Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 juni 2016 av stellagio i sjukdom & hälsa (7 svar)
hjälp mig snälla viktigt :)!!!!

Hej jag behöver hjälp med min hund och jag skulle uppskatta om någon kunde hjälpa mig. Igår när jag var ute med min hund så började han helt plötsligt bli helt tokig och sätta sig ner och sniffa/bita/slicka vid hans rumpa och vid svansen typ, det är lite svårt för han att nå till hans rumpa. Och såfort jag försöker gå med honom så sätter han sig bara ner. Han åker inte "kana" på rumpan utan han reser sig och går lite och sätter sig ner och liksom sniffar,biter och slickar sig vid rumpan och det som jag sa. Han springer åt olika håll och verkar lite stressad också. Han hostar (en gång bara) och får upp slem i halsen men sväljer det. Och han kissar och bajsar inte och det blir så pass jobbigt att jag går hem med honom. Han fortsätter likadant tills idag. Några gånger när vi har varit ute så har han kissat några gånger och så, men de flesta gångerna så undviker han att kissa eller bajsa helt. Jag var ute precis och han går jätte bra, inget händer och han sätter sig inte ner tills att han bajsar, efter det så verkar det som att han får det jätte jobbigt och han slickar och biter vid rumpan och svansen. Det ända som jag kände till att det kunde vara är mask. Men konstigt nog när man söker så står det inget om att det som händer med min hund, händer när hunden har mask. Det står också en massor om analsäckarna men de tömdes för inte så länge sedan. Det står lite om allergi och lite om annat. Min hunds öron rycker också hela tiden så som de gör när de har loppor, han skakar sig och slickar överallt, men inte innan detta hände. Vi har iallafall köpt avmasknings tabletter och de ska börja värka från och med imorgon. Jag vill bara säga att min hund fick i sig lite choklad dagen innan detta och han lekte med många hundar ifall det kan ha något med det att göra. Jag vet att detta kanske inte är så allvarligt men det skulle vara riktigt snällt om ni vet något om detta och kan hjälpa mig. Vad tror ni att det är och varför kliar det överallt på honom, och varför t.ex. rycker hans öron? hjäälp.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om stellagio och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#1 21 juni 2016 av Puddingpastejn Re: hjälp mig snälla viktigt :)!!!!

Ta hunden till veterinären!


En analsäcksinflammation kan komma ganska plötsligt. Det kan vara en allergisk reaktion på något han ätit eller ett bett av någon insekt eller i princip vad som helst. Omöjligt för oss att svara egentligen, och oavsett vad bör det utredas och behandlas av veterinär. Om du inte vill boka tid kan du i alla fall ringa dit och be om rådgivning.

Svara på detta inlägg

stellagio
Medlem 2016-06-21
#2 21 juni 2016 av stellagio Re: hjälp mig snälla viktigt :)!!!!

tack så jätte mcyekt

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#3 22 juni 2016 av Lona Instämmer!
          Re: hjälp mig snälla viktigt :)!!!!
          

Ta hunden till veterinären!


En analsäcksinflammation kan komma ganska plötsligt. Det kan vara en allergisk reaktion på något han ätit eller ett bett av någon insekt eller i princip vad som helst. Omöjligt för oss att svara egentligen, och oavsett vad bör det utredas och behandlas av veterinär. Om du inte vill boka tid kan du i alla fall ringa dit och be om rådgivning.

Dessutom bör man inte avmaska utan att först ta reda på om hunden överhuvudtaget HAR mask och i så fall vilken sort. Antingen så ber man veterinären om hjälp eller så köper man ett "Kolla Masken"-kit som bland annat finns på apoteket.


Att avmaska för att hunden KANSKE har mask bidrar dels till ökad resistens hos maskarna, dels så kanske man använt fel preparat eftersom alla avmaskningsmedel inte tar alla sorters mask. Man ska dessutom helst ta ett så "smalt" medel som möjligt som helst bara riktar in sig på just den sortens mask som hunden har, inte ett brett preparat som går på rubbet.

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#4 22 juni 2016 av Ruccola Analsäcksinflammation?

Låter som det. Det är smärtsamt och du ska ta hunden till veterinär. Inget du kan åtgärda själv. Analsäckarna töms, spolas rena och hunden får ett antibiotikum.


Du kan be veterinären visa dig hur du i framtiden själv kan tömma hundens analsäckar om de brukar vara problematiska, men då ska det så klsrt inte vara under pågående infektion.

Svara på detta inlägg

stellagio
Medlem 2016-06-21
#5 22 juni 2016 av stellagio Re: Analsäcksinflammation?

Min hund blev klippt dagen då detta hände, jag gick ut med honom och det var då allt började. Han kan inte ha blivit för rakad så att det typ gör ont när han bajsar eller att det kliar pga det? 

Svara på detta inlägg

z_FlisansMatte
Medlem 2011-06-06
#6 23 juni 2016 av z_FlisansMatte Re: Analsäcksinflammation?

Vi hade en shih tzu som blev alldeles tossig efter en klippning. Hon betedde sig som du beskriver. Sprang nåt steg och satte sig, väldigt irriterad på bakdelen. Vi blev riktigt oroliga då hon inte ville röra sig utan helst bara låg och tryckte. Det slutade med ett veterinärbesök som kostade 4000 kronor för att utesluta nåt allvarligt. Man hittade inget men konstaterade att dom klippt alldeles för kort i rumpan och att vissa raser är känsligare för det. Vi fick en salva som skulle lindra Kilandet/stickandet där bak. Det tog ett par veckor innan håret växt ut tillräckligt för att hon skulle bli sitt vanliga jag igen....behöver jag säga att vi bytte hundfrisör efter det? 

Svara på detta inlägg

stellagio
Medlem 2016-06-21
#7 23 juni 2016 av stellagio Re: Analsäcksinflammation?

jag förstår. Ja han ligger och piper nu och vägrar göra något men det blir säkert bra igen såfort håret får växa ut. tack :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp mig välja ras!   [6] 30 sep: UrOchSkur 1 okt: Anneli HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Akut hjälp! Mina föräldrars pudel bet min mamma.   [6] 9 sep: Villetycke 23 sep: Ayrin Valp som biter barnen HJÄLP   [4] 11 aug: sarah_jkpg 22 sep: TFreya Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272 Hjälp mig hur jag ska tänka..   [3] 4 apr: Humlan12 8 apr: Ayrin Separationsångest - hjälp!   [1] 3 apr: Pälsklingen 4 apr: Rezt Hjälp! Kastrering eller inte   [4] 25 feb: Tira Ros 21 mar: Rezt HJÄLP!Köpa valp och tolka HD Och ED röntgen   [3] 22 feb: annaf85 23 feb: Torparinnan Hjälp angående Berner Sennen   [3] 19 feb: Ida95 19 feb: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | American Staffordshire Terrier | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever | Labrador Retriever | Schäfer | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB