Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 december 2016 av Goldendog i sjukdom & hälsa (11 svar)
allergi medicin

Hej


Under en längre tid har min hund haft klåda med svamp i både päls och öron. 6 veckor in i  allergiutredningen och han har fortfarande problem med svamp i öronen trots kortisondroppar och öronrens. Svampen i huden är kvar trots svamp schamponering. Vi tog blodprov mot utvärtes allergier igår och väntar nu på svar. Medans ska min hund sättas på allergi medicin, kortison ville jag helst inte då en av biverkningarna kunde vara muskelförtvinnande och då min har artros kändes det inte bra. Så vi skulle testa en ny medicin Apoquel, någon som testat denna? Tydligen sänker den immunförsvaret och risken för tumörer fanns som biverkning vilket inte alls känns bra. 


Någon som vet vad kortison har för biverkningar? Har testat Apoquel? Har några lugnande ord gällande kortisonet eller det andra? Känner mig bra kluven nu...


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Goldendog och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#1 8 december 2016 av Ginza Schäfertik Re: allergi medicin

Hej. Det enda jag kan hjälpa dig med just nu är att du provar att duscha din hund i klorhexidinschampo en gång i veckan. Innan duschen tar du Ottodin i örongångarna och även smörjer in öronlapparna. Gno in ordentligt genom att trycka och gno precis framför örat. Sen tar du bomull eller papper snurrat runt pekfingrarna och gnor nere i örat. Beröm hunden och ge godis så den får iaf lite positivt av de hela. 


Sen duschen då. Låt hunden stå i schampovattnet medan ni duschar. Noga med tassarnas schamponering. 


Detta är nåt du kan göra så länge. Varje vecka men öron och tassar två ggr i veckan. 


Detta har hjälpt vår hund så hon är så gott som symptomfri. Behöver ingen allergimedicin. Vi behövde i te ens använda vaccinet som vi hade beställt. 


Klorhexidinschampo och Ottodin hittar du hos. Veterinären. Hoppas det går bra för er :))

Svara på detta inlägg

Goldendog
Medlem 2016-01-27
#2 8 december 2016 av Goldendog Re: allergi medicin

Tack så mycket för svar, tyvärr har vi redan tesetat det, körde ett bra tag med klorhexidin schampo, klorhexidin balsam och en massa grejer och de blev inte bättre ;( då fick vi testa malaseb som är mot svamp som han har i pälsen, vi ducshar honom med det en gång i veckan och har kört öronrensing med kortison droppar dagligen nu i 6 veckor med förbättring men det är fortfarande kvar ;/ Nu ska vi även tillägga något svamp balsam och hoppas de hjälper.


Medicineringen skulle vara ett test för att se hur han svarar, om det blir någon skillnad, medans vi väntar på provsvaren ;/ men nojig för biverkningarna är man ju. 

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#3 8 december 2016 av Ginza Schäfertik Re: allergi medicin

Jaa, det förstår jag. Va jobbigt... stackars er och stackars er hund..


Jag vet hur det är, vi hade ett helvete innan vi fick för det första, reda på vad det var som gjorde att hon kliade, och sen lyckas få bukt med det. Jag förstår att ni lider.. det gjorde vi.

Svara på detta inlägg

Goldendog
Medlem 2016-01-27
#4 8 december 2016 av Goldendog Re: allergi medicin

Jaa det är jobbigt, väntar spänt nu på vad blodprovet kan visa så vi vet vad som väntar i framtiden ;/ Tuftt med allergi hund ;/ 

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#5 8 december 2016 av Kalla Långvarig kortisonbehandling kan vara bökig

Precis som hos människor kan hunden bli hungrigare, lägga på sig vikt, det kan fresta på de inre organen och det kan bli ökad risk för att diabetes utvecklas. Dock, de flesta hundar som går på långvarig kortisonbehandling får väldigt låg dos och klarar sig, efter min erfarenhet, väldigt bra. Det är betydligt värre för hunden med klådan i längden. Kortsiktigt kan man räkna med att hunden dricker mer och kan bli akutkissnödig ofta innan dess kropp har ställt in sig på kortisonet.


