Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 oktober 2016 av Havsfrun i sjukdom & hälsa (6 svar)
Värdena blivit sämre, början till slutet...

Hej!


Skrev för någon vecka sen om min 14-åriga hund som hade dåliga värden på njurar, lever och bukspottskörtel. Idag var vi på återbesök hos veterinären och det visade sig att värdena blivit ännu sämre, trots att vi gett honom dietmat. Veterinären sa att det kan bero på ålder, eller att det kan finnas tumörer i organen. Så han kommer inte bli bättre, det finns inget att göra förutom att fortsätta med dietmaten. Han kommer bli sämre tills den dag jag blir tvungen att fatta det hemska beslutet.


Är helt förstörd nu, min bästa vän sen 14 år tillbaka har inte långt kvar. Och jag kan heller inte få något besked på hur länge, om det är veckor eller månader.. veterinären sa bara att eftersom han är gammal kan det gå fort, men det finns de som lever ett bra tag trots dåliga värden. Vänder mig nu till er för att höra om era erfarenheter kring sånt här, jag förstår att ingen kan svara på om det handlar om veckor eller månader men berätta snälla allt ni vet! 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Havsfrun och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 14 oktober 2016 av pipilotta Re: Värdena blivit sämre, början till slutet...

Du får väl se till att hunden inte lider utan har det så  bra som möjligt innan den får somna in. Tänk på de många åren ni trots allt haft. För mig har det varit viktigast att 14,5 årig hund sluppit att tycka livet varit jobbigt, gammal men ingen sjukdom.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#2 14 oktober 2016 av Lona Re: Värdena blivit sämre, början till slutet...

Det är lika vidrigt varje gång, förr eller senare hamnar man där 


Jag kan naturligtvis inte sitta här och säga hur du skall göra men såhär har jag gjort de gånger jag har haft chans att förbereda mig lite; Åt fanders med dietmat och annat, de har fått äta vad sjutton de vill i rejäla mängder. Köttbullar, blodpudding, märgben - you name it (förutsatt att magen har tålt det förstås).


Vi har varit ute och haft KUL i den mån de velat och orkat, labradoren som hade diskbråck fick sista dagen vara ute och apportera änder som vi sedan kampade med, enda gången i hans liv som han fick BITA i en and - fjädrarna rök åt alla håll 


Ta det sedan hellre lite för tidigt än lite för sent. Det är en hemsk känsla att inse att man väntat för länge. Som min mamma sade när jag velade med min första hund som "bara" blev gammal - "Hon ska väl ändå kunna gå in till veterinären själv?" . Och det gjorde hon, nästan 16 år gammal, med flaggan i topp .


Det är dessutom betydligt mindre traumatiskt för både hunden och dig att beställa en tid hos "rätt" veterinär som har gott om tid för att ni skall kunna ta det i er takt utan att jäkta.


De flesta veterinärer försöker förmodligen göra så även på jourtid men det är inte så lätt när hela väntrummet är fullt med patienter.


Vet tyvärr av egen erfarenhet hur hemskt det är att sitta med en riktigt, riktigt dålig hund som LIDER och du bara väntar på att veterinären skall komma och avsluta det hela. Det var en fruktansvärd upplevelse och med njurarna kan det gå fort - sätt er inte i den sitsen!


Ta en sista tid tillsammans, gör sånt ni älskar och fatta sedan beslutet innan det gått för långt. För din hunds skull måste du vara stark nu!


Kram! 

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#3 14 oktober 2016 av Ruccola Re: Värdena blivit sämre, början till slutet...

Det är oändligt uppslitande och sorgesamt att vänta på att någon ska dö. Du har det inte lätt nu. Jag vet - har varit med om det många gånger nu. Ha det så gott du kan tillsammans med din vovve, men vänta inte med det oundvikliga, som Lona också tog upp. Åk inte akut. Beställ en tid och håll på den, för du vet ju nu att det bara går åt ett håll. Min veterinär kommer hem om man så önskar, men erbjuder också en kvällstid efter den ordinarie mottagningstiden. Inget stoj i något väntrum. Att dra på det hela, vänta och se,  är inte att ta sitt ansvar mot sin gamla kompis.

Svara på detta inlägg

Havsfrun
Medlem 2009-10-16
#4 14 oktober 2016 av Havsfrun Re: Värdena blivit sämre, början till slutet...

Tack för era svar!


Som läger är nu mår han ändå hyfsat bra, men ska ha i åtanke det ni skriver, att när han blir sämre ska det inte få gå för långt.

Svara på detta inlägg

TindraFreya
Medlem 2008-03-25
#5 14 oktober 2016 av TindraFreya Re: Värdena blivit sämre, början till slutet...

Den 2 oktober iår var det den sista dagen vår äldsta hund fanns,Dagen innan var vi uppe iskogen som vanligt och hon sprang lite efter pinnar med vår andra hund.Men den 2a var det bara svansen hon viftade på när jag gick upp.Kände att något var hemskt fel.Vi var på Blå Stjärnan i Gbg och först hittade de inget men sen gjordes ultraljud som visade sprucken mjälte.Då bestämde jag att hon skulle få somna in.Min älskade hund fick leva 14år,7 månader och 18 dagar.Såg henne första gången då hon var 3dagar.Det var ett svårt beslut men absolut det enda rätta.Men jag har underbara minnen med denna hund som knappt varit sjuk.förstår att det är svårt för dig/er men fördelen är att vi kan ta och bör ta det beslutet när vi ser att det inte fungerar längre,Kram

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#6 15 oktober 2016 av STB Re: Värdena blivit sämre, början till slutet...

Lider med dig , när Simon Cavalier gick bort så var det snabbt o oväntat , kanske bäst så för en del vet ej men jag saknar Simon ännu.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund blivit trött   [3] 14 mar: melvin13 14 mar: Draghund Lugn hund blivit aggressiv vid hundmöte   [6] 2 feb: Ossiander 4 feb: Ossiander Ballar ur i slutet av promenader   [3] 10 okt: FannyLid 10 okt: FannyLid Början till tandlossning hos äldre hund   [5] 30 jun: Azuras 2 jul: Azuras Hjälp! Min hund har blivit aggressiv...   [13] 18 mar: Snigelmille 23 mar: Snigelmille Tik kissar blod i slutet av promenaden..   [1] 8 nov: Linnea83 9 nov: SanCha Nu har husse också blivit sugen på en hund till!   [3] 7 sep: abbe83 8 sep: Jennie&Märta Min hund har blivit biten, hjälp!   [9] 26 apr: Sebastian 30 jul: Alf Blivit rädd för småljud, tips någon??   [9] 5 apr: eddor 8 okt: eddor Lagotto har blivit "lite" för beskyddande   [5] 5 dec: ollehelgesson 5 dec: Teddies matte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Yorkshireterrier | Staffordshire Bullterrier | Siberian Husky | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB