Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 februari 2017 av Carolinen i skaffa hund (1 svar)
Omplacering - tips och hjälp

Hej! 


Vi har en hund på prov och har haft honom en vecka av två nu. Han är hur go som helst inomhus, skäller aldrig förutom om någon ringer på dörren (men det kan vi leva med tills vi tränat bort det). 


Men.. han är väldigt skällig så fort han ser andra hundar eller människor. Ofta skäller han 6-7 skall och sen tystnar han. Han gör detta oberoende vilken tid det är på dygnet. Vi har uppfattat det som att han gör detta för att han gärna vill fram och hälsa samt få en reaktion från oss. Han är inte agressiv och gör utfall, men han drar mot objektet han skäller på och vill fram till. 


Vi har bara ignorerat och gått vidare förbi hunden för att visa att vi inte bryr oss och han inte heller behöver göra det, tänker vi rätt? Har ni några andra tips? 


Vi har smått börjat med skvallerträning då han gillar godis men det går bara om objektet är tillräckligt långt bort (kanske 30 meter). 


 


Om man stannar och pratar med någon han möter, skäller han och vill ha uppmärksamhet. De förra ägarna brukade busa med honom då med sina handskar vilket gör att han nu siktar in sig på handskar och drar och biter i dessa. Han lyssnar oftast efter ett tag på loss men blir väldigt uppspelt. 


Vi har ignorerat honom när han beter sig såhär och låter honom inte hälsa på någon, då det inte fungerar med godis när han väl börjat att skälla för att få uppmärksamheten, tycker ni vi gör rätt? Har ni några tips? 


 


Någon som haft samma problem som det går bra för nu? 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Carolinen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

haloamanda
Medlem 2015-11-27
#1 15 februari 2017 av haloamanda Re: Omplacering - tips och hjälp

Jag känner igen detta i min egen hund, i alla fall det där du säger att hunden skäller när du pratar med människor osv. Det är samma här. Tror att hon vill fram och hälsa och har nog utan att vara medveten belönat skällandet genom att låta henne hälsa för att hon ska sluta skälla. Har nu insett att det kan vara just det som är problemet. 


Till det första problemet du skrev så hade jag backat lite i träningen. 1. Jag hade tagit ut avståndet, om det kommer en mötande hund hade jag gått i en "båge" snarare än rakt emot och förbi. Just för att det förenklar, det är inte alla hundar som klarar att gå förbi så. Men självklart kan man träna tills det är möjligt. Jag hade även försökt vara snabbare än hunden, kommer det en hund skall du se den först. Då kan du minska problemet genom att direkt byta sida på vägen eller liknande. Beröm alltid när hunden är tyst eller stannar upp och tittar. Ignorera när hunden skäller och belöna när den tystnar. Du kan även avbryta hunden genom att börja leka eller liknande. Hunden skall alltid välja dig framför andra hundar. Då kan det bli betingat med att när hunden ser en annan hund då riktas uppmärksamheten mot dig.


Till problemet när hunden skäller när du pratar med människor hade jag stått på avstånd och gjort samma sak. När hunden tystar eller blir stilla (slutar försöka få tag på hanskar) belönar du genom att antingen låta den hälsa på människan (om det är de den vill) eller med godis eller något som hunden gillar. Men ge ingen uppmärksamhet när den skäller. Om det inte går att bryta så vänta bara ut det. Går det däremot att bryta genom att hyscha eller liknande så kan du hyscha, vänta någon sekund och sen belöna. Att ge hunden en uppgift kan också hjälpa, ex lägga en godis/leksak på marken och be den vänta. Detta är lätt att träna in. Be hunden sitta, lägg en godis på marken och träna in att hunden inte får ta godisen försen du säger "varsågod" eller liknande. Då kan du göra samma sak när du pratar med någon, lägg en godis på marken, säg vänta, fortsätt din konversation med människan och säg sedan varsågod efter en stund om hunden är duktig eller när konversationen är slut.


Hoppas det jag skrev var förståeligt! :) 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel Hjälp mig hitta rätt hundras!   [4] 31 jul: nellyj 2 aug: Puddingpastejn HJÄLP, staffevalp   [3] 8 maj: Staf 19 maj: Halvtand Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Köpa omplaceringshund yorkshireterrier hjälp   [9] 17 apr: tittioo 22 apr: Lona Hjälp parning !?   [1] 14 apr: Humlan12 14 apr: Gurkans LABRADOR-HANE FÖR OMPLACERING SÖKES!   [5] 30 mar: BellaValkyria 31 mar: Torparinnan Efter operation av Urinsten (Hjälp/Råd)   [1] 21 mar: Silver08 23 mar: Puddingpastejn DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dvärgpinscher | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Coton de Tuléar | Labrador Retriever | Grand Danois | Chihuahua
© 1998-2020 Enfinia AB