Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 december 2016 av Arnilia i valpforum (1 svar)
Valpen snor mat ur barnens händer

I stort går det bra (bitandet jag upplevde som ett problem först har faktiskt lagt sig på en hanterlig nivå) men det är lite frustrerande att hon gör allt i sin makt för att sno mat ur barnens händer. Hon är som en studsboll runt mig och maken med om vi har en smörgås men vi är ju långa nog att hålla det ifrån henne men om tex ettåringen håller i nåt så snor hon det direkt. Hon går verkligen som besatt under barnstolen och dammsuger golvet efter smulor om ettåringen sitter och äter smörgås. Det är inte så vid middag/lunch. Då kan hon möjligtvis ligga still och hålla koll om nåt gott skulle ramla ner. Men äts det smörgås... då jäklar är hon okontaktbar där under i sitt letande efter smulor!! Jag försökte hålla henne nyss så hon skulle lugna sig men hon hade sett en smula på golvet och hon var som en elektrisk ål i famnen på mig. Hon lugnade sig visserligen, i två sekunder, tills hon kände att jag var på väg att släppa henne. Då blev hon sprattlig igen och försökte hoppa iväg mot smulan uppochner typ.. 


Hur tränar man bort/bemöter detta? Vad har ni för bra strategier? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Arnilia och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 2 december 2016 av Ayrin Re: Valpen snor mat ur barnens händer

Ja du, det var nog inte det lättaste... det enda jag kan tänka på är väl att helt skilja hund från barn varje gång barnen ska äta något, alternativt lära barnen att man bara äter vid bordet, där du kan hålla koll så att hon inte lyckas sno nåt.


Varje gång hon lyckas sno en macka belönas ju det där hoppande beteendet, så jag skulle ju vara *extremt* noga med att hon inte lyckas med det fler gånger om jag var du.


Vad gäller smulorna är det väl samma sak där, varje gång hon får några belönas beteendet, men där kan du ju välja att låta henne ta dem. Dock skulle jag nog jobbat på att lära hunden ligga en bit bort och vänta på tillåtelse innan hon får "dammsuga" efter en måltid, om inte annat eftersom det är risk att hon snor nåt om hon får vara där barnen äter?


Har ni tränat på att lägga en godis eller nåt på golvet och sedan se till att hunden inte kan/får ta den förrän den söker kontakt med lite lugn? Såna övningar kan säkert vara bra, då borde man kanske få in en känsla för att lugn och kontakt = godis, medan hyperaktivt skruvande helst inte ska ge utdelning.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vår staffe har börjar 'markera' mot barnen.   [16] 17 maj: AmstaffD 23 maj: Hortensia Det här med mat till hunden/valpen - göra egen??   [6] 17 maj: karfah 17 maj: Lona Hund som inte lämnar nya valpen ifred   [1] 1 mar: Tranåsbron 3 mar: Draghund Problem med valpen   [17] 22 feb: carbon 1 mar: Kattmamman Hjälp! Valpen åt svam!!   [2] 17 sep: Hejdlöst 17 sep: Hejdlöst Vägrar torkning och skakiga händer.   [8] 10 mar: Sussane 14 mar: siggepojken Gammhunn rädd för valpen   [2] 2 mar: z_gismo 2 mar: z_gismo Valp biter barnen HÅRT i benen   [7] 5 jan: ImFabulous 8 jan: aenima Jag blir tokig på valpen!!   [4] 16 apr: Staffematte 26 jun: eemilio97 Hjälp valpen är borttom kontroll.   [8] 14 maj: TaiDi 25 maj: username
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Grand Danois | Tax | Dvärgpinscher
© 1998-2021 Enfinia AB