Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 november 2016 av nikig i valpforum (3 svar)
Ensamhetsträning 6 månader valp

Min snart 6 månaders malteservalp är otroligt trygg och levnadsglad. Hon är enkel att ha och göra med på alla sätt och vis då hon är otroligt anpassningsbar. Hon har lätt att slappna av (somna) i de flesta miljöer såsom på bussen, tunnelbanan, restauranger och cafeer.

Vårt största problem är ensamhetsträningen! Jag har sedan hon var 8 veckor gjort allt "enligt boken";  dvs gå in och ut flertal gånger genom ytterdörren, skramla med nycklar, inte göra en stor sak av att komma tillbaka etc etc. Dock har hon fortfarande stora problem att bli ensam och så fort jag stänger dörren bakom mig så skäller hon i 1 minut för att därefter övergå till pip/gnäll.. Hon ligger och piper / gnäller i hallen ett bra tag och jag försöker att inte komma tillbaka till dess att hon tystnat (brukar stå utanför dörren och lyssna!). 


För att träna har jag den sista tiden bytt ut hennes lunch mot detta program: Jag lägger ner lite foderpellets på golvet i hallen och när hon börjar nosa efter dem så går jag ut och stänger dörren bakom mig. Väntar 20 sekunder innan jag går in igen.. Detta upprepar vi sedan 10 gånger till dess att hon fått en hel måltid. Detta klarar hon bra för det mesta, men ibland skäller hon efter bara 10 sekunder :( Är detta normalt för en 6 månadersvalp? Har ni tips på hur jag kan gå vidare? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om nikig och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 3 november 2016 av Ayrin Re: Ensamhetsträning 6 månader valp

Hm, det är svårt att svara på om det är "normalt", alla valpar är ju olika. Dock är det tydligen rätt vanligt med ett bakslag i ensamhetsträningen när valpen är runt 7 månader, eftersom vargvalpar då tydligen är starka nog att börja följa med de vuxna. Vet inte om det är sant, men kanske värt att betänka om det gått trögare nyligen.


Jag skulle nog inte valt att börja strö mat vid dörren när jag skulle gå ut, känns som att du mer får henne att fokusera på dörren så. Jag skulle väl snarare gett mat på vanliga stället och traskat ut och in, eller gett ett ben eller liknande som är gott och trevligt att sysselsätta sig med, men som tar ett tag, och när valpen har lite fokus på det traskat iväg.

Svara på detta inlägg

kalo
Medlem 2015-08-26
#2 15 november 2016 av kalo Re: Ensamhetsträning 6 månader valp

Vi har också en sex månaders och hon klarar att vara ensam ungefär en timme, hon går ofta och lägger sig i soffan och somnar. 


Innan vi lämnar henne går vi ofta på en lite längre promenad och leker så hon är riktigt trött när vi kommer hem. Sedan väntar vi ett tag, låter henne varva ner. Oftast så gömmer vi godis runt om i lägenheten som tar lite tid att leta upp och ibland ger vi henne godis i en toarulle som är en utmaning att få ut, då fokuserar hon på det och inte att vi försvinner genom dörren. Likadant hade vi i början på tv:n då hon verkade lugnare med ljud i bakgrunden. 


Ni kan också testa att ha henne i ett begränsat utrymme, kanske en del av lägenheten/huset där hon inte har möjlighet att se dig gå ut genom dörren och låta henne vara där även när du är hemma och grejar i andra rum. 


Lycka till :) 

Svara på detta inlägg

z_FlisansMatte
Medlem 2011-06-06
#3 16 november 2016 av z_FlisansMatte Re: Ensamhetsträning 6 månader valp

Vi har också en liten malteser som vi började träna vid ca 7 månaders ålder att vara ensam. I början lämnade vi 10 minuter, sen ökade vi på lite då och då. 


Hon var helt tyst, det kunde vi konstatera eftersom vi bodde i lägenhet och satte oss i trapphuset och lyssnade. Däremot så blev hon helt stollig när vi kom hem, pratade, pep och gnällde ett bra tag....som för att låta oss veta att både tjuvar och banditer varit förbi 


Nu när hon var 10 månader så skaffade vi en ny liten familjemedlem, en toypudel som var 12 v när vi fick henne.


vi började lämna dom ensamma när vi haft lillvalpen en månad och det går otroligt bra! Lillan lägger sig i en väska som står i vardagsrummet så fort vi går...och "stora" tjejen lägger sig framför i samma väska. Där sover dom som stockar tills vi kommer hem och pipandet och klagandet är puts väck. Bara glädje över att vi är tillbaka är kvar 


kanske inget bra tips att skaffa en kompis....men det funkade för oss 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp 3 månader separationsångest   [3] 12 maj: emmaelina95 12 maj: Torparinnan Valp 5 månader - delvis rumsren, tips?   [2] 22 jun: hejsansvejsan! 22 jun: hejsansvejsan! Ensamhetsträning m 9 veckor valp   [5] 18 mar: Solsophia 20 mar: Solsophia Arg valp, 5 månader   [5] 24 feb: Cocoon 4 mar: sammy1960 Denna med ensamhetsträning   [1] 24 okt: Chin86 28 okt: Ayrin Ensamhetsträning lönlös   [1] 6 sep: havanaise 7 sep: aenima Schäfervalp 5 månader. Frågor..   [4] 12 mar: NSaZ 13 mar: Juno Unghund 10 månader, plötsligt utfall mot hanar   [13] 24 feb: lingo 26 feb: Anneli HD grad? Hund 10 månader.   [7] 11 sep: Jevil 11 sep: Jevil Kycklingfilé till valp på 3,5 månader   [6] 10 aug: Roberts 16 aug: AndyPandy
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Riesenschnauzer | Borderterrier | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB