Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 juni 2016 av Lotten i övriga hundfrågor (17 svar)
Min nära vän tycker inte om min hund

Behöver skriva av min lite såhär efter helgen... jag har varit i mina föräldrars stuga över helgen med tre vänner, varav en är en väldigt väldigt nära vän, jag ser henne typ som en familjemedlem. Och hon är en fantastisk vän på alla sätt utom ett - hon tycker inte om djur. Hon kallar min hund för den istället för hon, fast jag rättat henne. Hon säger hon om hunden när hon kommer ihåg, men jag tror hon säger fel så ofta för att hon över huvud taget inte ser min hund som en individ.


Enda gången hon frågar nåt om min hund så är det frågor som handlar om typ "när ska den lära sig att vara mindre i vägen?", t ex kan hon fråga hur lång tid det tar att lära sig gå i koppel eller varför hon skäller och hur man lär henne sluta med det (min hund är 1 år).


Min kompis bor i sthlm och jag i Umeå, så vi ses inte så ofta och när vi ses så har jag ju sällan med mig hunden. Men det känns väldigt konstigt att jag ska lämna bort hunden för att jag ska träffa min kompis, klart jag låter hunden vara hos extramatte och husse om jag ska åka en helg till stockholm och dricka öl, men när vi ska  hänga i en stuga känns det väldigt märkligt att lämna bort hunden, jag vill ju ha med henne.


Framförallt blir jag ledsen över att min vän som är så viktig för mig inte fattar hur viktig min hund är för mig.


Nu i helgen så hade dessutom en av dem som var med lämnat tillagade kycklingben framme när han tog sig ett nattasnacks (trots att vi vid middagen hade pratat om att hundar inte ska äta kycklingben). Min hund fick tag på en litet ben men hon svalde det nog helt, jag såg det nämligen och var framme sekunden efter. Det gick nog bra, hon är pigg och har ätit och bajsat flera gånger sen dess, men jag blev såklart väldigt orolig och ledsen. Dessutom blev jag ännu mer upprörd när han som lämnat benen framme inte ens sa någonting, inte ens oj, absolut inte förlåt. Så då blev det dålig stämning. Då försöker min kompis lätta upp stämningen genom att skämta om det. Hon förstår verkligen inte vad ens hund är!!! Fy fan, jag blir så ledsen. Samtidigt vill jag ju inte "göra slut" med min vän för det här, hon är och har varit en otroligt viktig person i mitt liv.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lotten och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 13 juni 2016 av Kalla Har du pratat med henne om detta?

På riktigt alltså, satt er ner så du kan förklara? För jag kan förstå, om man inte är en djurmänniska, att inte alla begriper vilken glädje man kan ha av en relation till ett djur. Om man inte är en djurmänniska kan det säkert upplevas som att djuret bara ställer krav och tar uppmärksamhet utan att man har någon "nytta" av djuret i fråga.


Tycker du att det är jobbigt att ta den diskussionen öga mot öga så skriv ner vad du känner, som du gjort här och skicka ett brev i vilken form du föredrar och be henne ringa när hon läst det så ni kan prata om det. Det är inte alls säkert att hon förstår hur det här sårar dig. Begriper hon det redan nu men ändå beter sig så här, ja då får man ju verkligen fundera på om du vinner eller förlorar på att behålla den relationen.


Mvh "Vovves egna lilla amatörpsykolog"


 

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#2 13 juni 2016 av Ruccola Re: Min nära vän tycker inte om min hund

Det är ju på sätt och vis en välsignelse att ni bor på avstånd från varandra, så det blir ju inget springande in och ut era bostäder...


Ja, det finns människor som tycker att djur ska vara i skogen och inte vara som familjemedlemmar i en bostad. de förstår helt enkelt inte konceptet hund eller katt till sällskap och glädje. De kan möjligen förstå hunden som ledarhund för synskadade, bombhund, polishund etc.


Jag håller med Kalla: berätta  skriftligen vad din hund betyder för dig, men poängtera också att du förstår att väninnan inte delar din förtjusning och inte heller behöver göra det. Vi är alla olika som människor. Betona också att detta inte ska förstöra er vänskap och att du så gott det går ber annan ta hand om din hund när väninnan hälsar på eller du hälsar på henne.


Det jag nu har att säga är totalt ovetenskapligt, möjligen helt fel och väldigt kontroversiellt (men det finns de som delar min uppfattning): I hela mitt liv har jag haft hundar omkring mig och har och har haft vänner och bekanta där en del delar min glädje i hundar och andra som bara tycker att hundar är dreglande, nerhårande onödiga djur. De som gillar hundarna gillar också att vara med barn, tycker om barn, egna och andras. Det gör inte de vänner och bekanta som ogillar hundar. De har visat sig ha en betydligt svalare inställning till barn, både egna och andras. Flera av dem har valt att inte alls skaffa barn och de som har barn (ett!!) klagar påfallande ofta över bundenheten, ansvaret.. Kanske finns det något socioemotionellt hak i dessa personer som gör att de inte förstår att hund, häst, katt och kanske också ett barn kan vara betydelsefulla i någon annans liv.


