Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 augusti 2016 av Recard i övriga hundfrågor (7 svar)
Problem vid gäster

Hej, har ett problem med min labbe på snart 1 år. Varje gång ja får gäster så biter han dom, eller snarare nafsar och hoppar på dom och lämnar dom inte ifred. Speciellt min farsa riktar han sig på. Det är nu så illa så han och andra inte längre vill komma. Vad ska man göra? Munkorg?


Vad jag gör är säger till han och drar bort han från dom, eller säger till han o sitta, då sitter han 5 sekunder sen börjar han igen. Ibland stänger jag han i vardagsrummet och då skäller han och hoppar på dörren.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Recard och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 29 augusti 2016 av Kalla Om du ger honom något annat att göra?

Ha ett gäng av hans favoritben eller liknande vid dörren och när du får gäster får han ett jättegott ben att tugga på. Antingen låter du gästerna ge honom godsaken eller ännu bättre, du ger honom det goda innan gästerna kommer och låter honom vara upptagen med det, till exempel bakom ett kompostgaller så han kan se er eller på en speciell filt som du tränat honom att ligga på.

Svara på detta inlägg

BushundenL
Medlem 2006-03-26
#2 30 augusti 2016 av BushundenL Re: Problem vid gäster

Förstår att det är ett jobbigt problem! 


Lite tips.....det bästa du kan göra är att anlita en hundexpert som är erkänt duktig och som träffar dig och din hund en gång och visar hur du kan göra för att lösa ert problem, för det går att lösa. Du skriver att du säger till din hund och sen drar bort honom från gästerna, om du prövar att istället vara tyst, ber dina gäster att inte röra vid din hund och när han hoppar emot dem eller nafsar så vänder de bara ryggen åt honom och det under tystnad.  Du visar med ditt kroppsspråk, utan att röra vid din hund, att det han gör då och där gillar du inte. Sedan blockerar du din hund med kroppen så att han inte kan hoppa upp på eller nafsa dina gäster, och samtidigt som du gör detta så går du oerhört sakta mot din hund så att han måste backa istället för du eller dina gäster. Detta gör du tills din hund tröttnar och visar att han har förstått, det kan ta lååång tid, men ta dig den tiden. För OM du ger upp innan honom, så lär han sig då snabbt att du inte menar allvar, och tvärtom att om du inte ger upp utan kräver att hunden ger upp så kommer han att göra det även om det tar tid. Här gäller det att du är mer envis än din hund, för visar du att du ger upp så lär sig hunden det och flyger upp direkt du vänder ryggen till. Var lugn och bestämd hela, hela tiden, och låt inte ilska styra dig och hunden, utan det ska vara kärleksfull bestämdhet.  När han är lugn och t.ex. har gått och lagt sig kan du ge honom ett gott ben som belöning för att han är duktig. Men först då. Annars belönar du hans dåliga beteende. Din hund kommer att fatta vad du vill snabbt om du gör rätt och du får en hund som vet hur han ska bete sig när ni får gäster. Varmt lycka till och du, ge inte upp för detta fixar du!  

Svara på detta inlägg

Recard
Medlem 2015-12-22
#3 30 augusti 2016 av Recard Re: Problem vid gäster

Ok tack. Ska försöka komma ihåg allt. Han verkar dock rikta in sig på min farsa speciellt, min hundvane kompis säger att det är för att han är rädd för honom och hunden känner de på sig. Han bet inte alls på min kompis när hon var förbi och han var jättesnäll. Vi ska skaffa ett typ av grej för munnen till han på fredag så han inte kan bitas.

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#4 30 augusti 2016 av Kalla Menar du en munkorg?

Se då till att vänja hunden långsamt och under bra belöningar så att hunden inte börjar förknippa besök med obehag för då kan du få riktigt stora problem. Se också till att du berömmer och belönar hunden när den beter sig som du vill vid besök. Vi har som hundägare en tendens att ta gott uppförande för givet och struntar i att belöna det medan vi är snabba på att korrigera ett felbeteende.

Svara på detta inlägg

Recard
Medlem 2015-12-22
#5 30 augusti 2016 av Recard Re: Menar du en munkorg?

Nej det hette något annat.

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#6 30 augusti 2016 av Kalla Oavsett vad det är

Så vänj in det långsamt och med bra belöningar.

Svara på detta inlägg

Recard
Medlem 2015-12-22
#7 31 augusti 2016 av Recard Re: Oavsett vad det är

Ok ska tänka på det!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Antal online: 369 (365 gäster)   [7] 8 jan: SpringerSpaniel 9 jan: Sezziyanen Hund som morrar och reser ragg mot gäster...   [9] 15 jun: svordom 20 jun: svordom Hundarna skäller/biter gäster.   [5] 12 okt: mmmkebab 24 okt: tant gredelin 942 online på sidan, 931 är gäster...   [5] 2 okt: Träsktrollet 29 dec: emodog valp 4 månader blir galen hos gäster.   [6] 26 feb: stefko 1 mar: semlan123 Min hund skäller och hoppar på mina gäster   [7] 17 feb: wheatenterrier 17 feb: pissemiss Va fan...nästan bara gäster   [3] 19 jan: pling 20 jan: z_STB hundens uppförande när gäster hälsar på..   [8] 13 nov: z_Nomi 13 nov: traktorn Är alla bara gäster som är online numera?   [5] 1 nov: Bp™ 4 nov: ***Tina*** vad menas med gäster?   [1] 2 jun: hund tjejen 2 jun: sly_devil
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Grand Danois | Boxer | Rottweiler | Fransk Bulldogg | Dobermann | Yorkshireterrier
© 1998-2023 Enfinia AB