Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 oktober 2016 av BushundenL i övriga hundfrågor (2 svar)
Träna bort problem i bilen?

Hej!


Det är så att jag har tagit hand om en underbar omplaceringshund och allt fungerar hur bra som helst. Utom i bilen. Det går bra så länge vi kör ute på större vägar och så länge han inte ser någon annan hund, men oj om han gör det blir han tokig och skäller och försöker slita sig loss från säkerhetsbältet. Så min fråga är; Hur i hela friden ska jag kunna träna bort detta hos honom? 


Tacksam för tips och råd! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om BushundenL och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#1 27 oktober 2016 av Ginza Schäfertik Re: Träna bort problem i bilen?

Hej. Nu skriver du ju inte om ni har kombi men antar att ni inte har det eftersom du pratar om bälte. Varför inte hundbur? Kombi är nästan ett måste om man har hund. Vår hund skällde mycket i bilen innan men vi täckte för gallret mella skuffen och sätet. Det hjälpte jättemycket att hon inte såg nåt framåt. På lördag åker vi till Biltema och köper "film" och tonar rutorna. Vår hund verkar bli stressad av allt hon ser när vi åker bil. Och speciellt när hon ser att nån springer eller att hon ser mopeder. Då blir hon vansinnig vi hade en motorcykel efter oss igår och jag trodde hon skulle hugga sig igenom rutan för att döda motorcyklisten. Så arg va hon. Så nu blir det till att tona rutor så blir det nog lugnare. Prova med det så kanske det hjälper. 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 28 oktober 2016 av Ayrin Re: Träna bort problem i bilen?

Du måste väl i princip ha någon annan som kör och själv sitta bredvid honom och belöna när han beter sig rimligt då ni tränar medan ni kör.


Problemet är mest att ni måste hålla er så långt från den där hunden att han kan klara av att se att den finns där, utan att för den delen flippa ur.


Kan kanske fungera att sätta sig på brukshundsklubbens parkering och titta på hundar tillsammans, om de då generellt sett är så långt bort att han klarar av det utan att börja "bete sig". Sedan belöna när han "bara tittar", förslagsvis med godis och kel (om din hund nu tycker att det är en belöning) eftersom det är lugnande, och det är lugn vi är ute efter.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur har ni era hundar i bilen?   [6] 7 sep: Ginza Schäfertik 21 sep: Ginza Schäfertik Bästa bilen för hundbur?   [4] 2 maj: Solsophia 2 maj: Lona Tips för att träna inkallning   [2] 17 jan: Linis95 19 jan: Draghund Min hund har panik i bilen   [5] 14 aug: Mateosmatte 15 aug: Mateosmatte Valp jätterädd i bilen :(   [10] 5 jun: Janna77 8 jun: Janna77 Hund i bilen vad gäller egentligen?   [5] 4 okt: mares 5 okt: Tova och Smilla Träna min framtida rottweiler valp   [7] 30 aug: eynar 3 sep: Rux Termometer att ha i bilen med app   [0] 11 jul: Kalla-de-vad-du-vill Fläkt i bilen Tips   [1] 19 jun: z_z_kungen 19 jun: Anneli Valp i bilen säkert och bra   [4] 22 apr: Emmela 24 apr: Emmela
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Labrador Retriever | Jack Russell Terrier | Japansk Spets | Grand Danois | Dobermann | Tax
© 1998-2022 Enfinia AB