Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 juli 2016 av airaM77 i övriga hundfrågor (2 svar)
Vad för försäkringsbolag till en Mastiff?

Hej!


Jag har en Napolitansk mastiff som är försäkrad hos Agria. Anledningen till att jag valde Agria beror på att jag har en mindre blandras försäkrad där sen tidigare. Men jag har hört att dom inte är bra när det kommer till stora raser. Så då är min fråga till er med stora raser: Vad har ni för försäkringsbolag och varför har ni valt det bolaget?


Med vänlig hälsning Maria


Som medlem kan du här läsa lite kort info om airaM77 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 22 juli 2016 av Lona Re: Vad för försäkringsbolag till en Mastiff?

Vi hade Agria till vår (engelska) mastiff även om det var några år sedan. Även om de är dyra så har de ofta bra villkor.


Såvitt jag vet så är de och Sveland dessutom de enda bolagen som har full veterinärvårdsförsäkring livet ut vilket är väldigt viktigt för mig. Möjligen har även Svedea samma villkor men jag skulle avvakta med att välja dem, nya försäkringsbolag brukar relativt ofta ändra både villkor och premier rätt rejält.


Se upp med bolag som har endast fast självrisk, visst är det skönt att veta att veterinärräkningen slutar på max 2500:- till exempel, men oftast innebär det en rejält höjd årspremie om man använt försäkringen.


Dock kan det vara så att flera av bolagen har reservationer när det gäller NM eftersom det är en så sjukdomsdrabbad ras så kolla det noga!


Om din hund någonsin varit sjuk eller skadad så byt inte bolag, man brukar få reservationer på den nya försäkringen och riskerar att hamna mellan stolarna där inget av försäkringsbolagen - vare sig det gamla eller det nya - vill betala ersättning.

Svara på detta inlägg

airaM77
Medlem 2010-02-03
#2 26 juli 2016 av airaM77 Re: Vad för försäkringsbolag till en Mastiff?

Tack snälla för ditt svar :) Tyvärr så sa den tidigare ägaren upp sin försäkring lite för snabbt, så det blev ett glapp på 1 dag. Så nu blev det en reservation iom att Soya (vår hund) har opererats för cherry eye. Så det e bara att hålla tummarna för att hon inte får några problem med sina ögon pga det. Skulle hon få det, då får vi inte ut något på försäkringen :( Deqn tidigare ägaren är en väninna till mig, så känner hon sig väldigt dum. Men men det e bara att hoppas att det inte blir några mer problem med hennes ögon.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tibetansk Mastiff - kostar?   [6] 22 sep: samoa 23 sep: Gurkans Om du skulle köpa en Mastiff?   [12] 18 nov: Månen 30 nov: Hrímnir Mastiff i stan?   [18] 8 aug: Elilan 26 aug: STB Funkar mastiff?   [8] 18 nov: Lathundarna 27 nov: Jennie&Märta Liten valp möter stor mastiff?!   [7] 22 jul: Siri-02 23 jul: Gurkans Tibetansk mastiff hur är rasen?   [3] 12 mar: lilltussan 12 mar: AngelicaY Byta försäkringsbolag?   [4] 8 nov: Klumpry 9 nov: Klumpry Vilket försäkringsbolag?   [7] 4 nov: Hundflocken 4 nov: pipilotta Byta försäkringsbolag   [18] 16 okt: Woofer 17 okt: Dixietown Mastiff söker lekkamrat   [2] 5 okt: Andreas187 6 okt: Duttan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Border Collie | Dobermann | Fransk Bulldogg | Boxer | Chihuahua
© 1998-2022 Enfinia AB