Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 oktober 2016 av Emmksthlm i övriga hundfrågor (6 svar)
Hur aktiverar ni era hundar inomhus?

Som rubriken lyder, vad brukar ni göra för att aktivera era hundar inomhus?


Varken jag eller min hund är överförtjusta i att gå ut några långpromenader när det är regnoväder.


Mina idéer börjar ta slut, jag märker att min hund blir väldigt trött av hjärngympa men det enda jag kan komma på är godissök och det är han väldigt bra på så det ger ingen vidare stimulans.


Har ni några bra tips på vad man kan hitta på?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Emmksthlm och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

s0me0ne
Medlem 2010-12-26
#1 23 oktober 2016 av s0me0ne Re: Hur aktiverar ni era hundar inomhus?

Istället för godissök kan ni göra så att du gömmer en möbeltass med nån lukt på, låt hunden lukta på en tuss med samma lukt och skicka iväg den att leta.
En sån kan man sätta lite här och var, under bordskivan, bakom soffkanten, högt som lågt så länge hunden når.

Sånt gör vi när vädret är eländigt eller jag är vansinnigt trött, det är lättsamt, bara fantasin som sätter gränser på var man kan sätta dom. 

Eller göm en snusdosa med en tepåse i, som det är hål i locket på, låt hunden lukta på den och sen göm den och när du är klar skicka iväg hunden på att leta.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 23 oktober 2016 av Anneli De får städa

Taxdamerna har en hel jättestor plastbalja full med leksaker, stora som små. Jag sprider ut dem lite överallt i rummen och sedan får taxarna springa runt och hämta sina leksaker och lägga tillbaka dem i baljan. Det går undan, de riktigt tävlar. Mycket beröm och liten gottebit när allt är undanstädat.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 24 oktober 2016 av Ayrin Re: Hur aktiverar ni era hundar inomhus?

Klickar in nåt trick. Dock måste man ju vara rätt koncentrerad, så det är ju inget man gör för att sysselsätta hunden när man vill göra nåt annat.

Svara på detta inlägg

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#4 26 oktober 2016 av Malin med Ella Re: Hur aktiverar ni era hundar inomhus?

Trickträning är ju suveränt, hunden blir trött, lär sig något nytt och er kontakt stärks! Och det går ju att lära hunden nyttiga trick också, som är till hjälp t.ex. vid hantering och veterinärbesök...


Godissöket kan utvecklas genom att du lägger en godbit i en ask/hopvikt toarulle och gömmer. Börja med ett rum, sedan kan hunden få leta i hela lägenheten/huset. Du kan lägga det lilla paketet i ett större så att hunden får jobba mer för att komma åt det, eller lägga det under en filt/handduk. Extra svårt är att knyta ett snöre i paketet och sedan lägga paketet oåtkomligt, så att hunden måste använda sig av snöret för att komma åt det!

Svara på detta inlägg

Yogi
Medlem 2016-09-22
#5 28 november 2016 av Yogi Re: Hur aktiverar ni era hundar inomhus?

Bra tråd!


Jag brukar gömma en eller två köttbullar (för det älskar min hund, går säkert lika bra med korv eller annat gott) i en kartong som jag stänger ordentligt. Sedan får hunden öppna lådan, vilket är kul och lite trixit. Jag brukar också låta hunden äta måltiden ute på gården, allt för att köra lukt. Jag kastar helt enkelt ut skopan med mat utomhus. Min hund är en matglad en så det fungerar kanon här! Man kan ju kasta ut måltiden inne också och låta vovven jobba i vardagsrummetHunden brukar också få leta efter en familjemedlem på vinden eller i källaren och "svårare" ställen inomhus. Så blir det godis och dragkamp eller skojoghet när man blir hittad. 


Det är de tips jag kommer på nu. Hoppas att fler svarar, jag vill också ha mer inspiration på hundaktivering med hjärnan och nosen att använda inomhus eller på promenaden (och jag veeet att det finns böcker på bibblan om det här men jag tror att det finns massvis med kloka råd hos er härinne också så att man slipper låna böcker om allt ;-)

Svara på detta inlägg

makiko
Medlem 2016-11-09
#6 29 november 2016 av makiko Re: Hur aktiverar ni era hundar inomhus?

Ger färskfoder infryst i märgben, sysselsätter och lugnar henne. Hon får ofta frysta märgben också, men det blir så dyrt att bara ge det, och det var då jag testade att fylla ett par gamla ben med hennes mat, och hon är helt galen i dem. Hon får sin kvällsmat så, det blir 3 ben med mat och det sysselsätter henne i ca 40 minuter. 


Jag ger både färskfoder och kulor, men även om man inte ger färskfoder kanske det går att ge det ibland ändå, lika väl som godis? Det måste ju inte vara märgben, det går ju att fylla andra saker och slänga in i frysen och man kan fylla med annat gott också, blötlagda kulor borde ju också funka, tänker jag?!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Underlag för hundträning inomhus? (hemma)   [9] 30 okt: Ayrin 11 nov: Ayrin Bygga hundstall och inomhus hall   [1] 10 mar: Sandra99 10 mar: Lona FÅ BORT BAJSLUKT INOMHUS/EKPARKETT   [5] 20 jul: Petitbrabancon 27 jul: Michaelhh375 Hunden bajsar inomhus....   [3] 11 dec: Anny10 14 dec: Svea58 Treårig tik som uträttar sina behov inomhus   [6] 15 nov: Daisyrock 15 nov: Daisyrock Hur aktiverar du din Springer?   [1] 15 jul: Beatis 21 jul: Träsktrollet Munkorg inomhus? Hiss eller diss?   [8] 28 maj: falafeln 31 maj: Gurkans Börjat bajsa inomhus, 7 månader   [2] 30 nov: kalo 30 nov: hundöga återkomst Valp som bara vill uträtta sin behov inomhus   [10] 29 aug: :-D 29 aug: :-D Kisseri inomhus   [2] 25 aug: Fröken 25 aug: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Bichon Havanais | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever | Shih Tzu | Chinese Crested Dog
© 1998-2021 Enfinia AB