Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 juli 2016 av labrador i sjukdom & hälsa (4 svar)
orkar inte med detta beteene längre

Har fått goda råd men orkar sbart ine längre. Måste sova i köket. Hon biter mig i huvudet och förstör sängen och hoppar i sängen bajsar och kissar i sovrummet. Har avlett med ben och allt. Ångrar nästan att jag köpte henne som valp när vår förra hund dog Men får väl stå ut


 


Hur länge skall hon hålla på så här?


mvh


Som medlem kan du här läsa lite kort info om labrador och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 4 juli 2016 av Kalla Du har inte svarat på de frågor vi ställde

I din förra tråd om din valps beteende så det går överhuvudtaget inte att ge några råd. Rekommenderar att du kontaktar uppfödaren och ber om hjälp.

Svara på detta inlägg

Scherzi
Medlem 2007-06-21
#2 4 juli 2016 av Scherzi Re: orkar inte med detta beteene längre

Köpte du henne direkt från uppfödaren eller har hunden mellanlandat hos någon annan innan hon kom till dig?


Lämnas hon ensam något under dagarna eller är hon med dig hela tiden?


Du skriver att du aktiverar hunden. Hur aktiverar du? Det blir inte för mycket? Du kanske ska försöka passivitetsträna också ifall du inte redan gör. Dvs försöka hitta stunder då du sätter dig med hunden och försöker få den att vila.


Betr att hon gör i sovrummet - Rastar du henne tillräckligt ofta? Valpar och unga hundar måste man ju ut med ofta. Sover man intill hunden märker man ibland när det är dags att gå ut. Annars får man ställa klockan.


Många valpar får "valpryck" och då speciellt på kvällarna. Springer som små raketer fram och tillbaka. Helt tokiga, för att sedan till slut lugna ner sig. Efter ett sådan ryck är det bra att gå ut med hunden; toalettbestyr.


Märker du att hon får ett sådan ryck varje kväll så avvakta med att gå och lägga dig tills rycket är passerat. Underlättar.


Har hon leksaker? Något som tål att tugga på när det kliar i tänderna? Man kan göra själv, t ex slå knut på en kökshandduk eller liknande. Se till att ha flera leksaker så du alltid har något i närheten att avleda med. Minns jag fel, eller är det en golden, labrador??? Retrievers vill ofta ha något i munnen. Något att bära på. Vissa mer än andra. Kan kanske vara något att ha i åtanke.


Märgben eller något annat för en valp lämpligt tugg kan vara en bra sysselsättning. Något de kan ligga och slicka och smågnaga på. Se till att ha henne under uppsikt bara. Har du testat Kong. Är en gummigrej som finns i olika storlekar beroende på hundens storlek. Finns även för valpar. Man kan lägga in foderkulor och annat i den och så får hunden sysselsätta sig med att plocka ut. Tar lite tid och håller hunden sysselsatt.


Får hon bra mat? Tillräckligt med mat? Och tillräckligt många gånger per dag?


Vissa valpar är pirayor. Biter och håller på. Sylvassa tänder så visst gör det ont. Men om det kan vara till ngn tröst så brukar det ge sig med tiden.


 


 


 


 

Svara på detta inlägg

labrador
Medlem 2011-10-09
#3 5 juli 2016 av labrador Re: orkar inte med detta beteene längre

Hejsa


Tack så jättemycket för ditt brev. Jag går ut ofta t.ex 600 8.00 10.00 och ibland bara lite efter 2 timmar. Jag tränar lite e´nsamhetsträning bara5 minuster åt gången när hon är så lite. Gör detta flera gånger om dagen så hon vänjer sig. Jo, hon har varit hos en barnfamilj innan och de klarade inte av valpen för barnen blev rädda när hon busade. Så hon kom tillbaka till uppfödaren och sen köpte jag denna fina valp.


Hoon har leksaker och mycket ben att sysselsäta sig med och har tappat några tänder. ppfödaren gav henne pedegree och tyckte att hon skulle äta den tills hon blev vuxen, men jag vill byta till Hills eller Royal längre fram, men tar det försiktigt så hon inte får ont i sin mage.


På tal om Kong-leksaker så skall jag köpa dem. Hon äster 4 gånbger om dagen men skall trappa ner till 3 gånger snart. Hon äter och dricker bra. Är pigg och glad på dagarna. Vi tar det lugnt med motionen efterosm hon är så liten och tänker på höfter m.m Jag aktiverarnhenne genom att söka godis och matkulor.


Hon är mycket lugnare påmdagarna, när hon kom så kunde jag ibnte gå i lägenheten utan att hon följde mig, men nu går det bra.


Det är bara på kvällen. Jag går ut mycket sent och så tidigt på morgonen som möjligt.


 


Har ju haft vår rottisflicka innan men hon hade jag som liten.


 


Tack för dina goda råd. Jag är glad för all hjälp


 


mvh

Svara på detta inlägg

Scherzi
Medlem 2007-06-21
#4 6 juli 2016 av Scherzi Re: orkar inte med detta beteene längre

Förstår att det är kämpigt. Men försök härda ut. Du har en aktiv valp som till råga på allt haft en stökig start i livet då hon redan omplacerats, gör ju inte saken bättre för hennes ev stresspåslag.


Svårt ge råd och jag är ju ingen expert, men här kommer något du kanske kan testa:


* Försök hålla dig lugn under tokrycken. Dvs skrik eller ryt inte åt henne, bestraffa inte, utan försök ta det med ro. Så gott det går. Biter hon hårt kan du prova pipa till så hon förstår att det gör ont och prova ge henne något att ha i munnen, t ex en mjuk leksak, tygtrasa ...


Valpar biter som bekant. Men hundars mun är ju ibland som våra händer. Ett sätt att undersöka, hälsa, fånga uppmärksamhet osv.


Apporterande hundar, t ex labradorer, vill ofta gärna hälsa genom att ta ens hand eller arm i deras mun. De håller om, men biter inte, i varje fall inte hårt. Är det en hund med detta beteende kan det ju vara svårt för den som valp att veta hur hårt man kan "hålla om". Och tänderna är ju vassa.


* Du kanske skulle kunna prova att lägga ut en rejäl hög med filtar, lakan eller liknande som du inte är så rädd om på golvet. Och sedan försöka få hunden att stöka runt i detta i stället för i din säng. Dvs försöka få henne att få utlopp för sina tokryck där istället för i din säng. Kanske två högar, en bit ifrån varandra så hon kan fara emellan dem.


* Biter och stökar hon runt mitt i natten? Gissar att hon i så fall gör det för att hon behöver gå ut. Även om du går ut sent på kvällen och tidigt på morgonen så räcker kanske inte det. Två val i så fall. Antingen ta en tur på natten. Eller acceptera att det görs inne. Kanske kan du prova lägga ut några tidningar på golvet. Har du tur nyttjar hon det som nödlösning ifall du inte vaknar när hon behöver göra sina behov.


* Du skriver ngt om att sova i köket och jag har förutsatt att du sover med henne. Stämmer det? Om det är stället ni är mest i under dagtid är det kanske inte fel med köket. Ett ställe där hon känner sig trygg. Kan det vara så att hon blir osäker i sovrummet? Är ni där något dagtid? Du kanske kunde prova ta siesta med henne någon gång då och då under dagen i sovrummet. En stund då du försöker få henne att koppla av och ta det lugnt. Ta en bok och ligg och läs en stund. Låt hunden vila och vara passiv. Det är aldrig fel med lugn och ro och kanske kan vilostunder i speciellt sovrummet få henne att förstå att här vilar vi. Busar gör vi någon annanstans.  


* Maten ...  Är det Pedigree Junior du ger? Jag kan inget om Pedigree men frågar du folk här på vovve eller andra hundforum lär du nog inte få så många positiva svar.


Ta dig en stark funderare på att byta. Gör man en långsam övergång till det nya fodret är det sällan några problem för magen.


Valptiden är tillväxtfasen och speciellt viktigt att hunden får ett bra sammansatt foder under denna tid. För en växande hund är det viktigt med kalcium/fosforhalt. Så att hon växer i lagom fart. Det brukar talas om en kvot på ca 1,2. Men olika folk säger olika. Ett bra och anpassat valpfoder brukar hålla måttet.


Lycka till!! 


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur aktiv hund kan jag ha med detta schema?   [6] 8 apr: Cragdog 9 apr: Ayrin Blir så less på detta snart   [4] 2 apr: Cocoon 2 apr: Cocoon Vad är detta för ras?   [3] 30 mar: Mira100 6 apr: Lona Vilken ras är detta?   [2] 25 mar: Baxxen 25 mar: Sussane Är detta kennelhosta?   [5] 1 dec: hejsansvejsan 3 dec: hejsansvejsan Hjälp vem kan få stopp på detta?!!   [3] 26 sep: anonym1 1 okt: pipilotta Vad kan detta vara?   [1] 23 aug: Leon22 26 aug: ygdrsil går det inte att byta namn längre?   [2] 29 apr: Carita 30 apr: Ayrin Banminth finns inte längre?   [1] 15 okt: daisu 15 okt: Lona Hjälp! Vad är detta?   [4] 17 maj: mon055 21 maj: Krokodilen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Papillon | Bearded Collie | Griffon Belge | Coton de Tuléar | Staffordshire Bullterrier | Border Collie | Karelsk Björnhund
© 1998-2020 Enfinia AB