Vi har en kvalsterallergisk hund, hon har en lindrig allergi så vi behöver inte medicinera utan har ett kortisonspray för utvärtes bruk vid behov. Vi har tagit bort alla "onödiga" textiler hemma, vi köpte ny dammsugare och började städa oftare och noggrannare, vi började ge hunden enbart fryst färskfoder för att undvika förrådskvalster som finns i torrfoder, vi schamponerar hunden med ett klådstillande schampo vid behov. Hunden får inte vara i möblerna och hon sover i konstläderbäddar med lakan i där lakanen tvättas ofta. Bara de åtgärderna förbättrade vår hunds situation mycket. Har ni gjort alla de här sakerna och allt annat som man gör redan, då är jag ledsen över att jag inte har något bättre att komma med.

Svara på detta inlägg

Goldendog
Medlem 2016-01-27
#6 8 december 2016 av Goldendog Re: Långvarig kortisonbehandling kan vara bökig

Tack för lite info om kortison :D Låter ju som att så länge man kan ha en låg dos är det ingen fara :)

än så länge vet vi inte vad han är allergisk mot då vi fortfarande väntar på provsvaren, men att byta till färskfoder har jag oxå funderat på, en av min hunds kullsyskon har kvalster allergi och bytte från torrfoder till färskfoder och det blev en jätte stor skillnad, måste bara köra klart dessa 4 veckor av allergi dieten innan jag får tillåtelse att byta :) 

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#7 8 december 2016 av Ginza Schäfertik Re: Långvarig kortisonbehandling kan vara bökig

Ett litet tips :)


Fast du kanske redan vet men i fall du inte gör det. Det är ju så tråkigt att bara ge allergifoder tycker jag iaf och vi tyckte synd om Ginza. 


Jag tog en full mugg med torrfoder, blötte upp dom o mosade ihop till en smet. Jag hade rivna morötter i också, det gick bra sa veterinären. Sen rullade jag till små. Oklar och lägger på en plåt o in i ugnen. Det blir som kakor :) o vår hund älskade dom :) mycke uppskattat 

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#8 8 december 2016 av Ginza Schäfertik Re: Långvarig kortisonbehandling kan vara bökig

Små bullar ska det ju stå förstås. ( jäkla mobil )

Svara på detta inlägg

Goldendog
Medlem 2016-01-27
#9 9 december 2016 av Goldendog Re: Långvarig kortisonbehandling kan vara bökig

Tack så mycket för tipset, ska kolla med min veterinär om jag får ge han morötter :D I sådanna fall vore det en bra ide att testa, han börjar tröttna på att bara få foder just nu ^^

Svara på detta inlägg

Frihannisaac
Medlem 2019-07-08
#10 14 mars 2020 av Frihannisaac Re: Långvarig kortisonbehandling kan vara bökig
          Re: Långvarig kortisonbehandling kan vara bökig
          

Ett litet tips :)


Fast du kanske redan vet men i fall du inte gör det. Det är ju så tråkigt att bara ge allergifoder tycker jag iaf och vi tyckte synd om Ginza. 


Jag tog en full mugg med torrfoder, blötte upp dom o mosade ihop till en smet. Jag hade rivna morötter i också, det gick bra sa veterinären. Sen rullade jag till små. Oklar och lägger på en plåt o in i ugnen. Det blir som kakor :) o vår hund älskade dom :) mycke uppskattat 

Hej! Ett jättegammal inlägg men kan du ge fler detaljer kring ditt godis? Hur länge i ugnen? Temp? Hur stora bollar & hur mycket foder/vatten/morot? 
Tack på förhand om du nu skulle se detta! 😊

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Någon som "botat" allergi med egen mat?   [5] 1 maj: jh82 3 maj: Puddingpastejn Allergi och utredning?   [11] 9 jan: Frihannisaac 16 mar: Svea58 Cane corso - allergi   [0] 11 nov: Tidde hund med atopi-allergi   [1] 1 sep: anna_staff 1 sep: Lena och vildingarna Frågor om allergi - utredning och Apoquel   [0] 23 dec: Mallans Astma&allergi förbundet !!   [0] 1 jul: hundöga återkomst Såld på golden retriver och allergi på sambon.   [21] 26 jun: Kleo96 1 jul: Kleo96 Behandling mot allergi??   [2] 19 mar: HannaoGipsy 23 mar: HannaoGipsy Dammkvalster allergi   [4] 9 okt: RödGazelle 26 mar: Liselott Magkatarr och medicin   [8] 6 feb: Chisius 7 feb: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Amerikansk Cocker Spaniel | Borzoi | Tibetansk Spaniel | Dvärgpinscher | Bichon Frisé
© 1998-2020 Enfinia AB