Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 januari 2017 av hippy i dragforum (3 svar)
Alaskan husky funderingar

Ny på forumet så jag vet inte hur allt fungerar här ännu, så jag ber om ursäkt för eventuella "fel och brister" jag gör nu


Vi är en familj som är på gång med att söka en ny hund. Vi har en liten hanhund, och vi försöker hitta en hund som skulle bli en ny familjemedlem och som även skulle passa som sällskap till vår nuvarande. Vår nuvarande är 3 år gammal, energisk, lekfull och energin tar aldrig slut Vi föräldrar har lång erfarenhet av hundar, och jag (mamma) har haft en del olika raser i livet, allt från schäfer/schäferkorsningar till små hundar som kinesisk nakenhund osv. Vi har 2 barn, en liten tjej och en tonårng och de är uppvuxen med hundar, vi bor i egnahemshus på landet med stor gård. Vi är en rätt så aktiv familj, har hästar hemma, är ute på isen med hunden, promenader i skog och mark mm. Vid ridturer brukar vår hund hänga med.


Som sagt så letar vi nu efter en till hund, och vi har blivit erbjuden bland annat en alaskan husky-valp. Erfarenheter av denna ras finns inte hos oss. Min man är dock uppvuxen med en siberian husky som familjen hade som familjehund/draghund, men endast som hobby/fritidsintresse. De tävlade inte eller liknande med den.


Nu undrar jag om ni med erfarenhet av denna hund skulle kunna berätta lite hur det är att ha en alaskan husky? Vi är väl medvetna om att de kräver motion och sysselsättning, att de är draghundar mm. och det är vi villiga att ge hunden, om den i övrigt skulle passa oss. Men vi skulle gärna få mer info om hur de är, utöver att de är draghundar och motionskrävande. Både bra och dåligt. Och hur är de allmänt med andra hundar, av andra raser?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om hippy och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 20 januari 2017 av Ayrin Re: Alaskan husky funderingar

Hm, det enda jag riktigt *vet* om AH är att de inte direkt är en ras, utan en draghundstyp med (ofta) mycket siberian husky, men också (ofta) en del fågelhund, typ vorsteh för att få mer fart.


Kort sagt, svårt att säga nåt direkt utan att veta vad just den slädhundsmänniskan avlar på. Fara och träffa föräldrarna är nog det enda rimliga.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 20 januari 2017 av Torparinnan Re: Alaskan husky funderingar

Kommer valpen från en seriös uppfödare handlar det garanterat om prestationsavel dvs man avlar på individer med riktigt bra arbetslust/dragvillighet och dom individerna har jag svårt att tro att dom skulle passa som aktiv sällskapshund. Hör med uppfödaren vad tanken bakom parningen är och vilka raser som ingår.

Svara på detta inlägg

VildaVittra
Medlem 2008-08-25
#3 21 januari 2017 av VildaVittra Re: Alaskan husky funderingar

Kombinationen hästar och AH avråder jag bestämt ifrån. Jag har AH och höns samt haft kaniner och de är mat för hunden, de har en enorm jaktlust och är dessutom svåra att lydnadsträna. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Presa canario funderingar   [11] 10 nov: kvamen 25 dec: z_Isabelle Söker partner till min husky! :)   [9] 2 sep: Fjonkenpaoland 20 feb: Ayrin Siberian Husky som sällskapshund?   [6] 4 mar: biped 22 mar: Rezt Funderingar på ras på en andra hund   [1] 24 jun: Emli 24 jun: Sussane "Sjuk" Alaskan Malamute   [3] 6 jun: Alaskan 7 jun: Torparinnan Funderingar över Ras   [1] 26 aug: almida 28 aug: Ayrin Siberian husky med b12 brist.   [1] 9 jul: Abrakadabra 13 jul: Voff 92 B12 brist hos siberian husky   [0] 9 jul: Abrakadabra Siberian Husky med showlinjer   [0] 31 mar: Nivalis Räcker den här motionen för en Siberian Husky?   [4] 14 aug: arv 12 sep: Evolve
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Boxer | Jack Russell Terrier | Pudel | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB