Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 juli 2016 av ponys i skaffa hund (17 svar)
Vilken ras tänker jag på?

En glad hund med livslust och energi. En hund som lätt hänger med på skid-, löp- och cykelturer. En hund som klarar med att hänga med på allt, alltså rätt hög stresströskel. Kanske en som inte har skallet nära inpå och som tycker om att träna med sin förare. En hund som inte är så sugen på vilt och som saknar skärpa! 


Någon ras ni kom och tänka på? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om ponys och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 10 juli 2016 av Kalla Labrador!

Är det första jag tänker på :) Jag hade letat efter en kennel med aktiva hundar, en som inte bara meriterar med utställningar, men inte nödvändigtvis en jaktinriktad sådan.


Sedan ska man ju gilla pälsen osv, men det är ju en annan femma:)

Svara på detta inlägg

Snekkersten
Medlem 2007-05-13
#2 10 juli 2016 av Snekkersten Re: Vilken ras tänker jag på?

Lagotto Romagnolo tänker jag på.....jag har haft hund hela mitt liv - men aldrig någon som har varit så "kvick i knoppen"m som henne vi har nu ....just en Lagotto-mycket, mycket lättlärd....och glad o piggelin....


Hälsningar från Danmark


Alma o matte Gunilla

Bilder:
Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#3 11 juli 2016 av Ruccola Re: Vilken ras tänker jag på?

Jag tänker på storpudel - en ofta förbisedd ras när man tänker på en aktiv, sportig hund. Genomtrevliga hundar som lever upp till samtliga de krav du har på en hund. Och den ska givetvis inte hållas klippt i de fåniga frisyrer man ser på utställningar. Klippt så att den ser ut som hund är storpudeln en härlig kompis som hänger med på det mesta.

Svara på detta inlägg

ponys
Medlem 2009-11-26
#4 11 juli 2016 av ponys Re: Vilken ras tänker jag på?

Pudel är jag van vid och är lite reserverad till att ha pudel igen. Kanske är storpudeln mer stabil? Men min grabb och många andra mindre pudlar jag mött har haft enormt låg stresströskel och haft svårt att vara ensam (ängslig och nervös). Men efter pudel har jag nästan svårt för andra raser ibland, tycker de är så tröga och inte alls lika bra människokännare som pudlar är haha! 

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#5 11 juli 2016 av Ruccola Re: Vilken ras tänker jag på?

Stor skillnad i stabilitet och temperament på storpudel och mindre pudlar, som kan vara rätt jobbiga (men de har generellt blivit bättre under senare år). De storpudlar vi haft i träning på hundklubben har varit mycket stresståliga och genomtrevliga.

Svara på detta inlägg

almina
Medlem 2009-01-01
#6 12 juli 2016 av almina Re: Vilken ras tänker jag på?

Spetspäls är lättskött och passar bra vintertid. Snö rinner av pälsen och du slipper bollar som fastnar i andra typer av pälsar.


Finsk lapphund kan passa ganska bra. Vissa individer kan dock vara skälliga.


http://www.skk.se/sv/hundraser/finsk-lapphund/


Labrador som någon skrev - passande. Även golden retriever av aktiva linjer. 


Engelsk springer spaniel. 


http://www.skk.se/sv/hundraser/engelsk-springer-spaniel/


Bortsett från din önskan om att den inte skulle ha jaktintresse - en strävhårig vorsteh. Allt du vill ha, men också jaktintresse. Om du kan acceptera det, så är det en arbetsglad, harmonisk och lättlärd hund som kräver mycket stimulans. Mycket bra päls för vinteraktiviteter.


http://www.skk.se/hundraser/stravharig-vorsteh/


Samojedhund.


http://www.skk.se/sv/hundraser/samojedhund/

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#7 12 juli 2016 av Sezziyanen Re: Vilken ras tänker jag på?

Nån särskild storlek du vill ha eller inte ha?

Svara på detta inlägg

ponys
Medlem 2009-11-26
#8 13 juli 2016 av ponys Re: Vilken ras tänker jag på?

Egentligen trivdes jag med en mindre hund, då han var enkel att ha med. Överallt! Men jag kunde sakna att få hålla tempo på cykeln (cyklingen är en stor del av mitt liv), få hjälp med drag (cykel/skidor etc) och liknande. Kan tänka mig en hund i storlek med boxer, men storleken är inte det viktigaste om jag säger så! 

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#9 13 juli 2016 av Ruccola Re: Vilken ras tänker jag på?

"Hund som tvingas springa vid cykel = djurplågeri" sa veterinären som på hundklubben höll föredrag om hundar och motion. Trasiga trampdynor, nerslitna klor, ryggproblem, ledproblem osv.  Han tillhöll ev. cykelmotionärer att hoppa av cykeln och springa i skogen med sin hund i stället.  Jag delar den synpunkten.

Svara på detta inlägg

ponys
Medlem 2009-11-26
#10 13 juli 2016 av ponys Re: Vilken ras tänker jag på?

Nu tyckte jag inte att jag bad om din åsikt! Cykel och hund är en underbar kombination. Att få cykla på småstigar i skogen med sin hund är något alla borde göra. Om man inte har en ras som är sönderavlad (dåliga höfter, dålig andning etc). Vad är skillnaden att jogga med hund? När man cyklar på stigar så racear man inte fram i 180km/h. Man håller hundens tempo!? Min hund tog ingen skada av att få röra sig i skogen..........

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken ras passar oss?   [6] 27 apr: T.W 29 apr: Ayrin Vilken/vilka hundraser skulle passa mig?   [8] 31 jan: Sarakn 5 feb: Ayrin Tips på vilken hundras som passar?   [4] 8 jan: Walo 12 jan: Qela Vilken ras, besluts ångest   [4] 13 apr: Puttenutte 13 sep: Ayrin Vilken ras ska vi välja?   [14] 26 mar: Sofia78 22 apr: Dante1 Vilken ras passar oss?   [1] 25 mar: Lilltösen 26 mar: aenima Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Vilken ras bör jag para min blandras med?   [6] 14 jan: DogLover85 27 jan: Mira och Esther Urinvägsinfektion, vilken antibiotika används?   [4] 8 dec: Chocolate AK 9 dec: Puddingpastejn Vilken ras passar oss?   [12] 24 sep: Nokko 6 okt: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Grand Danois | Boxer | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Finsk Lapphund | Jack Russell Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB