Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 februari 2017 av Ronja jakobsson i foderforum (16 svar)
Blandrashund 10 månader som inte äter.

Hejsan!


jag har en hanhund som blir 10 månader, sen jag hämtade honom så har han haft svårt med att äta. Han är inte hungrig vill inte ha nån slags mat alls. Hade doggy först som ägaren rekommendera men då han bajsa av det för mycket så bytte jag till eoyal canin puppy. Och det funka bra i 2 veckor sen vill han inte ha mer. Då bytte jag till carrier puppy, och det har väl funkat sådär. Han kan äta några kulor då och då. Jag har prövat att ta den maten som jag och sambon äter då funkar det helt ok. Och vi är ute på promenader. Men han äter dock knappt nånting och man känner ryggraden och ser den väldigt tydligt. Och han är för smal tycker jag och alla andra, han ska kastreras den 27e och hoppas han börjar äta mer då.. . Kan ni snälla hjälpa mig? Vad ska jag göra? :( 

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ronja jakobsson och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#11 18 februari 2017 av pipilotta Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.
          Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.
          

Låter som det kan vara en sjukdom som ligger bakom. Gå igenom föräldrarna(rasernas) sjukdom och defekt status. Får alltid dåliga vibbar när det blandas raser. Vissa  blandras uppfödare tror fortfarande att de kan avla på hundar som inte har t,ex. defekt kontrolleras innan avel. Gå in på jordbruksverket och läs om vad som gäller innan avel. Som valköpare ska vi ställa krav på hunduppfödare, både renras och blandras. Visst kan det slinka igenom sjukdomar ändå. Men då har man gjort så mycket man har kunnat.

Blir mycket nyfiken på vad för sjukdomar som kan ligga bakom när en blandrashund matvägrar....Vore intressant att hör från dig vad som kan vara aktuellt. Är det någon sjukdom som just drabbar blandras eller vad menar du??

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#12 18 februari 2017 av hundöga återkomst Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Det är raserna i blandrasen som gäller. Bara för man blandar så försvinner inte sjukdomar och defekter som finns i raserna. Många defekter är mycket ärftliga. Finns blandras uppfödare som har tagit åt sig detta och både röntgar, ögonlyser m.m. innan avel.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#13 18 februari 2017 av hundöga återkomst Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Matvägran kan vara en symtom på cancer.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#14 18 februari 2017 av pipilotta Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Gäller det skelettcancer hos just blandras?? Ska man misstänka cancer för att det just är en blandrashund??Mycket intressant. Vad gäller då för sjukdomar hos renrashundar? De är friska och krya och har inga "matvägransproblem"....Jag blir häpen över vad du har för kunskaper, vidarebefordra gärna. Lite OT men det kan inte hjälpas...du verkar veta....

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#15 19 februari 2017 av hundöga återkomst Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Blandras är ingen ren ras. Det är renrasen som blandat i blandrasen som gener kan föra vidare i blandrasen. Finns hundägare som börjar föda upp blandraser på sin sjuka(ofta har hunden fått avelsförbud i rasklubben) hund, som tror att ärfligheten försvinner och behöver inte göra kontroller på avelshundarna. Ser många småhundsägare som blandar sina hundar med andra småh. raser. som kan ha defekt på knäna. Som valpköpare kan man ställa krav att avelsdjuren(och avelsdjuren längre tillbaka) är ua på knäna och det gäller renras också. Lagen är hårdare idag och gäller blandras också.  Behöver man op. hundar med patella lux kan det bli en dyr affär och onödigt lidande för hunden. Kan bara tänka mig avelshundar med grav knästatus som får bära en valpkull. Djur misshandel!!! Så ställ krav valpköpare!!!! Vi har del i att det går rätt till. Renras som blandras.

Svara på detta inlägg

Feliciaaw
Medlem 2017-02-24
#16 24 februari 2017 av Feliciaaw Re: Blandrashund 10 månader som inte äter.

Jag har en Schäfer (renrasig utan stamtavla) på snart 1år. Ända sen han var valp har han varit väldigt känslig på mat, det enda som går i är go saker(korv,köttbullar, matrester). Han gillar även bara ett par sorters hundgodis! 


Men härom veckan kom jag på ett knep och nu äter han som aldrig förr! Intressera hunden för maten genom att ta en näve torrfoder och lek med honom (sitt, ligg, vackertass..osv) och ge det som belöning! Få maten att bli rolig. Jag ger honom kanske 5-7 kulor sen när de är slut går han direkt till matskålen och fortsätter äta! Funkar hur bra som helst. Gör detta 3 gånger om dagen, ibland färre då han går och äter frivilligt. Jag tycker även han är mer "motiverad" att äta när katten äter, så jag har deras skålar brevid varandra så dom äter tillsammans.


jag var även till veterinären för ett tag sedan och de rekomenderade acanas valpfoder och sa att de flesta hundar tyckte om det. Jag upplever att han tyckte lite bättre om det men krävs ju fortfarande att jag lurar i han lite i början. 


Hoppas du hittar något som fungerar, vet hur orolig man blir!

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp 4 månader, tunga är lite röd vid två tänder.   [2] 2 feb: Emilabby 2 feb: Emilabby Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta 4 månader dvärgschnauzer- könsmogen?   [1] 1 mar: Cilja77 1 mar: Ayrin Hund går in i "Trans" - 9 månader Amstaff   [2] 20 jul: Grovlös 21 jul: Torparinnan Chihuahua 8 månader patella luxation   [2] 30 aug: Tanjae 31 aug: Gurkans Valp 3 månader separationsångest   [3] 12 maj: emmaelina95 12 maj: Torparinnan Valp 5 månader - delvis rumsren, tips?   [2] 22 jun: hejsansvejsan! 22 jun: hejsansvejsan! Arg valp, 5 månader   [5] 24 feb: Cocoon 4 mar: sammy1960 Schäfervalp 5 månader. Frågor..   [4] 12 mar: NSaZ 13 mar: Juno Unghund 10 månader, plötsligt utfall mot hanar   [13] 24 feb: lingo 26 feb: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Irish Softcoated Wheaten Terrier | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | American Staffordshire Terrier | Dansk/Svensk Gårdshund | Portugisisk Vattenhund | Grand Danois | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB