Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 augusti 2016 av leanita i sjukdom & hälsa (2 svar)
Osteosarkom Grand Danois

Jag hade en 5-årig Grand Danoistik som plötsligt fick en knöl på vänster framtass. Var hos 3 olika veterinärer under loppet av 4 veckor och fick till svar att det "nog var ledkapselinflammation" eller en "stukning". När jag den 28 juni krävde att de skulle röntga henne - var det redan försent! Hon hade skelettcancer som vid diagnostiseringen redan spridit sig till lungorna..på ett par dagar förvandlades hon och jag fick ta bort henne den 1 juli. När jag fick beskedet gick jag in i ett slags chocktillstånd, men för min älsklings skull fick jag behärska mig till det yttersta för att behålla lugnet för att hon också skulle vara lugn..


Efteråt bröt jag ihop fullständigt - har nu gråtit i fem veckor och det blir inte alls lättare. Jag hade byggt upp min tillvaro och mitt liv runt denna underbara varelse, så nu har jag ingenting. Allt känns meningslöst och sorgen och saknaden har inga gränser. Kan inte fatta att hon är borta.Finns det någon som har varit med om nåt liknande, något som har med denna förbannade sjukdom, osteosarkom, att göra?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om leanita och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Blackdog
Medlem 2005-03-11
#1 6 augusti 2016 av Blackdog Re: Osteosarkom Grand Danois

Hej !


Det du beskriver är exakt vad min Grand Danois fick endast 1 år 8mån. Det  gick fort dessutom, han kom in efter att varit lös på tomten och va svullen i vänstra frambenet men haltade inte, vi va till veterinären som röntgade benet, det såg ut som han ev. sprungit emot något en ganska stor "pålagring" på ett område. Vi fick salva som vi skulle smörja på och linda benet med en elastabinda. Endast 4-5 vecor senare haltade han svårt så vi besökte veterinären än en gång som tog en röntgen igen med ett väldigt nedslående resultat, det va cancer då tog vi beslutet att han fick somna in för det skulle bara bli sämre och han hade så ont så det fanns inget annat alternativ.

Svara på detta inlägg

leanita
Medlem 2012-07-13
#2 7 augusti 2016 av leanita Re: Osteosarkom Grand Danois

Tack för svar. Så din Grandis var bara 1 år 8 mån? När var detta? Det är en hemsk sjukdom med ett mycket snabbt förlopp och det barmhärtigaste är ju att direkt ta bort hunden. Det är bara att det gick så fort att jag nog är chockad fortvarande, det är nästan omöjligt för mej att gå vidare i livet, saknar henne jättemycket.. Har du eller tänker du skaffa en ny Grand Danois? 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Grand Danois hoppar högt?   [5] 8 jul: fonzy 9 jul: fonzy Petit basset och Grand basset?   [8] 15 nov: Voff 92 16 nov: Voff 92 Grand danois sökes   [2] 14 jun: Yahiko 15 jun: Goldendog Grand danois valpar   [2] 24 maj: trike 25 maj: trike Grand danois i Vollsjö 2005   [0] 21 maj: trike Grand Danois fodervärd   [8] 28 feb: Acizzej 4 mar: MikaelaGeorgsson Efterlyser ägare till Vilma, grand danois/vallhund   [2] 25 maj: Margarita 26 maj: Satmara Ni som har vana vid grand danois...   [26] 22 jun: Snofsan1965 2 jul: Cahira Läste att man nu får ställa ut merle Grand Danois   [6] 14 jun: Korthårig Collie 15 jun: Tugga Terrier Hundsläp hundbox Grand danois mått?   [1] 11 maj: Diiva 13 maj: Diiva
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Dobermann | Rottweiler | Chihuahua | Grand Danois | Finsk Lapphund
© 1998-2024 Enfinia AB