Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 november 2016 av Ginza Schäfertik i klotterplank (18 svar)
Jag måste bara få berätta. Jag är så lycklig :)

vi har precis kommit hem från en underbar långpromenad i solen. Jag vet inte om nån kommer ihåg att jag har berättat om att Ginza har lite problem vid hundmöten, drar i kopplet, skäller och vill dti och leka. Hon är aldrig arg, vill bara leka men det kan vara jobbigt ändå. 


Nåväl - vi har upptäckt att hon funkar jättebra med långa koppel så jag har letat fram en longerlina. Vi har massor av cykelbanor här så det är lugnt att gå med en sån bara man tittar sig omkring och har koll på läget. 


Iaf, under promenaden mötte vi en tjej med två väluppfostrade alaskan lr nåt sånt. Vi stod vid sidan av cykelbanan ett par meter ifrån. Ginza blir jätteintresserad men säger ingenting !! Jag har linan lite löst så inget drag från mitt håll. Och inte heller från hennes!! Hon bara står och tittar och dom tittar tillbaka! Och ingen säger nåt!  Jag blev så himla glad, eftersom hon brukar skälla på hundar. Jag blev så lycklig så jag fick nästan tårar i ögonen. Berömde henne jättemycke o så gick vi vidare. 


Jag va bara tvungen att berätta för jag blev så glad. Och stolt :))


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ginza Schäfertik och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

makiko
Medlem 2016-11-09
#1 28 november 2016 av makiko Re: Jag måste bara få berätta. Jag är så lyck...

Hej, visst är det kul när något som varit lite svårt plöstligt fungerar! Jag ville mest säga hej, vi har också en schäfertik, hon är snart 6 månader. Hon är min 5e hund, men min första schäfer, och i jämförelse så är hon den svåraste av dem. Jag brukar säga åt henne; att hon är för smart, för mattes bästa ibland :) <3

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#2 28 november 2016 av Ginza Schäfertik Re: Jag måste bara få berätta. Jag är så lyck...

Hej. Va roligt att du ville säga hej :)) Ginza är vår tredje schäfer men absolut den svåraste, men också så underbar. Hon är mycket mer egensinnig än dom andra. Tom kel är ofta på hennes vilkor. Har aldrig träffat en hund som är så bestämd. Det var ingen lek att fostra henne när hon  va valp kan jag ju säga haha. Det är nu som först det börjar bli folk av henne :) kul att ni har skaffat schäfer :) det är en underbar ras


( när det väl blir folk av dom) :)))))

Svara på detta inlägg

s0me0ne
Medlem 2010-12-26
#3 28 november 2016 av s0me0ne Re: Jag måste bara få berätta. Jag är så lyck...

Vad härligt!
Man blir så glad så man dansar fuldans inombords när nåt sånt sker.


Hoppas det släpper och hon slappnar av och att ni hittat nyckeln till henne och kan gå prommisar som är avslappnade.


Passar på att heja på Makiko och hälsa välkommen, och lycka till med fäfer som går in i sin värsta ålder snart.

Svara på detta inlägg

AndyPandy
Medlem 2015-07-26
#4 28 november 2016 av AndyPandy Kommunikationsmetoden

Grattis! Låter lite som om du kommit på samma grej som Annica Karlsson. Lyssna på det här ska du få se.
http://apporthundskola.libsyn.com/3-naturliga-hundmten-med-kommunikationsmetoden


Nu pratar de mest om utfall där, men jag ser inte varför det inte skulle funka annars också. Tanken är alltså att i långt koppel har hunden tillgång till sitt kroppsspråk och kan sända de signaler som krävs för att kommunicera med den andra hunden utan att att stissa upp sig och gå till överdrift.


En bekant till mig provade på sin mkt stressade vovve som gör utfall grundade i rädsla (har varit misshandlad o.s.v.). Han vrålar och låter och kastar sig i kopplet men skulle aldrig göra något. Första gångerna stod han bara där och fattade ingenting istället för att vrålskälla. Önskar jag hade varit med och sett det. Det har fortsatt att gå framåt.

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#5 28 november 2016 av Ginza Schäfertik Re: Kommunikationsmetoden

Jaa, vet du vad?:) det är jättestor skillnad med långt koppel. Hon vänder sig hela tiden om och tittar på mig. Hon är på ett helt annat sätt i löst och ledigt koppel. Vi har som sagt en longerlina som är jättelång, typ 5 meter, minst. Den har vi fått mycket stor glädje av. 


 

Svara på detta inlägg

AndyPandy
Medlem 2015-07-26
#6 28 november 2016 av AndyPandy Re: Kommunikationsmetoden

Kul. Jag mäker ju på bekantens hund också (går ut med honom ibland). Ska absolut ha det i bakhuvudet när jag äntligen får hund igen.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#7 28 november 2016 av hundöga återkomst Re: Jag måste bara få berätta. Jag är så lyck...

Ha kontakt med sin hund, gör så väldigt mycket. Schäfer är mycket signal känslig och man kan jobba genom detta. Sen vill ofta schäfern vara till lags sin husse och matte. Det är en underbar ras, om man går efter deras egenskaper. 

Svara på detta inlägg

makiko
Medlem 2016-11-09
#8 29 november 2016 av makiko Re: Jag måste bara få berätta. Jag är så lyck...
          Re: Jag måste bara få berätta. Jag är så lyck...
          

