Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 augusti 2016 av myra1 i övriga hundfrågor (22 svar)
Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?

Vi har en liten hanvalp och skulle ställa honom i dagiskö. De sa då att de endast tar emot kastrerade hanar (stockholm söderförort). Har bara haft hona tidigare så detta krav var nytt för mig. Är det så på alla hunddagis?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om myra1 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 3
123

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#1 17 augusti 2016 av Sezziyanen Re: Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?

Nä, det tror jag verkligen inte.

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#2 17 augusti 2016 av Sezziyanen Re: Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?

Ska tillägga..kollade fort. Tre hunddagis i min stad googlade jag fram, alla tar emot kastrerade samt okastrerade hundar.

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#3 19 augusti 2016 av Ruccola Re: Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?

Det är nog vanligare att dagisen inte tar emot hundar över en viss mankhöjd t ex inte över 45 cm. Småhundar är lätthanterligare - tror de i alla fall. Och ja, jag känner till hunddagis som kräver att hanar är kastrerade.


Tycker inte att du sk kastrera din hund utan leta upp ett dagis som tar emot okastrerade hundar.

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#4 19 augusti 2016 av Sezziyanen Re: Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?

Jag har också sett småhundsdagis och dagis som har billigare pris för mindre hundar!

Svara på detta inlägg

myra1
Medlem 2016-01-10
#5 21 augusti 2016 av myra1 Re: Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?

Kanske är Stockholmsproblem. Där jag bor i södra Stockholm finns, vad jag hittat, 2 dagis som tar emor okasterade hanar. Tyvärr ligger båda så långt i från där vi bor att de rent praktiskt är omöjligt att ha honom där. Så vi kommer nog inte ha något val.

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#6 22 augusti 2016 av Sezziyanen Re: Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?

Försökt hitta dagmatte/husse i närområdet istället? Ursäkta, men IMO låter det helt sjukt att kastrera en hund för att det krävs för ett hunddagis. Det kan påverka allt möjligt hos hunden, av vad jag läst från folk som haft dåliga erfarenheter av kastrering. Verkligen inget jag skulle vilja chansa med.

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#7 22 augusti 2016 av Hortensia Re: Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?

Att kastrera katter av båda kön och hingstar är totalt okontroversiellt även i Sverige och, enligt min uppfattning, extremt klokt, så varför ska det vara så annorlunda med hundar, som inte ska gå i avel?


Hormoner är långt ifrån harmlösa och med dagens välutvecklade veterinärvård är kastrering ett rutiningrepp, som kan förlänga och förbättra våra sällskapdjurs liv - och ge försäkringsrabatt. ;)


Om fler tikar kastrerades skulle färre tikar drabbas av allvarliga sjukdomstillstånd, som livmoderinflammation och juvertumörer.


Om fler hanhundar kastrerades skulle färre testosteronstinna hundar plågas av löptikar så att de matvägrar, rymmer och riskerar att skadas, eller själva skadar omgivningen.


Om fler djurägare kastrerade sina sällskapsdjur skulle färre oönskade kullar födas in i en osäker tillvaro.


Mina nuvarande hanar är tidigt kastrerade och helt underbara. Den enas pälskvalitet har påverkats negativt, men jag skulle absolut inte tveka att kastrera alla eventuella husdjur i framtiden, oavsett kön.


Lycka till med valpen!   

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#8 22 augusti 2016 av Sezziyanen Re: Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?

Fy fan.

Hästar är inte hundar. 

Förstår dig verkligen inte Hortensia, alltid tyckt du varit knepig i dina inlägg men nu blir jag lite less. Det är hemskt att folk tänker som dig och kastrerar sina hundar till höger och vänster utan att tänka efter. Det verkar som folk alltid ska vilja ta genvägar, oavsett vad det gäller.

Kastrering är INTE en liten grej och det ska vara en sista utväg, inte nått man gör i "förebyggande" syfte eller FÖRSÄKRINGSSKÄL(?!?!). Hanhundar blir inte magiskt lugna och fina och harmoniska för att man stympar dem. Och ärligt talat, skaffa inte hund om du inte klarar av att kontrollera huruvida de ska para sig eller ej, det är verkligen inte svårt.Återigen, hästar är inte hundar. Å andra sidan blir jag väl inte förvånad, hästvärlden och dess folk är knappast kända för sin fina djurvänlighet och omtänksamhet. 

Det kanske vore allra bäst om vissa personer helt enkelt aldrig ägde djur överhuvudtaget.

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#9 22 augusti 2016 av Hortensia Re: Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?

Egentligen borde jag ignorera dina påhopp, men för TS och eventuella andra läsares skull vill jag klargöra, att jag har haft egen hund sedan 70-talet. Alltid hanhundar.


De har haft olika sexuell drift och flertalet har inte haft några problem alls med löptikar eller andra hanhundar, men jag har blivit varse hur enormt försämrad både hundars och ägares livskvalitet kan råka bli - alldeles i onödan - p g a testosteronöverskott hos hanar, eller svåra löp med förfärliga humärsvängningar och besvärlig skendräktighet, eller livshotande hormonutlösta sjukdomar hos tikar.


Hoppas du också är beredd att förutsättningslöst lära dig mer om hundar, och sätta deras välbefinnande före dina egna förutfattade meningar, under ditt fortsatta hundägarskap.


Kastrering av hund var förbjuden tills alldeles nyligen och det är sannolikt därför så många hundägare fortfarande ser det som tabu, men det svenska hundbeståndet har förändrats (läs försämrats) oerhört sedan 90-talet och ju fler kastrater desto bättre.


Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#10 22 augusti 2016 av Ayrin Re: Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?
          Re: Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?
          

Jag har också sett småhundsdagis och dagis som har billigare pris för mindre hundar!

Skälet till att det är billigare att ha en liten hund på dagis är helt enkelt det att en liten hund behöver en mindre "box" än en stor. Kolla på http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/olikaslagsdjur/hundarochkatter/skotselochtillsyn/saskoterdudinhund.4.207049b811dd8a513dc80001977.html. Vid 45 cm mankhöjd går boxsstorlekskravet upp från 3,5 till 4,5 kvm, vilket naturligtvis har stor betydelse för hur många hundar dagiset kan ta in.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Lön på hunddagis   [2] 12 dec: Amelia_watson 20 feb: Mira och Esther Starta hunddagis?   [1] 18 aug: Amelia_watson 19 aug: Gurkans Hjälper kastrering mot markeringskissande inomhus?   [1] 20 nov: Marie&Smilla 20 nov: Puddingpastejn Kontrollera kemisk kastrering på tävling   [1] 20 nov: Lokevovve 20 nov: Puddingpastejn Två hanhundar??   [4] 24 aug: Ziggy 25 aug: Gurkans Kastrering, eller??   [3] 21 apr: Tira Ros 21 apr: Anneli Hjälp! Kastrering eller inte   [4] 25 feb: Tira Ros 21 mar: Rezt Kemisk kastrering, erfarenhet?   [2] 15 feb: Doodles 18 feb: Draghund Hunddagis Vimmerby   [0] 29 okt: snowy En sällskapshund som inte kräver så mycket   [21] 29 sep: Rednil 8 okt: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Schäfer | Boxer | Finsk Lapphund | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Dalmatiner
© 1998-2024 Enfinia AB