 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#3 13 juni 2016 av pipilotta Re: Min nära vän tycker inte om min hund

Som det redan sagts här så kan du väl testa hur goda vänner ni är genon att försöka förmedla hur viktigt du tycker att din hund är för dig.


Jag har aldrig haft större utbyte av att ha vänner som är anti när det gäller djur öht. Djuren betyder mer än så för mig.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 13 juni 2016 av Ayrin Re: Min nära vän tycker inte om min hund

Angående hundar och ben: http://www.hundsport.se/redaktionellt/veterinaren_mapp/artiklar_hunden_ge_ben.html


Summa summarum: en gödkyckling dräps när den är ca 5-8 veckor, benen blir inte vassa, det är inte farligt för hunden.


Vad gäller resten håller jag huvudsakligen med de nedan. Förklara dina känslor för din vän.


*Men*, sedan får man ju komma ihåg att valpar/unghundar är tämligen irriterande, och att bli ledsen på att en person som tycker att en hund som "är ivägen" och skäller (mycket?) är jobbig är kanske inte helt rättvist? Man får komma ihåg den gamla devisen "mitt barn, andras ungar" och acceptera att ens djur/avkomma inte är lika fantastisk i andras ögon.
Jag har både hund och barn, och jag kan acceptera att inte alla älskar dem (så länge de inte är aktivt elaka mot dem, naturligtvis). Vissa vänner tar jag inte med varken hunden eller barnet när jag ska umgås med. Det kan naturligtvis leda till att vi inte kan ses lika ofta, men jag håller det inte emot dem.


Fel pronomen är likaså en skitsak. Du väljer själv att bli stött över detta.


Och rent krasst, om du är i nån annans stuga, tillsammans med folk som inte är hundmänniskor så tycker jag att det är ditt ansvar att se till att hunden inte har fri tillgång till hela stugan under natten. Du kan gott stänga in henne tillsammans med dig i sovrummet så att du har koll på att hon inte gör nåt hon inte borde under natten.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#5 13 juni 2016 av Puddingpastejn Re: Min nära vän tycker inte om min hund

Som tröst kanske jag kan säga att min gubbe inte alls var så förtjust i djur när vi träffades. Då var min lilla tjej valp. Nu efter att ha umgåtts titt som tätt i 4 år har han sett hur fantastiskt det kan vara med hund. Men då har han också fått vara med på lite utställning och så, och han har sett hur ledsen jag blir när hunden inte mår bra. Vissa behöver bara lite tid. :)

Svara på detta inlägg

urrrk
Medlem 2009-01-15
#6 14 juni 2016 av urrrk Re: Min nära vän tycker inte om min hund

Jag har ungefär samma inställning till barn som din vän har till hundar. Jag har väldigt svårt att umgås med personer med barn i närheten, och irriterar mig mest på allt de 'gör fel' (och lägger inte märke till att det bra och fantastiska och roliga som det ju faktiskt också gör). Jag har försökt att lära mig gilla barn, eller iaf inte vara trist och irriterad varje gång det finns barn i bilden, men jag har inte lyckats ännu.


I slutändan har jag tyckt att jag har varit en negativ del av mina barn-besörjande vänners/bekantas liv, och helt enkelt slutat umgås med dem, eller dragit ned på umgänget från varje vecka (innan barnen) till några gånger om året (efter barnen).


Jag tror att det är bra om du förklarar för din vän hur du känner och att du blir sårad, men det är möjligt att hon inte kan ändra sig även om hon försöker. Ibland är det faktiskt så att man växer ifrån varandra, även om man älskar varandra. Min största passion kan vara precis det som min vän helt enkelt inte kan stå ut med, och tvärt om. Om då denna passionen är en familjemedlem, en katt, en hund, ett barn, så är det nästan omöjligt att gå vidare.


Det går att ta en paus i en vänskap, och finna varandra igen.

Svara på detta inlägg

Träsktrollet
Medlem 2003-12-03
#7 14 juni 2016 av Träsktrollet Lev med det...

Alla tycker inte om hundar. För en del är hundar mer en sak än en individ och då säger de "den" om hunden. Inget konstigt. Det är inget att hänga läpp för, känna sig ledsen, arg eller kränkt för. Så är det bara och sånt är livet. 


Det är väl bra att din vän ställer frågor kring hunden! Sen att du kanske tycker det är "fel" frågor och blir kränkt... Svara sakligt på frågorna i stället. Vännen kan ju uppenbarligen inget om hundar och får hon kunskap om hundar så kanske hon kan lära sig umgås med din hund, eller i alla fall acceptera dens existens. 

Svara på detta inlägg

Lotten
Medlem 2014-09-26
#8 14 juni 2016 av Lotten Re: Har du pratat med henne om detta?
          Har du pratat med henne om detta?
          

