Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 oktober 2016 av Therese & Alvin i övriga hundfrågor (3 svar)
Valp som slickar i ansiktet

Har en 4 månders valp som slickar oss mycket i ansiktet. Varför gör han det? Ibland är det tom maniskt, tar man bort honom så är han snaart där igen!


Nån som vet varför?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Therese & Alvin och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pezzini13
Medlem 2016-10-08
#1 8 oktober 2016 av pezzini13 Re: Valp som slickar i ansiktet

Hej, vad jag vet så finns det en hel del teorier runt det. Bland annat så i den vilda slickar vargvalpar sin mamma speciellt kring munnen för att få föda vilket mamman kräker fram den, så det kan vara så enkelt att valpen är kanske hungrig. En annan teori är att valpen uppvisar tillhörighet med dig eller har saknat dig en stund. Många hundar när dom hälsar gör det för att få uppmärksamhet. Du kan försöka avleda hen genom att locka med en leksak eller godis kanske det fungerar. 

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#2 14 oktober 2016 av Voff 92 Re: Valp som slickar i ansiktet

Jag har aldrig haft detta problem men hör många och läst om de som har det.


Först är som tidigare skrivit att en vargvalp slickar föräldrarna eller äldre vargar för att få mat i det vilda. Men även vuxna vargar som blir glada, vill visa kärlek/ vänskap och underdåd/hur snäll den är gör så mot andra individer. Tex såg jag på tvn om vargar där en grupp efter jakten kom hem till lyan och då hälsade några med att komma lågt med viftande svans och slicka på munnarna eller hoppa av glädje med.


Detta är ju väldigt vanligt bland hundar att när de återser en människa eller hund ur sin flock så gör de sprecis så.


Sen förstod jag att ditt problem inte var slickande och hoppande när ni kom hem utan mer extremt slickande hela tiden.


Jag tror 1 ni har godkänt att valpen får slicka och den gillar det, 2 valpen kan visa hunger, kärlek eller vill slicka er rena. 3 varje gång om hunden inte slutar och slickar snabbt eller länge som om det nästan är maniskt så handlar det om att något är fel och den vill säga något. Tex på tassen så kan den ha ont. 


På en valp skulle jag tro att den vill ha uppmärksamhet, den är uttråkad och har för mycket energi. Den behöver få motion eller tänka för att lugna ner sig, sen kan man prova att den ska göra något annat som att tugga ben eller leka med en leksak. Det viktiga är att inte visa mer uppmärksamhet när valpen slickar varje gång eller ge andra saker direkt för det blir en belöning.


Nu vet jag inte om det blir en stor hund sen, men låter som något ni behöver hjälp med innan den blir vuxen då det kan gå från gulligt/lite jobbigt till ett stort problem.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 1 november 2016 av hundöga återkomst Re: Valp som slickar i ansiktet

Det ligger nog mycket bakom, när det är maniskt. Stimulera mattillgång, visar undergivenhet, kanske lider av saltbalans. Bra att säga till, för detta verkar inte normalt.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Slickar sig väldigt på högertassen.   [5] 10 jun: brun_labbe 15 jun: brun_labbe Slickar tassen, är det en skada?   [1] 13 jul: Voff 92 20 sep: Voff 92 Mops har fått prick i ansiktet. Vad är det?   [1] 7 mar: InteKrille 7 mar: syteryster Prick i ansiktet på mops. Fästing?   [3] 7 mar: InteKrille 18 mar: SanCha Är en prick i ansiktet på en mops normalt?   [0] 7 mar: InteKrille Hunden slickar på baktass trots tratt   [2] 17 sep: Padfoot 18 sep: Padfoot Varför slickar hundar på människor egentligen?   [7] 31 okt: Ginza Schäfertik 11 nov: Emmksthlm Slickar oavbrutet på inflammerat sår   [8] 10 jul: Tassas matte 13 jul: s0me0ne Valp kliar/slickar sig massor   [4] 19 maj: SStenbrunn 23 maj: Ginza Schäfertik Valp slickar/kliar vulva   [1] 3 jun: Nepenthe 4 jun: SanCha
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shih Tzu | Anatolisk Herdehund | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Golden Retriever | Fransk Bulldogg
© 1998-2021 Enfinia AB