Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 september 2016 av Ina~zK i utställningsforum (2 svar)
Tejpa öron för att stå?!

hej 


Tjej kompisen har en hund som vars öronen behöver hjälp för att stå. 


Hon tejpade med tops och grejjer men tyvärr fick hunden ont av det och det togs bort dagen efter. 


Nu funderar hon på om hon inte tejpar dom alls, blir de viköron då? Vi har fått tips på tejpning av uppfödaren med (detta som gjordes) men vi har nu klippt till en toa rulle inklädd i bomull för att sätta i örat och sen tejpas runt om så ingen tejp är alls i örat.


Rasen är naken kines. Ingen av oss har erfarenhet av detta med öron och känns inte alls bra om hunden får ont. Uppfödaren vill att tikwns öron skall stå för kommande uts och uppfödaren ska ha två kullar på henne sen. Så det känns lite press på tjejkompisen.


tips och råd mottages. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ina~zK och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Hrímnir
Medlem 2005-10-08
#1 4 september 2016 av Hrímnir Re: Tejpa öron för att stå?!

Det är inte lagligt i Sverige att tejpa upp öronen på hunden om man ens kan misstänka att det gör ont på hunden. Står att läsa på jordbruksverket.


Min dobbes öron "skulle" också tejpas enligt personen jag köpte honom av (han är kuperad) vilket jag struntade i, jag gav bara lite mera kalcium i maten och hans öron står så fint så.


Nu är det dock skillnad på öron och öron så det kanske inte alls fungerar på en kines.

Svara på detta inlägg

Tinto
Medlem 2013-01-01
#2 4 september 2016 av Tinto Re: Tejpa öron för att stå?!

Klipp bort allt hår på öronen så de inte finns nåt som kan luggas eller tynga ner örat. Ibland behövs det inte mycket i örat för att det ska få hjälp att stå, kan funka med att klippa till en "platta" av Fixomull stretch och sätta på örats insida, sen sätta ihop örat till en strut och tejpa en brygga mellan öronen. Det kan också göras av Fixomullen.
Behövs mer stabilitet kan man använda en tjockare skavsårsplatta i örat, sen samma som jag beskrivit ovan. Man kan även använda tamponger (men det kan bli för rungt för örat), ihoprullat hushållspapper/toapapper, glasspinne etc. i örat. Hur öronen än tejpas är det viktigt att det inte får sitta för länge, byt varannan till var tredje dag.
En del "kineser" kan orka ställa öronen själva men om de inte gör det så kan de få ett hängande och ett stående, ett som tippar och ett som står, eller båda hängande. Känns det som valpen har tunna (inte så starka) öron och att de ligger mer än står hade jag inte vågat chansa utan tejpat.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tejpa rottisöron.   [0] 8 dec: H.Rudh Limma/tejpa öron BORTTAGNING?!?!   [13] 27 jul: nordstrom 13 jan: Bjebby Bör jag tejpa örat?   [22] 6 aug: mija 10 aug: Snäll matte Tejpa boxervalps öron   [32] 14 okt: Balder123 15 okt: da Vinci Tejpa öron på Amstaff   [24] 10 mar: Linneaa 9 dec: faluflicka Tejpa öronen på hund- elakt eller inte?   [57] 26 feb: Malvan 28 feb: sosza tejpa öron på amstaff   [3] 28 jan: Chiegel91 29 jan: Morrhoppan Hur tejpa öron på hund?   [9] 1 nov: Ivana 1 nov: josch Hur tejpa hälsporre?   [11] 6 sep: Snodden forever 7 sep: Snodden forever Tejpa eller limma öra   [16] 22 aug: feiia 23 aug: ***Tina***
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Shetland Sheepdog | American Staffordshire Terrier | Dobermann
© 1998-2022 Enfinia AB