Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 oktober 2016 av STB i övriga hundfrågor (8 svar)
Fråga er Medlemmar om hundbråk ej skada!

Som rubriken säger INGEN SKADA!


 


Jag går ut med en Schäfertik i 2a vecka löp möter en promenadkompis med sina 2 rottisar , han blir dragen mot oss ca 20 meter tack vare min sinnesnärvaro så lyckas jag få STOPP på dom , "min tik" är nu lös o jag beordrar henne att sitta , villket alla hundar gör , palaver uppstår mest urskuldande från Rottishussen som inte verkar förstå att vi har undvikit ett hundslagsmål o dess konsekvenser , om det inträffar EN gång till så polisanmäler jag han så hur ska jag säga till han att sådant här är ej acceptabelt?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om STB och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 21 oktober 2016 av Ayrin Re: Fråga er Medlemmar om hundbråk ej skada!

Typ det du skriver här? Fast hade din tik huggit om de kommit fram, eller varför räknar du med hundslagsmål i det aktuella läget?

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#2 26 oktober 2016 av STB Re: Fråga er Medlemmar om hundbråk ej skada!

Dom drog han lätt! o han har skrutit om pli på sina vovvar tidigare samt gjort uttalanden om andra hundägare som har lite problem med sin hund samt jag tycker att han har gått för långt nu med detta beteende dvs jag är inte den första eller sista personen som får 2 vrålande rottisar i nyllet.

Svara på detta inlägg

Halvtand
Medlem 2015-01-13
#3 28 oktober 2016 av Halvtand Re: Fråga er Medlemmar om hundbråk ej skada!

Kanske inte så väl beskrivet, men är du säker på att rottisarna var aggressiva och alltså inte bara upphetsade? Beteedet kan se liknande ut, men är ganska logiskt i grunden totalt annorlunda. Om rottisarna dessutom bor tillsammans och då är medlemmar av samma flock är det än mindre troligt att de skulle börjat bråka om tiken.


Om du menar att de skulle slåss med tiken så är min erfarenhet "så lite som möjligt". Om tiken inte vill så brukar de kunna övertala hanar om att låta bli, och om tiken vill så blir det gjort.


Med det i åtanke förstår jag inte hur du vågar gå med din löpande tik lös. Det går rätt fort när det väl händer, den här gången hade du uppmärksamheten med dig och stoppade det, men säg att en hanhundsägare också är ute löst. En löptik är en enorm distraktion som kan få vanligtvis perfekt lydiga hundar att ignorera sina ägare totalt. Jag hade rekommenderat att hålla koppel på under löptiden, då har du alltid koll på var hon är och vilka hundar som kommer nära.

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#4 28 oktober 2016 av STB Re: Fråga er Medlemmar om hundbråk ej skada!

Han har 2 tikar en är urgammal o den andra är ca 2 år o det är DEN som ger han bekymmer , han har häcklat tjejer när dom inte kan hålla "sina" små ca 40-60 kilos telningar nu är han där själv i samma sits så att säga samt att han "urskuldar" sig ut situationen efteråt utan åtgärd , jag vet att det hade blivit bråk om jag inte tog tag i rottiskopplen när dom kom flygande emot oss , vad jag vill är att han tar åtminstone en kurs med ynglinen samt fundera på hur han ska göra i fortsättningen för nu är flera rädda för att möta detta eqipage i parken , jag fick inte tag i han efteråt denna händelse heller en pesionär kommer med sin Pekineser tik ca 14 år gammal o samma visa som min bara det att jag hade 6 hundar i koppel trevliga sådana o kunde avleda rottisarna en stund så husse gick en annan väg bort från oss , att få till en tet á tet i nuläget verkar omöjligt då hans ungtik bråkar.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 29 oktober 2016 av Ayrin Re: Fråga er Medlemmar om hundbråk ej skada!

Aha, ok, förstod det av någon anledning som att det var två hanhundar han hade som ville fram till din löptik.


Men vad tusan, om det händer ofta får du väl hota honom med polisanmälan om han inte får ordning på det hela. Han får väl börja promenera en hund i taget tills han fått pli på unghunden. Gammhunden kan väl inte bete sig helt bra heller om de lyckas släpa med husse?


Men han kanske är ännu en av alla dessa idioter som är stolt över att ha en hund som ingen "under hundra pannor" kan gå ut med?

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#6 7 november 2016 av STB Re: Fråga er Medlemmar om hundbråk ej skada!

Stolt är han då han skröt om 70+ pannor i kopplet men nu fick jag tag i han o nu är det bara EN o EN inte två ändå så var det nära han gjorde en volt på lövhala kullerstensgator.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#7 8 november 2016 av Ayrin Re: Fråga er Medlemmar om hundbråk ej skada!

Jag har 40+ kg i kopplet (och väger 60 själv). Inga problem, min hund vet hur man beter sig...

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#8 8 november 2016 av Hortensia Den som ska vara stolt är ju du...
          Re: Fråga er Medlemmar om hundbråk ej skada!
          

Stolt är han då han skröt om 70+ pannor i kopplet men nu fick jag tag i han o nu är det bara EN o EN inte två ändå så var det nära han gjorde en volt på lövhala kullerstensgator.

... som har sådant civilkurage! Bra gjort, STB, för alla inblandade och allmänhetens skull, att du vågade säga ifrån. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Problem i matte/hund relation efter skada   [5] 31 maj: Fluffsaurus-rex 7 jun: Anneli Skada under sporre   [2] 5 okt: calleballeh 6 okt: calleballeh Skada på ögat (bild)   [2] 5 okt: Malmen 5 okt: Malmen Slickar tassen, är det en skada?   [1] 13 jul: Voff 92 20 sep: Voff 92 vem ansvarar för en säng skada   [7] 14 mar: MajaS 16 mar: pipilotta Regler vid hundbråk?   [4] 26 okt: casca 10 nov: baxigt morrhår skada på hund?   [1] 30 dec: joydivision 30 dec: Ruccola Vad händer om din hund förorsakar skada?   [2] 25 mar: bonnie500 29 mar: Jennie&Märta Valp får krokigt ben efter skada   [5] 13 nov: Visslan 19 nov: Busiga Busan Två personer bitna under stort hundbråk   [21] 16 jun: traktorn 21 jun: Hortensia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Dvärgpinscher | Jack Russell Terrier | Shetland Sheepdog | Dobermann | Rottweiler | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2022 Enfinia AB