Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 februari 2017 av Evravon i övriga hundfrågor (3 svar)
Osäker hundvakt

Jag och min sambo ska vara hundvakt åt min kompis hund i åtta dagar. I början kändes det inte så farligt men nu börjar jag bli nervös.
Vi bestämde oss för att träffas med hundarna för två veckor sedan så att de skulle få ses innan hon ska bo här. Det slutade i kaos då hon flög på min äldsta och min yngsta lade sig i bråket också. Vi lyckades dela på dem och resterande halvtimmen gick helt okej.


I lördags förra veckan kom hon förbi med sin hund för att de skulle ses igen. Det tog två minuter innan hon satte sig upp mot min äldsta och vi fick ingripa igen. Jag vet att hundar testar varandra, jag har bara blivit bortskämd med att min yngsta aldrig utmanat Hiris. Hiris är äldst och Idun yngst. Hunden vi ska vakta är ett år yngre än Idun.
Tre gånger under de två timmarna de var här blev det ordentliga slagsmål och det som oroar mig är att vännens hund ger sig på Hiris oprovocerat. När hon sover eller tar det lugnt.


Detta har nu blivit ett stressmoment och jag vet inte hur jag ska göra riktigt. Jag kan inte ställa in för vi är deras sista utväg (de ska resa iväg med familjerna). Hundarna kommer att vara separerade dagtid då jag och sambon inte är hemma och under natten.


Mina frågor är:


1. Bör jag ha dem separerade första dagarna med ett kompostgaller tex så att de ändå kan se och lukta på varandra eller ska jag låta dem vara tillsammans men vara på min vakt?


2. Jag tänkte ta hundpromenaderna med dem tillsammans för att de ändå ska lära känna varandra. Är det en dålig idé?


Ge mig era bästa tips och råd! På lördag kommer hon så jag vill känna att jag har en plan.


Vill också tilläga att den här hunden är jättemysig och undergiven, liksom mina egna, i vanliga fall. Alltså har jag en svag förhoppning om att de kan komma överens så fort hon slutar ge sig på Hiris.
Jag låter inte heller Hiris sätta henne på plats utan bryter in. Vännens hund går alltid på ansiktet och jag vill inte att det händer något. Anser också att det är min uppgift som flockens ledare. Har jag fel?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Evravon och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 8 februari 2017 av Lona Re: Osäker hundvakt

Jag skulle definitivt ha dem separerade hela tiden, även när ni är hemma. Se upp extra mycket när de får mat, ska gå in eller ut osv. Plocka bort allt som kan trigga resursförsvar; ben, leksaker mm - det gäller även er som personer.


Hur stora är hundarna? Är det tre dvärghundar är det onekligen lättare att hålla isär dem på promenaderna än om det är tre rottisar...


Känner du att det funkar att gå med alla tre så gör det, men se upp lite extra vid intressanta luktfläckar (låt dem inte stå och nosa på samma fläck), hundmöten och annat som kan trigga dem. Avstå gemensamma promenader annars men tänk på att det är en ganska kritisk situation när några hundar kommer hem och någon ska gå ut, att flocken har varit separerad.

Svara på detta inlägg

traktorn
Medlem 2009-11-21
#2 9 februari 2017 av traktorn Re: Osäker hundvakt

Jag trodde att kompostgaller (som vi hade i dörröppningen) var en säker lösning ända tills vår hund till varje pris ville ut. Det är det inte En stor hund med stark motivation kan bryta sönder kompostgaller. Det går inte fort men i processen blir det riktigt otäcka metallpinnar som spretar.

Svara på detta inlägg

-Aslan pwd-
Medlem 2012-02-11
#3 9 februari 2017 av -Aslan pwd- Re: Osäker hundvakt

Jag hade aldrig vågat ha dem ihop. Alls. Jag hade hållt dem separerade hela tiden, inte riskera någonting, speciellt inte om ägarna är utomlands/bortresta och inte kan komma hem fort. Skulle deras hund skada någon av dina ska de betala alla veterinärkostnader (strikt hundägaransvar), är de okej med det? Är du okej att betala om dina hundar skulle skada deras, trots att deras hund startade bråket oprovocerat?

Synd det inte går att lösa på annat sätt. Men som sagt, hade jag varit i er sits hade jag inte låtit hundarna träffas alls. Vara åtskillda hela tiden, inte gå promenader ihop eller någonting. Om ni inte känner att ni kan hantera slagsmålen som uppstår och kan stoppa dem i tid innan det urartar helt och någon blir skadad.

Håller ändå tummarna för att det kommer gå bra för er, berätta gärna hur det gått sedan! 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ingen tillgång till hundvakt, i akutläge   [7] 18 nov: pajen888 21 nov: Ayrin 9-veckors valp känner mig så osäker om jag gör rät   [14] 15 aug: Camillla 3 dec: Ayrin Valp skäller när han blir osäker, tips?   [2] 26 jul: Axezz 6 aug: heddabo Hundvakt ambitioner   [5] 17 feb: Hundjoggaren 18 feb: Juno Hund som är osäker?   [1] 28 dec: username 28 dec: Mia Gotland Undersökning hundvakt   [1] 16 sep: DSHM 20 sep: traktorn Osäker hund/ spökålder?   [2] 24 jun: username 27 jun: username Hundvakt första gången, råd?   [2] 16 maj: LouBlue 17 maj: LouBlue Oansvarig Hundvakt   [19] 14 maj: Labbisss 28 maj: Voff 92 Hundvakt /dagmatte/ Valp /ersättning   [2] 14 mar: MajaS 19 mar: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jämthund | Finsk Lapphund | Schäfer | Shetland Sheepdog | Schapendoes | Chihuahua | Golden Retriever
© 1998-2023 Enfinia AB