Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 februari 2017 av Ronja jakobsson i foderforum (16 svar)
Blandrashund 10 månader som inte äter.

Hejsan!


jag har en hanhund som blir 10 månader, sen jag hämtade honom så har han haft svårt med att äta. Han är inte hungrig vill inte ha nån slags mat alls. Hade doggy först som ägaren rekommendera men då han bajsa av det för mycket så bytte jag till eoyal canin puppy. Och det funka bra i 2 veckor sen vill han inte ha mer. Då bytte jag till carrier puppy, och det har väl funkat sådär. Han kan äta några kulor då och då. Jag har prövat att ta den maten som jag och sambon äter då funkar det helt ok. Och vi är ute på promenader. Men han äter dock knappt nånting och man känner ryggraden och ser den väldigt tydligt. Och han är för smal tycker jag och alla andra, han ska kastreras den 27e och hoppas han börjar äta mer då.. . Kan ni snälla hjälpa mig? Vad ska jag göra? :( 

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ronja jakobsson och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 17 februari 2017 av Anneli Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Tja, han äter ju tydligen då han får av er mat, så hans matvägran är selektiv. Det finns godare mat än torrfoderkulor har han upptäckt. Förutsatt att hunden är frisk för övrigt är ett alternativ att servera maten t ex tre gånger om dagen. Har inget ätits eller endast mycket lite efter kvart, försvinner maten. Samma procedur nästa gång. En frisk hund svälter inte frivilligt ihjäl. Tillgång till vatten ska han förstås ha.


Har du svårt att ha is i magen och vänta ut ätandet kan du ju fjäska lite med ett par tre matskedar burkmat väl inblandat med foderkulorna. Eller lite god sås från ert bord...


Finns det sedan löptik i grannskapet är även det en förklaring till matvägran.


 

Svara på detta inlägg

Ronja jakobsson
Medlem 2012-10-05
#2 17 februari 2017 av Ronja jakobsson Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Köpte färskfoder på granngården och arken zoo igår. Han fick det blandat med torrfodet.. men de åt han bara pytte lite av. Ja jag ger honom til o från hela tiden. Ställer undan maten då och då.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 17 februari 2017 av Ayrin Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Gå tillbaks till doggy? Bättre att han "bajsar för mycket" än att han inte äter alls. Onödigt att börja tjafsa med maten dessutom om hunden nu nyligen bytt hem och människor dessutom, nog mycket som är nytt för honom iaf.

Svara på detta inlägg

Ronja jakobsson
Medlem 2012-10-05
#4 17 februari 2017 av Ronja jakobsson Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Han har bara haft en ägare och det är sin hundägare, jag hämtade honom när han var 3 månader? Så jag är första ägaren? Du läste nog fel :) 

Svara på detta inlägg

Majala
Medlem 2017-02-03
#5 17 februari 2017 av Majala Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Jag har också en hund som matvägrar. Han äter bäst om vi håller oss till fasta mattider, han har en halvtimme på sig att äta och är det inte slut då så försvinner matskålen tills nästa måltid. Om matskålen står framme hela tiden eller om du tar fram den ofta så kommer den se om han får något godare och om den inte får det så kanske man kan äta några kulor så man klarar sig ett tag. Sedan har jag läst mig till att byta foder är ett big no no! Det är så du skapar en kräsen hund som bara äter när och om det passar. 

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#6 17 februari 2017 av Kalla Så KAN det vara

Och i TS fall verkar det som att så blivit fallet, men det behöver verkligen inte alltid vara så. Det är sällan något är svart eller vitt inom hunderiet. Vissa hundar är sämre på att äta helt enkelt och inte alla hundar gillar all mat eller att äta samma hela tiden.


TS, jag hade gått tillbaka till det fodret hunden åt och inte bytt nu på ett bra tag så hunden kommer in i vanan att äta igen. Kanske läge att se över måltiderna och gå en rejäl promenad en stund innan maten för bygga aptit?

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#7 17 februari 2017 av pipilotta Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Vattna lite Doggy och toppa med tonfisk så ska du se att det kanske går ner...Ett recept som varit klockrent när det gäller en hund som börjat smaka av olika maträtter. Tycker även man kan använda kyckling, fisk eller annan människomat. Det kan bli trist även för en hund med torr hundmat.


Risken med att prova hela hundmatssortimentet är ju att hunden kan få problem med magen och annat. Lycka till!

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#8 18 februari 2017 av hundöga återkomst Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Låter som det kan vara en sjukdom som ligger bakom. Gå igenom föräldrarna(rasernas) sjukdom och defekt status. Får alltid dåliga vibbar när det blandas raser. Vissa  blandras uppfödare tror fortfarande att de kan avla på hundar som inte har t,ex. defekt kontrolleras innan avel. Gå in på jordbruksverket och läs om vad som gäller innan avel. Som valköpare ska vi ställa krav på hunduppfödare, både renras och blandras. Visst kan det slinka igenom sjukdomar ändå. Men då har man gjort så mycket man har kunnat.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#9 18 februari 2017 av hundöga återkomst Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Samtidigt kan unghundar börja matvägra. Det är hormoner som spökar.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#10 18 februari 2017 av hundöga återkomst Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Läste bl.a på Leonbergers hemsida där det nu forskas om skelletcancer. Tydligen finns det denna defekt hos rasen.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp 4 månader, tunga är lite röd vid två tänder.   [2] 2 feb: Emilabby 2 feb: Emilabby Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta 4 månader dvärgschnauzer- könsmogen?   [1] 1 mar: Cilja77 1 mar: Ayrin Hund går in i "Trans" - 9 månader Amstaff   [2] 20 jul: Grovlös 21 jul: Torparinnan Chihuahua 8 månader patella luxation   [2] 30 aug: Tanjae 31 aug: Gurkans Valp 3 månader separationsångest   [3] 12 maj: emmaelina95 12 maj: Torparinnan Valp 5 månader - delvis rumsren, tips?   [2] 22 jun: hejsansvejsan! 22 jun: hejsansvejsan! Arg valp, 5 månader   [5] 24 feb: Cocoon 4 mar: sammy1960 Schäfervalp 5 månader. Frågor..   [4] 12 mar: NSaZ 13 mar: Juno Unghund 10 månader, plötsligt utfall mot hanar   [13] 24 feb: lingo 26 feb: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Irish Softcoated Wheaten Terrier | American Staffordshire Terrier | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Dansk/Svensk Gårdshund | Schäfer | Portugisisk Vattenhund | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB