Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 februari 2017 av Hrímnir i klotterplank (10 svar)
Hundarna och vattensorken

Dagens "har du tränat för att bli så korkad, eller är du född i en flaskhals"Ute på promenad med mina två, har sällskap av mamma och Ziva. Vi går i skogen, Ziva är lös, och plötsligt ser jag en sork vid en trädrot på stigen. Den sitter på ett konstigt sätt liksom "flyktberedd" med öppna ögon...men den rör sig inte en millimeter och jag ser ingen andning heller. Hundarna har ännu inte upptäckt den.Tar båda hundarnas koppel i vänsterhanden och Ziva i nackskinnet med högern....sedan säger jag självsäkert "jag håller dem, peta med en pinne så vi ser om den lever" Mamma tar en pinne och petar på sorken.WHAM!! På en tusendels sekund upptäcker Leijdi och Arrak den och VRÄKER sig fram... "jag håller dem" JODÅ!! KLANTARSLE, KORKJÄVEL....kan ju säga att deras dragträning varit effektiv! Inte en suck att jag orkade hålla dem, och då är jag ändå både stark och fet.


Leijdi reagerar tiondelen av en sekund snabbare än Arrak, klipper sorken och vägrar låta varken Arrak eller Ziva komma i närheten varpå kaos utbryter. Arrak SKA ha den, han bara ska. Ziva har missat vad hela grejjen rör sig om men är Leijdi & Arrak upprörda så är hon det också och försöker Arrak ta ngt från Leijdi så vill Ziva också ha det.Tillslut får jag ordning på Arrak och mamma får tag på Ziva. Leijdi är hög som ett hus på sin adrenalinrush ÄNTLIGEN har hon fått tag på en (vad hon verkar tro) ekorre. Dessa "korrar" har hon försökt få tag på genom idoga försök att klättra i träd, hoppa eller skrika på dem sedan den dag hon såg sin första och NU har hon en. (en liten pälsad sak som låg vid ett träd måste ju vara en korre ju )Leijdi har ett stadigt tag om "korren" och svansen snärtar fram o tillbaka över ryggen medan hon rör sig med en resning som skulle göra vilken arabisk hingst som helst grön av avund och benlyft som klår den allra bästa av friesers. Blicken lyser i en blandning av JAG HAR EN KORRE & du DÖR om du så mycket som TITTAR på min korre!!! Men efter några uppmaningar så släpper hon korren och börjar leta efter en ny medan jag diskret kastar bort den hon hade.Så min vänsterarm är numera klart längre än min högra, jag kan klia mig på foten utan att böjja mig eller lyfta foten...typSå hur var det med den stackars vattensorken då?! Jodå, den var död redan från början. Hur det hade blivit om den INTE varit död utan rusat iväg när mamma petade på den vill jag inte tänka på....ajajajjajajaaj .


Bild 1: Arrak


Bild 2: Leijdi


Bild 3: Ziva

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hrímnir och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 16 februari 2017 av Ayrin Re: Hundarna och vattensorken

Lol, jaja så länge ingen blir skadad så är det väl ok att ha sina "otur när jag tänkte"-episoder lite nu som då :D.


Vackra hundar :). Leijdi nåt podenco-artat?

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#2 16 februari 2017 av Kalla Ibland är man lite korkad :)

Så länge ingen blir skadad så får man vara nöjd med det! Hoppas att armlängden jämnar ut sig så småningom :)

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 16 februari 2017 av Ayrin Re: Ibland är man lite korkad :)

Bara ta hundarna i högerhanden och tussa dem på en ny vattensork :D

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#4 16 februari 2017 av Kalla Så klart! :) NT

Svara på detta inlägg

Krokodilen
Medlem 2003-02-04
#5 16 februari 2017 av Krokodilen Re: Hundarna och vattensorken

Tack för dagens garv! 

Svara på detta inlägg

Hrímnir
Medlem 2005-10-08
#6 16 februari 2017 av Hrímnir Re: Hundarna och vattensorken
          Re: Hundarna och vattensorken
          

Lol, jaja så länge ingen blir skadad så är det väl ok att ha sina "otur när jag tänkte"-episoder lite nu som då :D.


Vackra hundar :). Leijdi nåt podenco-artat?

Tack. Ja Leijdi är en Podenco Ibicenco :)

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#7 17 februari 2017 av Ayrin Re: Hundarna och vattensorken

Hurdana är de? Jag har en borzoi, är rätt förtjust i hundtypen, men vill väl ha nåt lite mer sportigt och lättränat nästa gång.


Läste i en annan tråd att du tränar lydnad med henne... krävs en oxfile/gång samt en ängels tålamod, eller kan även en vanlig människa vara road av sånt tillsammans med en podenco?

Svara på detta inlägg

Hrímnir
Medlem 2005-10-08
#8 17 februari 2017 av Hrímnir Re: Hundarna och vattensorken

Leijdi är väldigt rolig att träna med. Hon är lättlärd och har väldigt mycket arbetsvilja. Belöningvis fungerar de flesta godisar och en del leksaker. 


Det som kan vara svårt med Leijdi när det gäller träning är att hon lär sig situationen snabbare än utförandet eller hur jag ska skriva. Om jag går ut på planen och kastar apporten så kommer hon inte hämta den men om jag sätter mig i stolen i sovrummet, med datorn i knät och kastar apporten i hundsägen (för att det inte ska slamra så mycket) så hämtar hon den och lämnar av den till mig. Det är så vi började träna och då är det så momentet ska se ut enligt henne.


Jag tycker Leijdi är lättlärd, följsam och tacksam att träna med :)

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#9 18 februari 2017 av hundöga återkomst Re: Hundarna och vattensorken

Sorken beter sig som den kan ha råttgift i sig.Har man otur så kan hunden få giftet i sig. Finns bönder som lägger ut råttgift vid åkrarna. Läste om en whippet ägare, som fick sina hundar förgiftade på detta sätt. Så var försiktig!!!!!!

Svara på detta inlägg

Hrímnir
Medlem 2005-10-08
#10 18 februari 2017 av Hrímnir Re: Hundarna och vattensorken

Nja, sorken var död när vi hittade den och åkern i närheten ligger i träda så att den skulle vara förgiftad tror jag inte, men möjligheten finns ju. Nu fick dom inte äta upp den utan jag kastade bort den...om inte annat för att inte Leijdi ska bli än mer uppmuntrad att hitta små mumsiga saker ute i naturen :P

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur göra presentation på hundarna?   [1] 17 apr: Sandra99 18 apr: Lona Introducera hundarna för varandra, tips?   [3] 16 dec: -Aslan pwd- 7 jan: Lottaandersson hundarna vaktade och slickade när mamman ammade   [1] 4 okt: vakthunden87 4 okt: aenima Hundmöten där folk stannar med hundarna   [32] 7 apr: Chowchow 8 jun: Anneli Dottern sov med hundarna   [9] 11 dec: vakthunden87 14 dec: Hortensia Hundarna skäller i lägenheten   [10] 4 mar: Tigrett 21 mar: Tigrett Hundarna hjälpte henne tillbaka   [0] 10 feb: Vovven Hundarna skäller/biter gäster.   [5] 12 okt: mmmkebab 24 okt: tant gredelin De ”gulliga hundarna” lider och dör i förtid   [10] 24 sep: mojji 28 sep: Lona Hundarna fnyser? (Är du veterinär så snälla läs!)   [5] 29 jun: JennieE87 29 jun: VivekaR
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | American Staffordshire Terrier | Grand Danois | Cavalier King Charles Spaniel | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Labrador Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB