Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 oktober 2016 av DvärgenNicke i vård & skötsel (4 svar)
Efter trimning kliar öronen

Min dvärgschnauzer har precis blivit trimmad och i samband med det rensning av hår i öronen. Efter rens i öronen får hon klåda och irritation i öronen.Någon som har tips på vad jag kan göra åt det. Hon kliar och skakar på huvudet. Hur kan jag hjälpa henne.


Idas matte


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om DvärgenNicke och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#1 14 oktober 2016 av Voff 92 Re: Efter trimning kliar öronen

Jag vet första åren våran hund också fick en "helkur" hos en trimmare så kunde han vara helt röd i öronen eller rödfläckig och kliade ibland väldigt mkt. Ibland undrade jag hur de gjort när de ryckte igentligen.


Idag trimmar jag hunden själv och har hittills ryckt lite då och då i öronen själv av det jag sett med fingrarna. Läste någonstans att just om man rycker mkt och sällan så blir örat lätt irriterat eller även inflamerat när mkt hår tas bort.


Jag var inne hos veterinären för tandsten och nersövning av hunden, bad då vet kolla öronen och denne både trimmade ner ytter örat med maskin och fick ut mkt hår ur hörselgången med ett tång liknande verktyg. Sen har min hund kliat en del och skakat med huvudet så tror det börjat växa i öronen igen och måste fixa det bättre.


Någon gång tror jag jag tog vanlig hudkräm eller helosan på en örontopps och klenade runt i öronen för att göra det mindre rött men är många år sen nu och vet inte om det är bra i längden men funkade en gång. Fråga på apoteket eller veterinär om råd när nya produkter kanske finns efter öronryck. Annars finns ju öronrengöring som är som våran revaxör i öronen och ska både skydda, vara mild, göra rent och undvika sprickor eller torra öron eller hörselgång. Går att både ge på topps om hunden är lugn eller hälla i öronen men kolla så det inte svider om det finns sår i örat för har dålig koll på det.


Lycka till!

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 15 oktober 2016 av Torparinnan Re: Efter trimning kliar öronen

Har själv ds med hår ända in till trumhinnan som måste dras regelbundet. Börja med att plocka öronhår regelbundet med några veckors mellanrum så det inte är så mycket att plocka varje gång och droppa sen i lite aloeveragel i örat och massera ner i örongången. Aloe både läker och lindrar klådan som blir efter hårplock.

Svara på detta inlägg

DvärgenNicke
Medlem 2005-11-11
#3 15 oktober 2016 av DvärgenNicke Re: Efter trimning kliar öronen

Tack för tipsen. Förstår nu att det blev för mycket hår draget på en gång. Måste försöka själv men jag får ju inte med något hår när jag har försökt rensa.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#4 15 oktober 2016 av Torparinnan Re: Efter trimning kliar öronen

Jag använder piang föratt komma långt ner i örongången men vet du inte hur du ska använda en piang är risken stor att du gör illa hunden så be din uppfödare/trimmare visa dig hur du ska göra. Eller så har du tur att hunden inte har så mycket hårväxt i öronen.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
valp som kliar/tuggar på sig hela tiden   [23] 31 mar: username 9 apr: username spola öronen pris?   [2] 5 jan: Goldendog 5 jan: Goldendog Min hund kliar sig och även biter på sina framben   [3] 1 aug: snuffisen 5 aug: snuffisen När brukar öronen resa sig på en papillionvalp ?   [2] 18 jul: Elis matte 18 jul: Elis matte Min valp kliar sig   [3] 24 jun: Menace 24 jun: Menace Trimning av päls som rakats p.g.a. operation   [4] 25 maj: Ingerlu 25 maj: STB Cairnterrier. Trimning av huvudet.   [2] 22 maj: Ingerlu 24 maj: Ingerlu Valp kliar/slickar sig massor   [4] 19 maj: SStenbrunn 23 maj: Ginza Schäfertik Kliar på ryggen   [3] 14 maj: emelieie 21 feb: A & Lakritspukona Min hund kliar sig ovanligt mycket i örat. Tips?   [3] 28 dec: Sandra99 29 dec: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shih Tzu | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Golden Retriever | Fransk Bulldogg | Chihuahua
© 1998-2021 Enfinia AB