Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 december 2016 av Ginza Schäfertik i övriga hundfrågor (8 svar)
Min pappa gnäller alltid på min hund!

Och det är så fruktansvärt tråkigt. Han har en storpudel på 6 år och jag har en schäfer på 3 år. När vi träffas så klagar han alltid på vår hund och skryter om hans hund. Han tycker att vår hund är för gåpåig, för busig, låter för mycket, skrämmer hans stackars storpudel. (Vilket hon inte gör) de brukar vara lösa ihop och han är lika busig som hon. Men när hans hund går fram till pappa så tar han det som att han är rädd och söker skydd hos honom. 


När jag berättar att vi tränar fot så måste jag förklara varför jag överhuvudtaget måste lära en hund att gå fot och menar att hans hund är hans kompis och måste få gå i långt koppel (alltid) för att nosa på marken. Han tror att alla raser fungerar som hans storpudel och att våran hund är ouppfostrad. Jag är så trött och ledsen på det här nu så jag orkar inte träffa honom mer... har inte setts i jul. Orkar inte förklara att en schäfer är krävande att fostra och att vi gör en massa aktiviteter med henne. Han tror att man bara har en hund som ligger och typ sover mellan promenaderna. Det ska minsann inte behövas att man ska göra saker hela tiden med sin hund. 


Jag vet inte varför jag skriver det här egentligen. Ginza är en underbar hund och jag älskar henne oroligt mycket. Synd bara att ingen i min släkt tycker om henne bara. "Hon är för mycket" tycker dom. Tråkigt är det iaf.....


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ginza Schäfertik och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Hrímnir
Medlem 2005-10-08
#1 29 december 2016 av Hrímnir Re: Min pappa gnäller alltid på min hund!

När din far växte upp innebar "träning" oftast att rycka och slita i hunden så se det som ett bra tecken att han inte vill "träna" sin hund. Men du måste hjälpa honom att förstå att metoderna inte måste vara sådana. Ge honom en bok om träning med positiva metoder.


Skriv även ett brev och lägg i paketet där du skriver att du önskar att han ska få en bättre förståelse för vad olika raser kräver och hur man tränar sin hund på ett sådant sätt att hunden tycker det är skitkul och verkligen vill träna. Många gånger är det skitsvårt att förklara och det blir bara bråk. En lapp kan han läsa i lugn och ro utan att det blir tjafs (du står ju inte där och då finns ingen att tjafsa med)


Har träffat många människor som inte vill träna med sina hundar då dom aldrig skulle kunna "bråka, köra med och kommendera sina hundar" utan dom ska vara vänner med hunden. Dessa brukar få en tankeställare när jag förklarar att när vi svänger in på den lilla vägen till brukis så skriker/tjuter mina hundar i bilen i ren iver över att få träna. Att hundarna kommer och försöker få igång mig att komma och träna när jag sitter vid datorn och att tiken själv, helt spontant brukar gå igång och köra "fot" på promenaderna i hopp om att vi ska köra ett litet pass där och då.


De allra flesta gångerna handlar det om att släkten/familjen inte förstår och då är det lugnast att skriva ist för att prata. Oftast får personerna en tankeställare och läget är då bättre för dig att förklara varför din hund är som hon är, vad en brukshund är och vad den kräver. Det kan kännas svårt men var uppriktig och förklara att du blir ledsen över hur dom beter sig. 


 

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#2 29 december 2016 av Ginza Schäfertik Re: Min pappa gnäller alltid på min hund!

Ja, det låter jättebra men jag tror inte att det är lönt. Han är så bergfast i allting. Jag har aldrig i hela mitt liv fått höra att jag gjort nåt bra. 


Jag tror jag skiter i honom ist. Det äter upp mig inifrån om jag ska försöka mer med honom. Han är som han är. 


Jag har en underbar hund, det får räcka med henne. Jag vet ärligt inte varför jag började skriva om det men nu är jag väl så ledsen så bägaren rann över. Ville väl bara säga det. Vi ställer upp och är hundvakt åt dom andra i familjen men ingen vill ta hand om våran. 


