Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 augusti 2016 av Smarthund i sjukdom & hälsa (10 svar)
Röda tassar på hund

Har fått höra så mycket olika om äda tassar på hund.


Om ens hund har råda tassar och fått de efter foderbyte. Man klipper ner och ändå är dom så där röda/rost röda eller som någon sa vinröda/blodröda.


Är de Svamp eller vad? Om hunden slicka på tassen men kliar(gnager) inte.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Smarthund och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 27 augusti 2016 av Kalla Re: Röda tassar på hund

Om huden under tasssarna är röd och irriterad är det ofta på grund av svamp. Det är irriterande för hunden då det kliar och stör. Omhunden ofta får problem med det kan det vara ett symptom på allergi. Den vanligaste formen av allergi hos hund är atopisk allergi, det vill säga kvalster eller pollen allergi eller liknande, det är vanligare än foderallergi.


 

Svara på detta inlägg

Smarthund
Medlem 2016-08-24
#2 27 augusti 2016 av Smarthund Re: Röda tassar på hund

Okej. Innan åt han standard. Men nu Doggy skonsam. Och han har ingen annat. Upp täckte röda tassar i onsdags. Hur kan man göra för att få bort de hemma?


För utom att vara noga med att torka och att hindra han för att slicka. Någon säger potatismjöl andras säger att de finns ett bra schampoo.


Har rakat ner pälsen under tassarna och rakar tassar samt ansikte ca var 14 dag. Något mer jag kan göra?

Svara på detta inlägg

SanCha
Medlem 2003-09-19
#3 28 augusti 2016 av SanCha Hej!

Du skulle kunna testa hemma och se om detta är svampinfektion genom att enkelt skaffa hem Atramon som säljs i matvarubutik (välsorterade).


1msk atamon


2 dl vatten


Blanda väl och doppa tassarna en i taget som fåpr vara i lösningne några minuter. Upprepa varje dag i en vecke. Sätt också en krage på hunden som inte tillåts slicka. När hunden slickar på huden blir den lite röd till brunaktig och beror på att saliven är basisk, alltså ett högt PH-värde medan huden är sur och harv ett lågt PH-värde. Saliven som verkar neutraliserande på hudens surhetsgrad missfärgar den alltså. Så detta du beskriver kan också häröra sig om en allergi och mycket svårt att sitta här och svara på. Du kan alltid testa med Atamon först och för att utesluta just svampangrepp. Blir det ingen skillnad får du söka veterinär som får börja hjälpa dig med en ev. allergiutredning.


 


MVH//Sanna

Svara på detta inlägg

Smarthund
Medlem 2016-08-24
#4 28 augusti 2016 av Smarthund Re: Hej!

Ska avvänta med veterinärer då han är unghund och inte helt färdig fören 2 års ålder som tidigast. Han har detta på just bara en tass och ingen men symtom av allergi liknande.


Har sett svamp på tassarna innan och detta påminer just om de.


Därför funderar jag på om jag göra något här hemma ist för att spring till veterinär för ev nu de minsta lilla. 

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#5 28 augusti 2016 av Kalla Jag måste dock säga:

1: Du fick ett bra tips om Atamon, det kan du testa på egen tass.


2: Att en hund har klåda är ingen liten sak och att vänta för länge med att utreda det är inte schysst mot hunden. det är oerhört stressande för en hund med klåda och det kan skapa alla möjliga sorters problembeteende. Det är inte en liten grej om det inte går över på en vecka eller så.


Jag har en allergihund, det behöver inte alls vara en katastrof, men hunden ska inte behöva ha det jobbigt i onödan. Du behöver ju inte nödvändigtvis göra en utredning med en gång, men hunden kan behöva receptbelagda läkemedel om klådan och svampen inte ger sig.

Svara på detta inlägg

Smarthund
Medlem 2016-08-24
#6 28 augusti 2016 av Smarthund Re: Jag måste dock säga:

Oj menade inte så.


Utan om de är svamp som jag misstänker så vill jag testa de jag har fått i tips nu först. Skulle de inte hjälpa är de så klart att jag tar han till veterinären som steg 2.


När jag tänker liten sak. Är att Svemp är en lite sak jämnfört med allergi eller en fläkt trampdyna och de är något man kan lösa själv oftast. 


Förlåt om jag uttryckte mig fel

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#7 28 augusti 2016 av Kalla DÅ är jag med dig.

Bra, då är vi överrens.

Svara på detta inlägg

Smarthund
Medlem 2016-08-24
#8 28 augusti 2016 av Smarthund Re: DÅ är jag med dig.

Tycker att de är synd att hundar blir allergiska :( Nu har jag trimmar ner tassarna ordentlig eller sa noga jag kan :D


Tror inte att de är allergi :/ De de kom efter jag gav han kalk tillskott förra fredagen och sen har de hållt i sig. Innan dess hade han inget.


Jag har fått tips här nu på den behandling. Ska köpa de när jag kommer till affären. Sen sa någon inte här då. Att man kan tvätta tassarna med hansprit och torka noga sen lägga ett tunt lager sån självhäftande linda. Som hunden har på sig när den går ut och på natten samt då när man inte har koll på hunden.


Torka noga är viktigt nu när de är sånt här väder regn och blä. Men vilket är bäst? Vanligt frute handduk, pluto handduk eller micro handduk sån till hund?


Någon har sagt att man inte ska torka med fön :/ Vet inte varför. 


Vad hade du gjort?

Svara på detta inlägg

almina
Medlem 2009-01-01
#9 28 augusti 2016 av almina Re: DÅ är jag med dig.

Att han fick det efter kalktillskottet kan bero på att mineraler konkurrerar med varandra. Kalk slår ut zink. För lite zink ger försämrad hud och päls. Du ska inte ge kalktillskott till ett helfoder.


Kalk påverkar inte kroppens PH, dvs kroppen blir inte mer basisk av det som försäljare av tillskott ofta påstår (gäller både för människa och hundar). Kroppen har ett utomordentligt system att via njurarna reglera PH. Kroppen kan inte bli "sur" som de påstår. Det är nonsens.


Jag skulle följa de råd du fått i tråden. Ett annat tips som hjälper hud och päls är att ge hunden lite kokosfett/kokosolja varje dag. Det är naturligt och ofarligt och kan minska förekomsten av svamp och dåliga bakterier. Inte mycket; en-två teskedar till en mindre hund. Välj ekologisk. apotea.se har det och det finns i livsmedelsbutiker. 


 

Svara på detta inlägg

Smarthund
Medlem 2016-08-24
#10 28 augusti 2016 av Smarthund Re: DÅ är jag med dig.

Vet om att koksalt oxå hjälper med insmörjning av Zinksalva efter åt. Då så klart efter man har torkat ordenligt. Ska testa detta tills jag kommer till affären. Han slickar bara på morgon och kvällen. 


Kalkmixen är en mix av Kalk och Mineraler/vitaminer. De har han fått hos en bekant innan när han åt 50 standard och 50 njurfoder. Dom hade hundarna på samma mat blandning då den andra hunden har problem med njurarna  men men.


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Släpande tassar   [19] 8 sep: bassett 19 sep: Anneli Irriterade och röda tassar..   [6] 20 aug: LillaMyMy 21 aug: Lona klåda svans och tassar   [3] 8 jun: Mallans 20 jun: Voff 92 Vad använder ni till torra tassar?   [6] 10 jan: Menace 13 jan: SolvikensSalvekvick Vad gör ni åt torra tassar?   [5] 7 maj: averylovelyday 8 maj: averylovelyday VÄLDIGT frusna tassar!   [7] 9 dec: IloveJackRussels 21 nov: Guldhagens ironbutterfly Massa bölder på tassar, hjälp!   [7] 25 sep: rebeccako 30 sep: rebeccako Tips mot svamp på tassar   [4] 12 sep: Qela 8 sep: bassett tips för kliande tassar!   [12] 18 aug: cinna42 30 aug: cinna42 Såriga tassar???   [3] 3 aug: jallajalla 3 aug: Madde88
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Siberian Husky | Cocker Spaniel | Rottweiler | Yorkshireterrier | Berner Sennenhund
© 1998-2021 Enfinia AB