Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 september 2016 av vazz i övriga hundfrågor (2 svar)
Bil för fler stora hundar

Ni som har fler hundar i storlek, golden och schäfer 3 hundar eller fler. Vad har ni för bil/"buss"?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om vazz och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 24 september 2016 av Lona Re: Bil för fler stora hundar

Kompisen har en VW Caddy life, en bra hundbil tycker jag. Det beror ju lite på om man behöver baksätet till passagerare eller om man kan ta ur det och ha burar där med.


En stor fördel med Caddyn vs en del liknande modeller som Citroën Berlingo, Peugeot Partner mfl är att Caddyn är rejält mycket djupare i bagaget.


Caddyn finns dessutom som "extralång" (maxi? Minns inte vad den heter) och slukar då hur mycket som helst.


Det går även att bygga på höjden i den typen av bil, med burar i två våningar, alternativt så kan man ha massa packning över eller under burarna om man är lite fiffig.


Caddy är en tålig och prisvärd bil även om just den vi har är ett måndagsexemplar. De blir lika förvånade varje gång den kommer till verkstan... Inte så flashig förstås, men praktisk! Skjutdörrar är suveränt och gör det dessutom lättare att få in burar mm.


Annars skulle jag titta på VW Passat variant, jag har inte kikat på de nyare modellerna men vi hade en sån innan Caddyn. Stor och rymlig, lite låg undertill om man ska ut på skogsvägar men de kanske är annorlunda nu?


Om du kan tänka dig att ta ur baksätet så är Skoda Yeti också en bra hundbil. Lite piggare än Caddyn men det beror väl även på vilken version man väljer. Vi får lätt in tre (och fler) labradorer i buren som upptar både bagaget och baksätesdelen.


Skulle jag köpa en ny bil nu så hade det antingen blivit en Caddy (om jag ska kunna ta med alla 8 hundarna) eller en Yeti (om jag bara ska ha mina två + någon/några extra) . (I nuläget har jag en Citroën Berlingo, jag älskar bilen men den är rätt grund i bagaget.)

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#2 4 oktober 2016 av STB Re: Bil för fler stora hundar

Har en Veteran nu mera WV Caravelle LT31 en europeisk Van så att säga haft 9 hundar i den men oftast bara 3 st ca 30 kiloshundar o dom älskar att åka bil , obs det är billigt med entusiastförsäkring o den tillåter att man kör omkring lite då o då från Fredag - Måndag.


Jag skulle nog titta på en större bil/van och använda den smart.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Den stora hundrasfrågan...   [8] 4 feb: Zelda123 11 feb: pipilotta Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel Stora problem med unghund   [6] 28 okt: petracecilia 31 okt: Lona Stora muskulösa labradorer - tips på kennel?   [3] 10 dec: Jens.Johan 14 dec: Lona Stora mandlar på hund   [9] 10 aug: semlan63 12 aug: Ayrin Rädd för stora hundar! Letar snälla stora vänner.   [0] 11 maj: TonyBlomqvist "Stora svarta hundar"   [14] 31 mar: Ruccola 4 apr: STB liten bebis och 2 stora dobermann   [19] 22 nov: Kenzo_87 25 nov: hundöga återkomst Små vs stora hundar   [4] 21 okt: lillflingan 21 okt: Ayrin Pårusad av två stora hundar, vad hade ni gjort?   [12] 22 apr: Ayrin 25 apr: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Grand Danois | Golden Retriever | Labrador Retriever | Chihuahua
© 1998-2024 Enfinia AB