Jaja, vad är en bal på slottet. Ska försöka lägga det bakom mig. Det kändes skönt att skriva faktiskt. Har aldrig gjort så innan. 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 29 december 2016 av hundöga återkomst Re: Min pappa gnäller alltid på min hund!

Har varit i samma sits. Har en anhörig som tycker att hundar ska inte vara inomhus i huvudtaget. När vi var på besök, så krävde de att hundarna skulle sitta i bilen oavsett hur kallt det var. Eftersom hundarna är mina familjemedlemmar, så blev det inga besök av oss. Sen får de gärna besöka oss på våra villkor, men samtidigt hålla i sär hundar och besökare på ett bra sätt, så de inte behöver konfronteras. Det blir t.ex. starkt galler i dörröppning till ett rum, så våra hundar känner att de får vara med ändå. Tänk på att hundar upplever stress att komma in på en annans hunds revir . OOPS! så fungerar inte lydnanden på sin hund, på grund av detta. Det är ett evigt pusslande att vara hundägare.

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#4 29 december 2016 av Ginza Schäfertik Re: Min pappa gnäller alltid på min hund!

Jaa,ja vet.... Jag får väl bjuda hem pappa hit ist. Då lämnar han sin hund hemma. 


Men just det där att han hela tiden påpekar grejer om hunden och tror att min hund ska minsann funka som en storpudel. Det är ju som natt o dag men han fattar verkligen inte det.. 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#5 29 december 2016 av hundöga återkomst Re: Min pappa gnäller alltid på min hund!

Bry dig inte din fars åsikter. Huvudsaken ni och hunden mår bra. Att ha en hund på 3 år, är en stor skillnad mot en hund på 6 år.  Ofta brukar hundar mogna efter 3 års åldern.

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#6 29 december 2016 av Ginza Schäfertik Re: Min pappa gnäller alltid på min hund!

Mm, ja vet.. ska försöka att inte bry mig. Fattar bara inte att han kan tro att en schäfer ska vara som en pudel i beteendet. Hur kan man vara så  inskränkt?..

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#7 30 december 2016 av Ayrin Re: Min pappa gnäller alltid på min hund!

Ehum, misstolka mig rätt nu, men det är inte så att Ginza är i en period av sitt liv där hon *är* rätt jobbig? Det är ju inte så lätt för någon att ta hand om en hund som kräver väldigt mycket, medan en annan hund som mest ligger parkerad i ett hörn och behöver nån promenad per dygn kan klaras av de flesta.


Bara en tanke :).

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#8 30 december 2016 av Ginza Schäfertik Re: Min pappa gnäller alltid på min hund!

Jaa, visst har du rätt i det. Hon är livlig. Hon har dock lugnat ner sig jättemycket bara sen i somras. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Han får alltid fnatt när han kommer hem   [2] 1 mar: Sekts 2 mar: Anneli Min hund vill alltid ut   [3] 2 dec: Safu1983 8 dec: Heddiz Viktnedgång - alltid hungrig   [3] 14 mar: CharlieCharlie 14 mar: Draghund Valp gnäller mycket   [1] 15 aug: Lolli12 16 aug: aenima Varför är det alltid värst när hundar dödar vilt?   [9] 1 jul: EKMK 5 jul: Hortensia Gnäller på kvällen   [2] 7 jan: Woodyh 9 jan: Lona Tjuvparning - 10% till hanhundsägare, alltid?   [15] 4 dec: Catriona 18 jun: Catriona Hund som gnäller hela tiden   [53] 20 apr: Recard 16 maj: Sezziyanen Tips på passande hund till mamma och pappa   [11] 3 jun: Chinesecrestedlover 5 jun: almina Lek med valpen slutar alltid med att han bits   [6] 1 apr: Emmksthlm 1 apr: Ingrid W
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Dobermann | Dvärgpinscher | Border Collie | Jack Russell Terrier | Belgisk Vallhund
© 1998-2024 Enfinia AB