Hej. Va roligt att du ville säga hej :)) Ginza är vår tredje schäfer men absolut den svåraste, men också så underbar. Hon är mycket mer egensinnig än dom andra. Tom kel är ofta på hennes vilkor. Har aldrig träffat en hund som är så bestämd. Det var ingen lek att fostra henne när hon  va valp kan jag ju säga haha. Det är nu som först det börjar bli folk av henne :) kul att ni har skaffat schäfer :) det är en underbar ras


( när det väl blir folk av dom) :)))))

Ja, hon är min 5e hund, men den första schäfern och jo, hon är mycket svårare än alla de andra tillsamman, typ. Eller svår vet jag inte egentligen, krävande är kanske ett bättre ord. Det kräver mycket av mig när vi är ute, och jag hade svårt med att ha en hund som går och tittar på mig precis hela tiden, om jag ska vara ärlig. Nu vet jag att det är så det måste vara, för annars tappar jag henne i allt som händer omkring.


Min sambo har inte haft hund innan, och det är nog det som har varit svårast för oss, att få honom att förstå hur noga han måste vara. Det går inte att "bara ha" en schäfer som är så, som våran tik är, det krävs mycket jobb, så här i början i alla fall.


Vi hade lite roligt om det där igår, min sambo skrattade och sa, tänk om jag hade varit själv och köpt henne, hon hade verkligen varit helveteshunden konstaterade han. Hon är svart och det har varit mycket tänder, så vi har alltid skämtat om det där :)


Det där med vilja är kanske lite olika i individer, jag har ju inte haft schäfer innan, så jag har inget att jämföra med. I jämförelse med de andra hundarna jag har haft, så är hon galet viljestark, eller mer så, att om jag ger henne lillfingret, så tolkar hon det som att hon plötsligt bestämmer allt.


Det är därför vi måste vara så noga, det går inte att låta henne komma undan med saker och ting, eftersom hon lär sig så fort, att det går att komma undan med saker och ting och då försöker hon bara mer. Hon är intelligent och hittar alla ingångar man har, och det krävs en del av en, för att hålla alla ingångar stängda ;)  


En sak är då säker, hon är den bästa läraren jag kan ha, för hon lär mig massor, om mig själv, varje dag <3

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#9 29 november 2016 av Ayrin Re: Jag måste bara få berätta. Jag är så lyck...

Håller med om det där med långt koppel. Jag har visserligen en borzoi, inte en schäfer, mem hon funkar också mycket bättre på lång lina (men allra bäst när hon är lös).


Jag har också liknande erfarenheter av hund i koppel vid hundmöten; min dam, som vanligtvis inte ens *vill* fram till främmande hundar började plötsligt hänga mot dem i kopplet. Jag släppte helt sonika efter, varpå hon stannade upp och kollade förvånat på mig! Inte ville hon fram inte, det var trycket från kopplet som fick henne att stressa framåt, och när det försvann, stannade hon genast upp och tog kontakt.

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#10 29 november 2016 av Ginza Schäfertik Re: Jag måste bara få berätta. Jag är så lyck...

Jaa, visst är det konstigt :) det är dragande i kopplet som gör dom stressade verkar det som. 


Åhh, så underbart med Borzoi :) De är ju så vackra så man bara dör när man ser en sån. Åh vad jag skulle vilja krama en sån :)


Är det sant som jag har hört att man hade Borzoi när man jagade varg, förr i tiden i Ryssland? De ska vara ruskigt snabba. 


Det kom in en liten wippet i vår trädgård en gång och jävlar vad han sprang. Runt runt med Ginza i hasorna. Ginza drog upp jaktskallet så jag blev lite rädd att hon skulle tro att det va en hare. De hann ju inte ens hälsa förrän han började springa så jag har ingen aning om vad hon fick för uppfattning om vad det var för nåt som kom in i trädgården. Behöver jag säga att Ginza va helt slut efter den språngmarschen haha. Båda låg i en hög och flåsade och drack ur samma vattenskål. Underbar upplevelse. Och spännande eftersom vi nästan aldrig har träffat nån vinthund :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Berätta om er hobby!   [2] 4 maj: Puddingpastejn 12 jun: Frallorforlife Måste hon väga rätt inför kastrering?   [3] 11 mar: Symbios 14 mar: Lona Måste jag behandla inkontinens?   [0] 11 mar: Symbios Ett måste med senior foder?   [6] 5 feb: saraleppanen 7 feb: hundöga återkomst måste man hålla på med en schäfer hela tiden?   [10] 27 jan: username 4 feb: username Vad vill vår hund berätta för oss? nytt beteende.   [3] 12 apr: kafferaffe 12 apr: kafferaffe Berätta om någon rolig händelse med sin hund :)))   [14] 19 nov: Ginza Schäfertik 29 nov: s0me0ne Min vovve måste kissa varannan timme   [4] 29 sep: esilen 11 okt: Torparinnan Berätta om din första utställning   [1] 13 mar: Linköpingstjejen 13 mar: Fisher Berätta om din Rhodesian Ridgeback!   [7] 25 nov: Elliesson 26 nov: Wilhigson
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Yorkshireterrier | American Staffordshire Terrier | Staffordshire Bullterrier | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Siberian Husky
© 1998-2021 Enfinia AB