Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 september 2016 av Thurizas i valpforum (2 svar)
Valp 12 veckor attackerar ben vid promenad osv

Har nu en valp som är aldelles underbart söt.. när hon sover. Annars så jämför jag henne helt med en bitsk Piraya. Men för att vara rättvis är hon "bitvis" rätt lyhörd och jag jobbar på kontakten vilket verkar fungera. När vi går hemmifrån vill hon inte gå och jag får dra henne mer eller mindre i kopplet för att komma iväg.  Plötsligt under dessa dragövningar flyger hon på bakifrån och biter mig i benen och knävecken för att sedan försöka dra hemmåt igen. När vi kommit så pass att hon inte kan se vårt hem fungerar det bättre och hon har bara flygit på benen vid något enstaka tillfälle. Då när hon inte ser hemmet går hon oftast så jag slipper dra henne och när hon inser att vi är påväg hem så börjar dragandet i stället frammåt.. Jag avleder genom att prata med henne på våra promenader och får som oftast kontakt, hennes akilleshäl verkar vara torkat kött så det blir belöning när hon lyssnar.  Att ha leksak verkar inte fungera då drar hon än värre för att komma hem och likaså om vi ska gå hemifrån.  Finns det något annat jag kan göra för att få henne att sluta bitas i benen? Sen några dagar nu går jag i arbetsbyxor för att undvika att bli ännu blåare på mina ben. Hon biter även i benen inomhus när hon är uppe i varv och då fungerar Oftast leksak bra som avledning men inte alltid. tar man loss byxbenet hon håller fast i hugger hon ibland i stället mot händerna. What to do?  Tips motages!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Thurizas och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 29 september 2016 av Ayrin Re: Valp 12 veckor attackerar ben vid promenad osv

Jag skulle nog sluta med ett dra valpen nånstans alls om jag var du. Om ni nu måste från tomten skulle jag nog försöka ta det så långsamt att valpen köper det, alternativt bära den. Känns som att det skapar en massa framtida problem att släpa den bakom sig...


Vet inte i övrigt hur era promenader ser ut, men satsa på att ta er nånstans kravlöst/bärandes och sedan ha jättetrevligt där. Gå inte till så många ställen heller, om valpen nu är osäker och helst inte vill vara hemifrån får man kanske respektera det ett tag, och gradvis få den att slappna av lite mer och öka strövtågen.


Vad gäller bitandet har jag ibland en ~5 månaders valp med likartat beteende. Har funkat bra att ignorera henne när hon flippar och anfaller ens ben (tjocka byxor gör det lättare att ignorera monstret ;)) och sedan belöna när hon lugnat ner sig/slutat. Att ge ett annat kommando, typ "sitt" har funkat bra som avledning också. Tveksamt om leksak är vettigt, åtminstone "min" hund känns mer som att hon behöver lugnas ner än att man borde riskera att hia upp henne mer med leksak. Alla valpar är väl dock olika...

Svara på detta inlägg

esilen
Medlem 2016-09-29
#2 29 september 2016 av esilen Re: Valp 12 veckor attackerar ben vid promenad osv

Hej! Känner igen det där och det kan vara hur jobbigt som helst. Min hund vägrade gå i början. Han satte sig bara ner på rumpan och stirrade på allt. Vi bor inne i stan så jag gissar att det berodde på att det fanns så mycket att titta på. Vi testade massa olika knep och ibland funkade det om han fick bära en leksak, har du testat det? Det ska gärna vara en leksak som dom inte alls använder hemma utan bara en som dom får ta med sig på promenaden?


Om inte det funkar så säger många att godis kan man locka med. Problemet är ju bara att dom ofta sätter sig igen när dom fått godiset och så får man börja om från början. Beroende på hur du bor så tycker min hund iaf att det är spännande när jag dyker ner i gräset och säger typ "titta här vad jag hitta" och så kan jag då ha ett löv eller något som jag tycker är intressant. Då kommer han som ett spjut för han är så nyfiken på vad jag hittat. Så sitter jag där  och synar lövet tillsammans med honom. På så sätt blir man lite av en rolig promenad kompis.Kanske inte jättekul att göra när man är bland folk men ibland får man bjuda på sig själv :)


Annars tror jag att det där med att inte gå kommer släppa snart. Det brukar det göra så stressa inte upp dig för det :)


Bitandet då... ja det beror kanske lite på vad det är för ras du har men min hund (en boxer) älskar att bita på fötterna och kring benen och framförallt i ryggsäcken eller kappan. När han var liten dvs några veckor försökte jag avleda med leksak eller att vi tränade sitt eller något sånt för att få han att tänka på annat. När inte det hjälpte sa jag ifrån och inte på ett mesigt sätt utan tänk att du är en tik som uppfostrar valpen (dom kan vara rätt tuffa). Jag morrade och och ställde mig på alla fyra över hunden och sa nej med morrande röst. Lyssna han inte satte jag handen som en "klo" i sidan på halsen på han, inte hårt utan markerade bara med ett lätt tryck. En fördel är ju om du lyfter upp hunden när han/hon bits och lägger den på sidan. Lite lättare att hantera då.  Efter det så räcker det oftast att jag bara morrar lite när han gör något som jag inte vill att han ska göra.


Ett annat tips som också funkar är att sätta sig som en ryggsäck över hunden. Du tar tag i hunden när den bits, sätter den i sittposition och sättar den mellan frambenen på dig. Tar du armen under haken över hundens bröstkorg brukar den inte komma åt och bita. Så sitter du så tills du känner att hunden varvat ner dvs när musklerna slappnar av och så släpper du... Det är även bra att träna det för på så sätt kan du få hunden att slappna av när du vill sen i framtiden :)


sista tipset är väl att skaffa en aktiveringsboll som hunden kan rulla med så att det kommer ut godis. Det är ju räddaren i nöden om man någon dag inte har tid att aktivera hunden. Dom tycker det är kul och blir döööö trötta av det :)

Lycka till!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Promenad med löptik - upprörd hanhundsägare   [15] 27 feb: Draghund 4 mar: Draghund Bitande dvärgtax 12 veckor.   [4] 27 dec: Mannhem 27 dec: Mannhem Promenad före eller efter kvällsmaten   [5] 22 sep: Tira Ros 24 sep: Lona 9,5v valp morrar och biter/attackerar   [5] 31 aug: slaskankan 1 sep: Sezziyanen Hopplös vid promenad   [3] 25 aug: Arnie 26 aug: Sezziyanen Jack russell 9 veckor   [2] 18 aug: Kärra 18 aug: Kärra Jack Russell 9 veckor   [3] 18 aug: Kärra 20 aug: Puddingpastejn Ensamhetsträning m 9 veckor valp   [5] 18 mar: Solsophia 20 mar: Solsophia Hund som ej vill gå på promenad efter flytt   [5] 30 aug: Klix 5 sep: Ayrin Valp anländer om 3 veckor !!   [5] 29 aug: kluyf 30 aug: -Aslan pwd-
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shih Tzu | Anatolisk Herdehund | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Golden Retriever | Fransk Bulldogg
© 1998-2021 Enfinia AB