och vilken ras och förväntad livslängd... men jag hade nog velat ha ett andra utlåtande. I bästa fall kan det ge dig 3-4 år till med hunden kanske?


Sitter tumören endast på/i själva juvret? I så fall är det ju inte helt ovanligt att man tar bort hela juverrader. Ser hennes hjärta och lever/njurvärden etc. fina ut och hunden är "fysiologiskt ung" borde det ju gå att operera på de premisserna.


Om tumören däremot täcker ett stort område både på bredd och längd kan jag förstå veterinären som inte ville operera, då det innebär att huden får svårt att räcka till över såret. En operation kan också få tumörer som annars inte skulle ha spridit sig att sprida sig om man inte får bort hela, så att hunden har större chanser utan operation. Det är också ett stort ingrepp på en gammal hund, och ibland är det mest rätta att låta hunden få leva sitt vanliga liv de sista året/åren istället för som patient och konvalescent.


Ingen erfarenhet vad gäller egna hundar, men av kliniktjänstgöring.


Beklagar verkligen detta tråkiga besked du fått, och önskar er lycka till. Hör gärna av dig om hur det går.


 

Svara på detta inlägg

lineien
Medlem 2016-05-30
#2 8 juni 2016 av lineien Re: Juvertumör tik stort område

Tack för ditt fina svar. Jag förstår vad du menar. Hon är en 12-årig siberian huskey som i sina dar tränat mycket kondition så hon är väldigt pigg. Men som sagt är området ganska stort, ungefär som en limpmacka bakom frambenet och under det. Hon verkar till synes oberörd just nu...

Svara på detta inlägg

hundögon
Medlem 2009-04-01
#3 9 juni 2016 av hundögon Re: Juvertumör tik stort område

Tumörerna behöver inte vara stora, för att ställa till det. Kan vara små som gruskorn. Har haft en tik med symtom som detta. Opererade bort en hel juverad. Hjälpte inte, de spred sig till(fick ont och svårt att gå) korsryggen.  Var en gammal tik och fick somna in. Inte roligt med tikar som diagnoseras med juvertumör.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
**SNÄLLA NÅGON MED ERFARENHET AV JUVERTUMÖR?**   [5] 14 feb: anonym1 18 mar: anonym1 Hur stort aktiveringsbehov Tollare?   [0] 23 jan: Maddison sjukt orolig!!! juvertumör?   [5] 5 feb: Zid 5 feb: Lona Hur länge kan löpet pågå i ett område?   [7] 17 jan: Ingrid W 23 jan: Ingrid W Är i stort behöv av hjälp/tips!   [7] 15 aug: Precise 17 aug: lillflingan Svenska husdjur har stort inflytande hemma   [0] 13 okt: Vovven Stort problem! Bajsar i vatten   [18] 7 jun: maltezia 9 jun: Qela Skaffa en lapsk vallhund eller hund i stort sett?   [3] 12 apr: neabjorkk 12 apr: neabjorkk Ni som opererat bort juvertumör på eran tik.   [7] 25 feb: Lilith 2 mar: Lilith Ska jag kräva ny op? (Juvertumör) Skaffa en hund t   [10] 29 jan: Hårboll 1 feb: Hårboll
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Lapphund | Border Collie | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever
© 1998-2020 Enfinia AB