Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 oktober 2016 av NikitaL i aktiv med hund (2 svar)
Problem på promenader med koppel

Hej! Är ny på detta furum så vet inte om jag skriver på rätt ställe, men skulle verkligen uppskatta lite hjälp och råd. 


Jag och min sambo skaffade vår älskade pomeranian (3 år gammal) för ungefär en månad sedan. Vi märkte direkt att hon var en väldigt energisk, glad och otroligt kärleksfull hund. Hon älskar att mysa och är otroligt snäll. Vårt problem är att hon blir en helt annan hund när man är ute och går med henne i koppel, hon skäller mot andra hundar och ibland människor, gnäller och drar väldig mycket i kopplet. Går man med henne löst så är hon jätteduktig och lyssnar otroligt duktigt, men då vi inte alltid har möjlighet att gå där hon kan få gå lös så blir kopplet och promenaderna ett stort problem. Viktigt att tillägga är att hon är otroligt lydig, lugn och snäll när vi är hemma samt när man går med henne löst. 


Vi har försökt flera gånger med att ha leksaker samt godis med ut på promenaderna, men det är som att hon inte bryr sig alls om det när man är ute i koppel. Går man löst med henne så är leksaker det enda hon bryr sig om. Är det någon som har något bra tips på vad vi kan göra? Alla seriösa tips uppskattas :) 


 


Hälsningar, en matte som vill ha en lugnare hund i koppel 

Raser: Pomeranian

Som medlem kan du här läsa lite kort info om NikitaL och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#1 21 oktober 2016 av Voff 92 Re: Problem på promenader med koppel

Jag tycker det låter som om eran hund inte riktigt lärt sig att gå rätt i koppel. Samtidigt kanske den är osäker eller känner sig väldigt fast i kopplet så den tar ut sin frustration med att dra och skälla.


Jag tycker ni borde börja från början för att få henne att vara bekväm med kopplet, inte alltid ut och gå med det på utan bara leka eller mysa fast att hon har det på sig. Sen börjar hon dra eller smått vägra om ni drar åt ett håll eller bara går åt ett håll så får ni stanna upp och be henne följa med med en godis eller leksak. 


Detta ska först vara på en lugn känd plats innan man gör det bland andra hundar etc. Som är mkt svårare för hunden. Helt enkelt träna sama kontakt som ni har när hon är lös.


Vet att jag hört om flera gårdshundar som också är perfekta när de springer runt lösa på markerna runt huset men när de ska gå i koppel eller åker in till stan etc. Så drar de överallt och har ingen respekt för den i andra sidan repet, många gånger skäller den på mkt med.


Men allt handlar om träning, kontakt till ägaren och orsaken till varför hunden gör det som rädsla eller frustration m.m.


Lycka till.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 21 oktober 2016 av Ayrin Re: Problem på promenader med koppel

Jag har haft liknande problem med min dam... Hon har betett sig jättefint utan koppel, men med kopplet på så ska det dras mot hundar och folk som hon normalt inte ens skulle *vilja* gå till. Testade nån gång när hon hängde i kopplet mot nån hund att helt enkelt släppa av på det ordentligt, med resultatet att hon helt stannade upp och vände sig om och tittade på mig... Typ som ett "va, varför gör du sådär, jag skulle ju sträna mot den där hunden, men jag vill ju inte *komma fram*!".


Jag har också läst mig till att en hund kan hämta "stöd" från ett sträckt koppel, så bara att försöka släppa av på det vid de tillfällen hon "hänger och drar" och istället kommendera henne som du skulle gjort om hon var lös kan antagligen hjälpa.


Mycket psykologi i det där kopplet...

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Beställa personligt koppel/halsband. Var?   [2] 17 okt: Draghund 18 okt: Draghund Ballar ur i slutet av promenader   [3] 10 okt: FannyLid 10 okt: FannyLid Lära valp gå i koppel   [5] 24 maj: BorderSvante 3 jun: Sussane Uppjagad hund biter/hoppar mot koppel   [2] 23 mar: zerafina 24 mar: Ayrin Utställnings koppel   [4] 29 jan: hella2 30 jan: hella2 Förändring av hund i koppel?   [2] 9 jan: LindasHundrast 13 jan: Ayrin Vad för slags koppel/hundhalsband ska man ha?   [4] 3 aug: Carold 5 aug: username Hjälp/tips angående koppel på valp   [8] 25 jul: HerrCharles 8 aug: ygdrsil Omöjliga promenader   [5] 19 jun: petracecilia 22 jun: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Riesenschnauzer | Borderterrier | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB