Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 januari 2017 av lillflingan i skaffa hund (10 svar)
husky bland grannar och andra människir

Jag slår upp på youtube ocg ser bara tjejjer som i inomdus klimat snackar om sin hund med en husky bredvid . Jag har en i stort sätt husky som den har fått sin pappas gener och färger. Jag kan lite ursklilja vem som blir vad i en goberian kull och va ute efter en Goberian med så typ 75% huskyl. Vi bor i tätortmed många människr kors och tvärs så va alfa räcker inte här. HAR man missat att ge valpen ett minne om att hon inte får stcka iväg omdöneslöst dvs jAG DRAR  inte är OK så får man kämpa med hunden hela livet. Nej denna hund är uteslutande för en man en karl som bestämt sej för ge hunden stimulans och lära hunden.och ge motion och helst som jag som pluggat hundpsykologi på fritiden, inte bara bläddrat utan djupdykt för att förstå och va en hundmamma till hunden- Tova fyllde 6 mån den 5e jan och min strävan att få en bra hund har lyckats med 100%. I början som valp hände det vid några tillfällen att hon sprang iväg för att hälsa på främmande männislor och då övervägde jag att inte kalla på hunden (den är för liten att göra helomvändning) och sen får folk förstå att kommer det en lien sak stor som en igelkott så får dom fethajja att där och då är det inte tillfälle att bli rädd. OK jag vill uppmuntra dej kille som inte har stort hundintresse gå in dej på husky för då får du ett intresse, hobby och utmaning. Tova är lös och jag har köttbullar och hon kommer i alla lägen. Ska hon leka med en annan hund får det va en med utan koppel och som inte är en främmande utan en son hon kan möta och leka med kontinuerligty och bygga upp en kamratskap med. Tova har en kompis runt hörnet Som sagt hysky går att ha i möblerade rum och lös utomhus och jag tror det många fler förutfattade meningom om husky och de är fel allihopa iaf hos mej. Goberian Forever Miljöträning är så underskattat så jag skrattar. Hunden blir efter miljöträningen. Tova fick möta grävskopor och andra dånande arbetsmaskiner varje dag när hon va hemmastadgad och färdig med den biten sen att alla i familjen är ute tillsammans gör flockkänslan hos henne och det ska ske ofta. Det sista skrivet för att hunden blir lugn och stabil, Tova bryr sej inte om raketer eller smällare och har en on/off knapp. Hon ska kunna ligga still och bli klappad. Hon hoppar in hos grabbarba på nätterna ibland och familjelyckan är total  I början vid 4 mån måste du palla att va fysisk för i en vild flock förekommer detta mycket ofta och gör gemenskapen till en fridens plats. Det ska va ett krafigt obehag och får inte göra ont då faller själva påängen. Energin att hon nåste sitta för att få mat och annat dravvel kan du använda till annat som rör henne. Kasta ut godisbiar (nytstekt kött) på golvet som hon får leta upp. jag gör henne lika trött som hon gör mej men när vi blir snabbt överens om siestan.  Då slaggar vi hon i sin binge och jag i min. Köp en husky eller ännu hellre Goberian (goberian är svåra att få tag på) Men mellan min hund och en 100 % siberian skiljer inte mycket


Som medlem kan du här läsa lite kort info om lillflingan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 26 januari 2017 av Ayrin Re: husky bland grannar och andra människir

Herregud, sluta slå dig själv på axeln, din hund är fortfarande en *valp*. När ni tagit er igenom tonårsperioden, och hon börjat landa som vuxen hund (~3 år), då kan bedöma om hunden blivit som du ville, men inte än på några år.


Vad gäller skotträdsla är det något som sällan drabbar valpar, de flesta hundar klarar sitt första nyår bra, men kan bli mycket påverkade nästa. Dessutom nedärvs det starkt, så även om din hund nu skulle visa sig vara skottfast så är det till rätt stor uppfödarens förtjänst.


Dessutom är din hund mig veterligen 50-50 sibbe-golden? Så du kan inte gärna gratulera dig själv alltför mycket för hur fantastisk du är på att träna *husky* heller, en inblandning av golden torde ge en hund som är bra mycket mindre självständg än en "riktig" sibbe.


Och vad gäller män-kvinnor finns det nog av den sistnämnda sorten som kör hundspann på hög nivå och i övrigt tränar hund på hög nivå för att alla påståenden om att "man måste vara karl" enbart ska vara patetiska.

Svara på detta inlägg

Lunata
Medlem 2010-02-27
#2 26 januari 2017 av Lunata Re: husky bland grannar och andra människir

Det är inte sällan man stöter på experter, exerter som själva haft hund en kortare tid, läst på internet och anser sig nu vara mästare på ämnet. När jag läser "HAR man missat att ge valpen ett minne om att hon inte får stcka iväg omdöneslöst" får jag en konstig smak i munnen och ställer mig själv frågan, vad kan det rör sig om för sorts minne?
Jag vill bara börja med att påpeka att den hund som Lillflingan pratar om är en blandras, när vi talar om två så olika raser som siberian husky och golden retriever är det för mig helt otänkbart att man ens väljer att avla på denna kombination. Dock finns det en hel del köksavel vilket innebär att man aldrig riktigt kan veta vad det är för föräldradjur bakom. Detta omfattar även mentaliteten och hos en så säregen ras som just husky, är mentaliteten väldigt typisk. Utifrån Lillflingans beskrivning skulle jag snarare säga att skribenten har en blandrasvalp med polarhund i. Hur denna individ är mentalt sett är omöjligt att avgöra, då hunden ännu är mycket ung. Skribentens förmåga att träna valpen och att se sig själv som en god huskytränare kan inte bevisas genom en blandrasvalp, eftersom mentaliteten snarare kan vara mer av den hos retrievern.För att citera Lillflingan "OK jag vill uppmuntra dej kille som inte har stort hundintresse gå in dej på husky för då får du ett intresse, hobby och utmaning.". Denna mening är för mig en tydlig indikator tillvarför blandrasaveln med polarhundar tyvärr ökar, samt att alltför många unghundar sedan hamnar i omplaceringskarusellen. Samtidigt känner jag att skribentens ordval "kille" är väldigt intressant. Hur tänker Lillflingan här, för jag har själv aldrig någonsin rekommenderat huskies till någon, av den anledningen att ingen har någonsin sagt att de är intresserade av dragträning. Som huskyägare är detta en lika självklar aktivitet som att en person som skaffar en utpräglad jakthundsras har för avsikt att jaga.Jag måste dock hålla med skribenten om att huskies går att ha i möblerade hem. Precis som alla andra hundraser och individer behöver de stimulans och berikning för att livet ska bli intressant och inte känna sig tvingad att ta ut sin frustration på soffkuddarna. Dock passar dessa draghundar inte i alla hem.


 


I Lillflingans text hittar man guldklimpar, riktigt skrämmande guldklumpar som följande "sen får folk förstå att kommer det en lien sak stor som en igelkott så får dom fethajja att där och då är det inte tillfälle att bli rädd" har skribenten inte en tanke på att individer ni möter kan vara extremt hundrädda och som psykologistudent vet jag med mig att sådana rädslor saknar logik. Dessutom utsätter skribenten valpen för fara genom att låta den springa fram. Vad händer den dagen personen i fråga kanske sparkar hunden? Som hundägare bär man alltid det största ansvaret och vad jag kan se är Lillflingan inte speciellt ansvarsfull i sitt agerande.


Det är inte första gången ägarens kön har tagits upp i diskussion, som Lillflingan skriver "Nej denna hund är uteslutande för en man en karl som bestämt sej för ge hunden stimulans och lära hunden.och ge motion och helst som jag som pluggat hundpsykologi på fritiden," är en jargong som tidigare setts på forum. Samtidigt kan man undra vad skribenten menar med att denna hund är uteslutande för en man? Kan det vara så att skribenten syftar här på sin blandras och att den specifika individen är mest lämpad för män, och att kvinnor istället bör hålla sig till de mer aktiva och hårt arbetande draghundarna med hög självständighet och ett intellekt som omfattar hög kognition? Själv anser jag att vi inte borde fästa oss så mycket vid ägarens könstillhörighet, utan istället se det som att vissa individer och personligheter inte fungerar ihop med alla hundraser.Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#3 26 januari 2017 av Kalla *Viftar med alla flaggor jag har!!!*

Vad du skrev bra Lunata! Kanon, sakligt och korrekt.


Hur är det med dina draghundar förresten? ;)

Svara på detta inlägg

Lunata
Medlem 2010-02-27
#4 26 januari 2017 av Lunata Re: *Viftar med alla flaggor jag har!!!*

Det är bara bra med grabbarna, har kört så mycket underlaget tillåtit. Valpen fyllde tre år igår och inatt får vi äntligen minusgrader. :D Vad kan vara bättre? Eller jo, en norrlänning, hundspann och en timmerstuga i snölandskap ;)

Allt bra med er?

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#5 26 januari 2017 av Kalla Allt väl här :)

Du borde åkt västerut, vi hade sparkföre i vårt kvarter under nästan en hel vecka :)


Kalla har nästan hunnit bli sju fysiska år, fattar inte var tiden tar vägen... Fast i vissa avseenden står den stilla, hon blir nog aldrig mer än 2,5 i skallen :)

Svara på detta inlägg

Sigge
Medlem 2009-10-10
#6 2 februari 2017 av Sigge och jag

kör på snö varje dag :)       Snö är sånt där vitt som ni kanske sett på tv och på det där internätet :D


https://sv.wikipedia.org/wiki/Snö

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#7 2 februari 2017 av Kalla ORÄTTVIST!

Jag vill också ha snö! Verkar bara få dimma och duggregn just nu dock...

Svara på detta inlägg

Sigge
Medlem 2009-10-10
#8 2 februari 2017 av Sigge RÄTTVIST!

väljer man att bo på helt fel sida av världen så får man faktiskt skylla sig själv 

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#9 3 februari 2017 av Kalla Typiskt...

Har inget bra att kontra med heller... Får väl vifta med den vita flaggan då... ;)

Svara på detta inlägg

Sigge
Medlem 2009-10-10
#10 6 februari 2017 av Sigge Re: Typiskt...

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
När andra hundar skäller på min hund   [5] 6 aug: Sanmatte 11 aug: Sanmatte Hur gör jag min hund trygg med andra?   [2] 19 jul: Humlan12 19 jul: Humlan12 Siberian Husky som sällskapshund?   [6] 4 mar: biped 22 mar: Rezt När man föredrar den ena hunden framför den andra   [5] 26 feb: Havsfruen 27 feb: Havsfruen Hur ger man andra dos av Pro-kolin? Kommer inget..   [3] 10 sep: Lovely havamalt 11 sep: Lona Funderingar på ras på en andra hund   [1] 24 jun: Emli 24 jun: Sussane Hundar som ej går med andra hundar i hundgårdar   [8] 5 feb: Lilo18 6 feb: Starcastle Hounds Andra hundar med Demodex...hur gick det?   [3] 13 jan: Blue19 26 apr: Anneli Hysterisk hund i lek med andra hundar   [4] 1 nov: NilssonK 1 nov: Puddingpastejn Vilka går bra ihop med andra hundar o skäller inte   [6] 12 aug: Lojsie85 12 aug: Lojsie85
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Dobermann | Grand Danois | Cavalier King Charles Spaniel | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Rottweiler
© 1998-2021 Enfinia AB