På riktigt alltså, satt er ner så du kan förklara? För jag kan förstå, om man inte är en djurmänniska, att inte alla begriper vilken glädje man kan ha av en relation till ett djur. Om man inte är en djurmänniska kan det säkert upplevas som att djuret bara ställer krav och tar uppmärksamhet utan att man har någon "nytta" av djuret i fråga.


Tycker du att det är jobbigt att ta den diskussionen öga mot öga så skriv ner vad du känner, som du gjort här och skicka ett brev i vilken form du föredrar och be henne ringa när hon läst det så ni kan prata om det. Det är inte alls säkert att hon förstår hur det här sårar dig. Begriper hon det redan nu men ändå beter sig så här, ja då får man ju verkligen fundera på om du vinner eller förlorar på att behålla den relationen.


Mvh "Vovves egna lilla amatörpsykolog"


 

Tack för rådet! Ja det som spelar roll är mer att hon bryr sig om mina känslor, och hela den här tråden har fått mig att tänka ut vad jag vill säga - vad jag tycker är rimligt att kräva, vad jag önskar mig och hur jag ska tänka annorlunda. Vi ringde lite om varandra idag, så vi ska höras imorgon och bara att få formulera vad jag egentligen tänker och känner och vill kändes väldigt skönt!

Svara på detta inlägg

Lotten
Medlem 2014-09-26
#9 14 juni 2016 av Lotten Re: Min nära vän tycker inte om min hund
          Re: Min nära vän tycker inte om min hund
          

Det är ju på sätt och vis en välsignelse att ni bor på avstånd från varandra, så det blir ju inget springande in och ut era bostäder...


Ja, det finns människor som tycker att djur ska vara i skogen och inte vara som familjemedlemmar i en bostad. de förstår helt enkelt inte konceptet hund eller katt till sällskap och glädje. De kan möjligen förstå hunden som ledarhund för synskadade, bombhund, polishund etc.


Jag håller med Kalla: berätta  skriftligen vad din hund betyder för dig, men poängtera också att du förstår att väninnan inte delar din förtjusning och inte heller behöver göra det. Vi är alla olika som människor. Betona också att detta inte ska förstöra er vänskap och att du så gott det går ber annan ta hand om din hund när väninnan hälsar på eller du hälsar på henne.


Det jag nu har att säga är totalt ovetenskapligt, möjligen helt fel och väldigt kontroversiellt (men det finns de som delar min uppfattning): I hela mitt liv har jag haft hundar omkring mig och har och har haft vänner och bekanta där en del delar min glädje i hundar och andra som bara tycker att hundar är dreglande, nerhårande onödiga djur. De som gillar hundarna gillar också att vara med barn, tycker om barn, egna och andras. Det gör inte de vänner och bekanta som ogillar hundar. De har visat sig ha en betydligt svalare inställning till barn, både egna och andras. Flera av dem har valt att inte alls skaffa barn och de som har barn (ett!!) klagar påfallande ofta över bundenheten, ansvaret.. Kanske finns det något socioemotionellt hak i dessa personer som gör att de inte förstår att hund, häst, katt och kanske också ett barn kan vara betydelsefulla i någon annans liv.


 

Jo, jag har insett att jag från min sida inte ska pracka på hunden på henne, utan vi får ses utan hund och prata telefon :)

Svara på detta inlägg

Lotten
Medlem 2014-09-26
#10 14 juni 2016 av Lotten Re: Min nära vän tycker inte om min hund
          Re: Min nära vän tycker inte om min hund
          

Som det redan sagts här så kan du väl testa hur goda vänner ni är genon att försöka förmedla hur viktigt du tycker att din hund är för dig.


Jag har aldrig haft större utbyte av att ha vänner som är anti när det gäller djur öht. Djuren betyder mer än så för mig.

Nästan så starkt som du känner kände jag också, och alla vänner jag fått sen jag köpte hund är ju stora hundvänner.


Men det finns fler viktiga saker i livet, så de gamla vännerna har också ett värde!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
VBad tycker ni om dobermans?!   [2] 24 maj: myowngndudz 24 maj: Anneli Beslutsångest- vad tycker ni?   [7] 13 feb: aski 25 maj: Mira och Esther Vad tycker ni om Norska fodret Labb?   [7] 6 nov: duende 8 nov: pipilotta Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 13 aug: duende 13 aug: Anneli Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 19 feb: duende 4 mar: Voff 92 omplacera hund, vad tycker ni om det?   [14] 19 dec: k1ro 25 dec: Gurkans Vilket torrfoder tycker ni bäst om?   [14] 27 maj: duende 1 jun: Lovinadogs Vad tycker ni om Pudlar?   [15] 21 mar: xsannagsx 19 okt: Kenneth90 Vad tycker ni om Pure natural foder?   [4] 20 aug: duende 23 aug: duende Hundfoder ? Vad ni tycker är det bästa torrfodret?   [19] 20 aug: oscar_min_bichon 18 apr: Dog_training
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Pudel | Yorkshireterrier | Welsh Springer Spaniel | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB