Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 februari 2017 av Misse1234 i skaffa hund (5 svar)
Ska vi skaffa Finsk Lapphund?

Hej! Jag söker hjälp av dem som har en egen Finsk lapphund eller har någon nära som har. Jag (är 14 år) och min familj funderar på att skaffa hund och jag har funderat på denna ras. Så jag vill få svar på dem här frågorna :) :


Kan vi skaffa denna ras fast vi har 4 katter?


Hur mycket motion kräver den?


Kan den vara ensam länge typ 4-5 timmar? Jag går i skolan och mina föräldrar jobbar.


Är den arbetsvillig och lyder en? Har tänkt gå agilitykurser och typ valp kurser om det finns.


Är den skygg eller är den social? 


Kan man/får man ha den i en bur ute och en koja?


Tacksam för svar! Och jag har läst massa om Finsk lapphund men vill få svar från ägare helst :).


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Misse1234 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 9 februari 2017 av Ayrin Re: Ska vi skaffa Finsk Lapphund?

Mina försäldrar hade en finsk lapphund får några år sedan, efter att jag flyttat ut dock, så uppfattning från lite håll.


Mina föräldrar hade henne tillsammans med katter, inga problem, och då skaffade de ändå katterna efter hunden, vilket i regel kan vara svårare än tvärt om.


Uppfattade inte henne som väldigt motionskrävande, nån timme eller så per dag, plus lite mental träning? Mina föräldrars hund var ganska lugn, och jag fick intrycket att rasen som helhet är ganska lugn, så det var nog inte bara hon.


Ensam kan man aldrig veta, man kan få en hund som aldrig klarar att vara själv, även om man tränar efter konstens alla regler. Dessutom kan den närmast garanterat inte vara hemma själv så mycket de första år(en).


Inte vansinnigt arbetsvillig eller förig hund, inte så illa som en vinthund, men närmare dem än de är brukshundarna? Endast barserat på en individ dock :).


Hundgård är legalt om den är stor nog och erbjuder bra nog skydd, men vissa hundar skäller frenetiskt i sådan, beror väl på vad era grannar står ut med/hunden/ni trivs med.

Svara på detta inlägg

Misse1234
Medlem 2017-02-09
#2 9 februari 2017 av Misse1234 Re: Ska vi skaffa Finsk Lapphund?

Tack för svaret! Ja alla individer har ju olika personligheter så man får väl se vad det finns för valpar helt enkelt :)

Svara på detta inlägg

SandraCarlsson
Medlem 2016-10-25
#3 11 februari 2017 av SandraCarlsson Re: Ska vi skaffa Finsk Lapphund?

Har fått för mig att det finns två "typer" av personlighet hos den finska lapphunden. Min komips har en och den träffar jag flera gånger i veckan, jag har även passat den en del.
Den här finska lapphunden är skällig, välidgt envis, oberäknelig, "bitchig", smart, tillgiven och gosig mot ägaren, älskar barn, energisk.

Vi brukar gå på hundträffar tillsammans och hon släpper inte sin hund längre för att han kan inte vara lös men när han är i koppel och det kommer en annan hund så hugger han mot den. Han har öven huggit mot mig och sin ägare när man har sagt till på skarpen. 

Den här hunden är 2,5 år och hon tränar väldigt myckert lydnad med honom. Han är duktigt på trix men annars lyssnar han inte. Han sticker när de släpper honom fast de har tränat väldigt mycket på det. 


Den här hunden har också enormt med energi, han behöver både fyskigt och psykisk stimullans.

Har inte träffat någon annan fisk lapphund än denna så kan bara säga hur denna fiska lapphunden är. Skulle inte skaffa en själv men kan förstå varför man skaffare en. Det är en väldigt vacker hund måste jag säga. 
Kolla om det finns en finsk lapphunds klubb i närheten av dig, så du kan träffa fler innan du bestämmer dig. 
Lycka till!! 

Svara på detta inlägg

Misse1234
Medlem 2017-02-09
#4 11 februari 2017 av Misse1234 Re: Ska vi skaffa Finsk Lapphund?

Jag har tänkt att vi ska åka till nån kennel men typ alla kennlar jag hittar ligger en bra bit från mig så det blir typ en liten mini resa :P. Men tack för svaret! 


 

Svara på detta inlägg

TindraFreya
Medlem 2008-03-25
#5 11 februari 2017 av TindraFreya Re: Ska vi skaffa Finsk Lapphund?

Hej jag har haft finsk lapphund sen2002och för mig/oss är det världens bästa hund.Lagom stor tik ca 44cm hane ca49 cm hög.De är pigga på det mesta lydnad,spår ,agility och mycket mer,Är inte speciellt skälliga går att lära dem vara tysta.Pälsen tovar imte och de fäller den 2 gånger varje år.Då kan de se "dammiga" ut Bara att borsta ur karda lättast. De är goa familjehundar och upplevs som en stor hund i lagom förpackning.Deras försäkring är inte heller så hög eftersom sden finska lapphunden räknas till de friska hundarna-Undrar du mer skriv till mig eller kolla på www.slk.nu.Lycka Till


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips uppfödare finsk lapphund?   [3] 23 jan: Lindah 1 apr: Lindah Tips uppfödare finsk lapphund   [0] 23 jan: Lindah Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Skällig hund Finsk spets   [8] 31 maj: uag 19 jul: uag Vågar man skaffa en Border collie?   [9] 27 mar: Ayrin 6 apr: Ayrin skaffa en schäfer   [7] 3 apr: Dimma 16 feb: Mira och Esther skaffa hund men kan ej enas om ras!   [5] 24 mar: Citronskalet 30 mar: Ayrin Torrfoder till finsk lapphund   [6] 8 dec: Kotan 9 dec: Kotan Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Staffordshire Bullterrier | Shetland Sheepdog | Jämthund | Siberian Husky | Chihuahua | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB