Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
30 december 2016 av Ronjas i övriga hundfrågor (10 svar)
Hund som visar att han inte gillar npågon

Hej, min dotter har en Labrador hane som nu är 1,5 år och han har varit hos mej sen han var 2 månader , är dagmatte åt honom. Han kom dagen efter jag fick t ta bort min Ronja  som var 9,5 år och blev hastigt sjuk. Jo saken är så att jag undrar om någon kan ge mej ett korrekt svar på varför han inte tycker om en dam som bor i hyreshuset bredvid mej , han var endast  cirka 7-8 månader då  vi skulle hälsa på henne men han ville ej gå  nära henne utan bara skällde och backade. Nu då han blivit lite äldre så stog vi och pratade med ett par som bor i samma huset som denna damen , då kommer den damen ut och direkt då han såg vem de var så  började han resa  ragg skällde argt och vägrade gå fram till henne, likadant häromdagen då vi kom ut så han den damen precis gå in i sin port ,hunden såg henne ej  men då vi var cirka 10- 15 meter ifån där hon gått så började han vädra , resa ragg och ställde sig i gången där hon gått in och var arg och skällde .Jag har hört av de grannar som bor där  att hon inte tycker om katterna som bor i hennes hus, så saken kan ju vara att hunden känner av att hon inte  är någon snäll person. Dagen efter min Ronja gått bort så kom hon gående och sa till mej att "Har du skaffat en riktig hund nu" , men då blev jag förbannad och sa ifrån man säger inte så till någon som sörjer sin allra bästa vän ,och för mej var min Ronja allt . Skulle bara vilja veta om dotters hunds beteende ,för alla andra som vi möter både vuxna och barn samt andra hundar så är de inga problem att hälsa på.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ronjas och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

makiko
Medlem 2016-11-09
#1 31 december 2016 av makiko Re: Hund som visar att han inte gillar npågon

Hon beter sig nog på ett sätt som hunden uppfattar som hotfullt. Det kan hända att hon är rädd och för att vara på den säkra sidan så beter hon sig på ett sätt, som hunden då uppfattar är ett hot, eftersom det är ett hot, utan att hon menar det.


Jag vet inte, men för mig är allt energier, och jag har fått en hund som är så hyperkänslig för det, och hon blir arg om jag blir arg, för att hon känner sig hotad av mig då. Om jag ser henne i ögonen och går mot henne när jag är arg, så känner hon sig hotat, men om jag ser henne i ögonen när jag är nöjd med henne, så blir hon jätteglad. Hon kommer inte till mig om jag är arg, utan bara när jag är lugn och sånt här känner alla hundar av på långt håll.


Jag tror att din granne kan bli vän med din hund om hon skulle vilja, genom att huka sig ner och inte se på hunden och ha något gott att erbjuda och sen genom att helt enkelt igorera den, om hon inte vill ha med den att göra, låta bli att se den i ögonen helt enkelt. Många hundar är känsliga för att bli stirrade i ögonen av människor de inte känner, särskilt osäkra människor har en tendens att ge hunden "det onda ögat" :)


Det här är bara min gissning, Gott Nytt :)

Svara på detta inlägg

Ronjas
Medlem 2007-09-30
#2 31 december 2016 av Ronjas Re: Hund som visar att han inte gillar npågon

Tack  för detta svaret, kan ju vara så som du säger. Dotterns hund  är supersnäll annars  och kärleksfull . Gott Nytt År!

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 31 december 2016 av Ayrin Re: Hund som visar att han inte gillar npågon

Kan också vara att hunden reagerar på att *du* inte gillar den här personen. De är rätt bra på att läsa av oss :).

Svara på detta inlägg

kacher
Medlem 2013-10-09
#4 31 december 2016 av kacher Re: Hund som visar att han inte gillar npågon

En liten tanke bara, hade du med dig labradoren när du blev arg på din granne för hennes obetänksamma uttalande? Isåfall kanske hunden minns att du blev arg på grannen och känner att den måste vara på sin vakt när ni möter henne igen? 

Svara på detta inlägg

Ronjas
Medlem 2007-09-30
#5 31 december 2016 av Ronjas Re: Hund som visar att han inte gillar npågon

Nej de hade jag ej ,var ensam .

Svara på detta inlägg

Ronjas
Medlem 2007-09-30
#6 31 december 2016 av Ronjas Re: Hund som visar att han inte gillar npågon
          Re: Hund som visar att han inte gillar npågon
          

Kan också vara att hunden reagerar på att *du* inte gillar den här personen. De är rätt bra på att läsa av oss :).

Ja visst gör de de, jag gillar henne ej så de är en  möjlighet att hunden känner de.Hundar är otroligt kloka

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#7 31 december 2016 av hundöga återkomst Re: Hund som visar att han inte gillar npågon

Personen kanske är rädd och inte tycker om djur i huvudtaget. En hund kan börja morra åt vissa som är rädda. Kanske personen inte vill visa sin rädsla för er.  Därför ska man inte tvinga hunden på personer som är rädda, för det kan bli motsatt verkan. Hunden känner rädslan.

Svara på detta inlägg

Ronjas
Medlem 2007-09-30
#8 1 januari 2017 av Ronjas Re: Hund som visar att han inte gillar npågon

Jag tvingar inte dotterns hund till att gå fram till någon. Han känner själv vilka han vill hälsa på.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#9 1 januari 2017 av hundöga återkomst Re: Hund som visar att han inte gillar npågon

Vilka han själv vill hälsa på? Hundar kan känna på längre avstånd på rädslor. Det är så som  polishundar spårar upp tjuvar de jagar. Tjuven avsöndrar  ett viss ämne av(rädsla) stress och det känner hunden.  

Svara på detta inlägg

Ronjas
Medlem 2007-09-30
#10 1 januari 2017 av Ronjas Re: Hund som visar att han inte gillar npågon

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Dräktig tik dygn 59 visar tecken på valpning.   [1] 6 jan: my_nelan 7 jan: Gurkans Inlärning av hund som inte gillar godis?   [8] 19 aug: biro 2 sep: Halvtand 16 årig hanhund visar oro innan nattsömn   [7] 24 jun: PoseidonHydrosphere 29 jun: Ayrin Ettåringen gillar att äta bajs.Hur gör ni?   [4] 18 apr: Hilu 25 apr: BushundenL gillar att äta fiskmat   [1] 18 mar: k.glantz 18 mar: STB Hur visar jag hunden att jag är arg?   [17] 10 jan: Menace 24 apr: Sezziyanen Min hund gillar mig inte   [19] 17 nov: Kakburken 25 dec: Bella & jag Vad klassas som dolda fel som visar sej efter köp   [25] 9 jan: Nelson2008 12 jan: Madde88 Vår lilla gillar inte oljan!   [3] 27 sep: Suz Buz 28 sep: Suz Buz min daghund gillar inte sin matte   [2] 22 maj: alexlinn 24 maj: alexlinn
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Finsk Lapphund | Golden Retriever | Dobermann | Jack Russell Terrier | Shetland Sheepdog | Chinese Crested Dog
© 1998-2023 Enfinia AB