Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 november 2016 av Geka i valpforum (7 svar)
Kamp om kopplet

Jag har en 8månaders busing som hela tiden vill kampa och slita i kopplet och jag börjar tappa tålamodet. INGENTING fungerar. Jag har testat "Loss-godis-loss-godis osv" Jag har testat sätta henne och vara lugn så länge som det behövs. Jag har skällt och släpat och gud vet vad.


 


Vad ska jag ta mig till?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Geka och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#1 12 november 2016 av hundöga återkomst Re: Kamp om kopplet

Tonåring som vill bestämma själv, vad den vill göra och gå. Då är det typisk beteende att den tar tag i kopplet. Ofta växer det bort. Men samtidigt får man markera att det inte godkänt. Kanske ta med någon fav.boll eller liknande så hund tappar intresset för kopplet. Sele så hunden inte når kopplet? Är hunden frisk, så kommer det inte bli några  problem längre fram. Har sett hundar tagit tag kopplet, då den vill ha uppmärksamhet från husse eller matte på grund av smärta och inte vill gå längre. 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 14 november 2016 av Ayrin Re: Kamp om kopplet

Brukar kunna fungera att bli skittrist, dvs bara stanna och släppa efter på kopplet så att det inte blir nån kamp. Om ni är på sådan plats att det är rimligt + du har hyfsad inkallning på hunden, så släpp bara. Ett koppel ingen håller i har lågt nöjesvärde.


Om hon gillar att kampa kan du ju ta med nåt som är ok att kampa med också och ta fram den när hon släpper kopplet. Jag brukar kampa med mina vantar, men det beror ju på hur hårdhänt hund/hållbara vantar man har om det är rimligt.


Ett annat sätt är att när man ser att hunden är på väg att ta kopplet så ropar man "hupp" eller nåt och duttar till hunden på sidan om man kommer åt, inte för att straffa, utan för att distrahera den. Belöna sedan om den nu inte tog kopplet.

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#3 14 november 2016 av Kalla Apropå unghund och koppelkamp!

Lyssna på senaste avsnittet av podden "Vår bästa vän"! Där pratar de om unghundstiden och svarar på en fråga om en hund som kampar i koppel mm, kanske det kan ge dig några idéer? http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/809266?programid=4834

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#4 14 november 2016 av Sezziyanen Re: Kamp om kopplet

Jag hade nog tagit med mig en kamptross på promenaderna och kampat loss rejält med hunden med den.


 


Dvs när hunden försökte kampa med kopplet hade jag ignorerat den, men sedan tagit fram trossen och kampat rejält och roligt en stund. För att på så vis få hunden att förstå att absolut ska vi kampa, och det är sjukt skoj, men det är med trossen vi kampar! Eftersom jag verkligen vill kampa med min hund och gärna vill utveckla det till att bli en bra belöning för hunden så vill jag inte bara motverka och säga till hunden att sluta kampa så att säga, men jag vill styra det till att kampa med rätt saker, vid rätt tillfälle.

Svara på detta inlägg

kalo
Medlem 2015-08-26
#5 15 november 2016 av kalo Re: Kamp om kopplet

Vi köpte (i förebyggande syfte) ett läderkoppel men med kejda vid fästet, något som hon inte tyckte var särskilt härligt att bita i! 


http://www.haromi.se/koppel-lader-kedja-p-1499.html?cPath=81_119

Svara på detta inlägg

dogrightnow
Medlem 2004-05-17
#6 15 november 2016 av dogrightnow Re: Kamp om kopplet

Hej, ett tips med minnen från min egen sheltie och som instruktör med många kurser bakom mig är det inte ovanligt för en unghund att fastna i något beteende. Förutom kedja ett tag närmast hunden är att ha två koppel gärna en i ett halsband vanligt inte stryp och det andra i en sele så det blir lätt att få tag på det andra. När hunden hugger tag så släpper du bara det hunden sliter i och håller kvar det andra. När hunden byter och hugger tag i det andra  när den märker att mostståndet försvann så byter du igenplockar upp det som ligger på marken lugnt och inga nej eller fy det hör och uppfattar den stressade hunden ändå inte. Var lugn, envis och tråkig när det gäller kampandet med kopplet. Sen fokus fokus på aktivieteter ute som är lugna. Direkt när ni går ut genom dörren så stå bara och vänta ut, promenaden börjar först när din hund lugnat sig och satt sig ner, då kan få en godisbit som är lugnande och tugga på. Öva då och då längs promenaden, i början när hunden är lugn att när matte stannar och kortar upp kopplet då sätter man sig ner och tar ögonkontakt. Låt hunden komma på det själv, använda hjärnan, stå stil och vänta ut. Till slut kan du använda det i stressade situationer också samt på köpet få bort koppel dragande och kampande. Kortat och sträckt koppel betyder att matte vill ha kontakt. Var tydlig och säg varsågod när det är ok att börja gå igen samt släpp på kopplet. 


En sheltie är ju en pigg ras som behöver använda hjärnan mycket och inte stressa mycket. Alltså ingen pinnkastning om och om igen eller bollar. Utan byt sådana aktiviteter till söka godis, klättra på stammar, stenar, tappa favorit leksaken när hunden följt med två tre steg så får den hämta till slut kanske du är upp i flera hundra meter som hunden får springa tillbaka och hämta. Byt mot en godis när du ska ta ifrån hunden leksaken. Tills koppel problemet med att dra och slita är löst så skulle jag ta bort kamplek, det kan du lätt ta fram igen sedan när hunden mognat och är äldre och då kan du ha det som en toppen belöning men ta bort den igen om du märker att din hund går upp för mycket i varv och inte kan bryta och sluta när du vill det. 

Svara på detta inlägg

Geka
Medlem 2015-11-28
#7 16 november 2016 av Geka Re: Kamp om kopplet

Tack för alla svar. Ska genast ge mig ut och kolla om något fungerar. Hon är en riktigt envis liten gris.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund som drar i kopplet.   [1] 17 sep: angelica. 19 sep: alva Ni som har hundar som inte drar i kopplet, hur....   [14] 13 nov: BushundenL 15 nov: Ayrin Kampar med kopplet.   [2] 30 maj: Geka 30 maj: Kalla Hur får jag min hund att sluta dra i kopplet?   [7] 21 feb: Ester01 22 feb: Ayrin Gömmer sig för kopplet   [4] 8 nov: jalm 11 nov: pipilotta Valp 11 v biter i kopplet   [3] 30 nov: Wiggan 30 nov: Wiggan Försökte hänga sin hund i kopplet   [1] 5 jun: Hortensia 5 jun: Hortensia Biter i kopplet och slänger från sida till sida   [24] 3 apr: pinsan 28 apr: pinsan labrador drar i kopplet   [4] 5 mar: jeennnyyyy 7 mar: En Flattes matte Kopplet aktive walk som sätts runt midjan.   [2] 27 aug: Jolina 28 aug: Jolina
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Dobermann | Tax | Jack Russell Terrier | Dvärgpinscher | Border Collie
© 1998-2022 Enfinia AB