Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 september 2016 av esilen i valpforum (4 svar)
Min vovve måste kissa varannan timme

Hej!


Tänkte höra mig för om det finns någon som antingen kan lugna mig eller ge mig lite tips :)


Jag har en boxer hane på 5 1/2 månad som är rumsren. Han behöver gå ut och kissa varannan timme (dock inte på natten) vilket självklat inte gör nånting men när jag har pratat med andra som har hund i ungefär samma ålder så kan deras hundar klara sig i upp till 5 timmar.


Så jag har egentligen två frågor.


Är det normalt att en 5 1/2 månaders valp behöver kissa varannan timme, eller borde jag oroa mig?


Kan man öva dom på något sätt att hålla sig längre?


Ska väl tillägga att han inte hinkar i sig vattenutan han dricker normalt :)


Tacksam för alla svar och tips

Raser: Boxer

Som medlem kan du här läsa lite kort info om esilen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 29 september 2016 av Kalla Man ska inte jämföra på det viset!

Det handlar om att olika hundar utvecklas olika fort och jag tycker inte alls att det låter orimligt att din valp behöver kissa varannan timme. Med tanke på att de inte har någon fysisk förmåga att kontrollera sin blåsa före fyra månaders ålder så låterdet som att han utvecklas helt normalt. Tänk också på att folk har en tendens att överdriva sina hundars förmåga när det gäller sådant här...


Han kommer säkerligen att klara av att hålla sig längre när han blivit lite äldre.

Svara på detta inlägg

esilen
Medlem 2016-09-29
#2 29 september 2016 av esilen Re: Man ska inte jämföra på det viset!

Tack för svaret!


Ja det har du ju såklart helt rätt i.... men man blir ju alltid lite orolig så det är skönt när någon talar en tillrätta :). Ska ha lite tålamod, brukar ju kunan gå undan i utveckligen efter ett tag och jag är ju väldigt glad och stolt över att han signalerar när han vill gå ut :)

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#3 11 oktober 2016 av Voff 92 Re: Man ska inte jämföra på det viset!

Jag tycker absolut du ska vara nöjd att din hund visar att den vill ut. Det är ett stort steg mot att bli en helt rumsren hund.


Nu har jag en liten hund som uppfödaren skött träningen med att göra dem rumsrena tidigt. Så redan från dag ett kunde han hålla sig några tim vid 12veckors ålder, vi var förvånade. Sen gick vi ut ofta ändå men inte nattetid alls.


Sen är ju större raser som boxer långsamare att mogna och många stora hundar som tex golden är inte rumsrena förän 1år. Huvudsaken tycker jag är att berömma ute och hunden vill ut så den inte gladerligen gör inne. Sen kan olyckor hända och hanhundar kan göra inne för revir men det gäller inte en knappt 6mån gammal hund så klart.


Sen är hundar som vi att varje individ är unik, man kan träna en valpkull att bli rumsren från dag 1 och ändå är en valp sist att lära sig detta. Men blir din hund långt över ett år och hunden ännu vill ut varannan timme kanske en hälsokoll vore bra, eller funderande om hunden snarare ser eran lilla kisse sväng som det perfekta sättet att bli sedd än att den igentligen måste gå ut.


Fast knappt 6mån gammal är det inget konstigt utan var rädd om hunden, ingen vill hålla sig länge, och uppskatta och beröm när den vill ut om den verkligen behöver kissa. Fast fasta tider och några tim imellan 2-3 vore nog inte fel att försöka få in Så inte hunden styr helt.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#4 11 oktober 2016 av Torparinnan Re: Min vovve måste kissa varannan timme

Låter helt normalt och ingen av mina hundar har kunnat hålla sig några 5 timmar som valpar och knappt som vuxna heller . Den sista valpen var 7-8 månader innan hon höll sig nån timme så ta det bara lugnt du :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kära vovve! Ge mig era synpunkter!   [5] 1 maj: Puddingpastejn 29 jun: Frallorforlife VOVVE, inloggning?   [6] 29 jan: pipilotta 30 jan: pipilotta TACK Vovve-Mats!   [0] 5 jul: Lona Måste hon väga rätt inför kastrering?   [3] 11 mar: Symbios 14 mar: Lona Måste jag behandla inkontinens?   [0] 11 mar: Symbios vovve.net dö ut?   [12] 14 jan: Sevgilim 13 feb: Lona Hej ny här på vovve.net :)   [0] 7 aug: Marcus81 VOVVE, hur gör jag??   [2] 29 apr: pipilotta 29 apr: pipilotta Jogga med vovve, utrustning?   [6] 7 apr: Muggsy 8 apr: SanCha Ett måste med senior foder?   [6] 5 feb: saraleppanen 7 feb: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Kooikerhondje | Whippet | Schäfer | Jack Russell Terrier | Tax | Fransk Bulldogg | Chihuahua
© 1998-2021 Enfinia AB