Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 september 2016 av Arf i skaffa hund (4 svar)
Hund från år hundstall?

Jag blev förälskad för 1 1/2 år sedan i en hittehund (rescue dog) i soliga Spanien, och kan inte glömma den. Nu har jag med lite tur en situation i höst som gör att jag kan ta ansvar för en vovve. Så om ni har erfarenhet och svar på frågor nedan vore jag tacksam!


Bakgrund
Vovven var 11 månader när han plockades upp på gatan och sattes i hundgården, där han nu varit 1 1/2 år. Där finns ca 300 hundar, som finns i olika inhägnader efter ålder och kön. Han börjar nu närma sig 3 år m.a.o.


Frågor:
1. Vad är egentligen bäst för en hund; vara med en massa kompisar hela dagen utan krav... eller på hunddagis och sedan på hunddagis och på kvällar i en lägenhet utan kompisar?2. Hur enkelt är det att få den här pysen rumsren? Kan man låtsas att han är valp och gå ut var 4:e timme i ett antal veckor?3. Social träning, samma där, kan man tänka valp och åka en station med buss och hoppa av om det blir för läskigt för hunden osv?4. Vad skulle ni ha gjort? Glömt bort hela ”projektet” och satsat på en yngre hund (kan ju fortfarande vara en hundstallshund), eller chansa?


Jag har erfarenhet av hund sedan tidigare, men aldrig av att forma en vuxen hund som inte är rumsren.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Arf och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 21 september 2016 av Torparinnan Re: Hund från år hundstall?

Tror du får vara beredd på att vara hemma länge på heltid med en hund som har en sån bakgrund. Den ska bli rumsren vilket innebär att du kan behöva ut med den flera gånger i timmen, den ska lära sig gå i koppel, bo innomhus, bli trygg med vår miljö med ljud den aldrig hört tex dammsugare, telefoner mm och framför allt lära sig bli trygg med dig och det nya hemmet utan andra hundar som trygghet.


Den stora frågan är ju om du har möjlighet att vara hemma länge med en omplacering och hur löser du passningen senare om hunden inte klarar av dagismiljön?


Har du möjligheterna och kunskapen att ta hand om en hund som förmodligen kommer kräva enormt mycket tycker jag absolut du ska köpa en omplacering men personligen hade jag tagit en från Sverige som redan är van med vårt samhälle , inte riskerar att bära på sjukdomar mm.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 21 september 2016 av Ayrin Re: Hund från år hundstall?

Har läst en del om omplaceringshundar som även efter flera år i Sverige är fruktansvärt stressade av sin nya miljö, och riktigt rädda för sina ägare. Nu kanske "din" hund haft bra erfarenheter av människor under sina år i hägn, men var medveten om att du tar en vuxen hund från sin invanda miljö till en som är den fullkomligt främmande, och att detta inte nödvändigtvis är positivt för hunden.


Risken för att få in en massa sjukdomar och skit i landet ska väl inte heller underskattas.


Jag skulle nog hellre tagit en "svensk" omplacering, som åtminstone får vara kvar i den miljö och klimat den växte upp.

Svara på detta inlägg

Arf
Medlem 2016-09-21
#3 21 september 2016 av Arf Re: Hund från år hundstall?

Hej båda två,


tack för respons. Jo, jag har ju lutat åt att det kanske inte är bäst för hunden, egentligen, att vara kvar.


För en hund som etablerat sig i en miljö där det mest är massa andra hundar och skog kan det bli överväldigande med en helt annan miljö. Men jag har ju bara "gissat".


Finns det någon som har en egen erfarenhet tro?

Svara på detta inlägg

bes
Medlem 2013-02-02
#4 22 september 2016 av bes Re: Hund från år hundstall?

Förstår så väl både hur det är att bli förälskad i en hund och hur gärna man vill rädda en hund som haft det svårt. Tyvärr är det inte alltid hunden tycker att den blivit "räddad" när den tas från den enda tillvaro den känner till, flygs över halva klotet och placeras i en livssituation som är helt främmande från allt den upplevt hittills.


Har sett adopterade hundar som mått så dåligt att jag skulle vilja klassa det som djurplågeri att tvinga dem att leva det liv som svenska hundar måste klara.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vad är era måsten i ett hundstall?   [4] 21 jan: Sandra99 21 jan: Ayrin Bygga hundstall och inomhus hall   [1] 10 mar: Sandra99 10 mar: Lona Hundstall eller liknande i Dalarna?   [2] 28 apr: mammas68 28 apr: Inkainuq Skulle du kunna arbeta på ett hundhem/hundstall?   [9] 27 dec: my flatcoats 28 dec: iDapia Hundstall nära Botkyrka/Södertälje?   [0] 8 dec: lalala Värme i hundstall / hundpensionat   [5] 25 okt: zimzim 26 okt: Blåtand&Fjällbruden Hundstall / Hundshelter, Vilka känner ni till?   [4] 26 jul: garcias 26 jul: **Akita** Har ni några länkar till hundstall och liknande?   [6] 11 aug: EgonsMatte 11 aug: Jojo,Asta&Millie Hos uppfödare med flera hundar hundstall, boxar?   [3] 19 nov: zezzanz 20 nov: zezzanz Hundstall i Mariestad? (undran)   [3] 16 nov: gitz 16 nov: gitz
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Havanais | Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever | Shih Tzu | Chinese Crested Dog
© 1998-2021 Enfinia AB