Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 februari 2017 av Cirkus i sjukdom & hälsa (3 svar)
Extremt stressad hund, vad är rätt?

Vår ena hund har sedan vi hämtade henne varit stressad i sig själv och det är ute som det alltid märkt mest. 


Hon har sedan valp miljötränats, umgås med andra hundar och bara synen av andra människor som djur skällt hysteriskt. Dock inte aggressiv alls. Hon slutade så fort hon fick vara lös och leka lite. 


Men varje gång vi går utanför dörren är det kaos, vi har provat det mesta men inget ger henne ro i kroppen.


Hon skäller och blir okontaktbar nästan trots att man försöker avleda henne.  Hon stannar upp 1 sek sen fortsätter hon trots att människor eller hundar passerat.


Hon mår inte bra av detta och det gör såklart inte jag heller. hon är så härlig och underbar på alla sätt och vis men att ständigt ha detta kaos tar på oss alla.


Vi har en till som är lugnet själv. 


Omplacering känns inte alls som någon bra idé, hon kommer med all sannolikhet bli en vandringspokal för det är en hund som har denna problematiken och troligen medfött eller något som hänt henne som liten valp. 


Men hur ska man kunna ta ett beslut om att låta henne somna in? Hon är frisk och en glad hund men är det humant att hon inte ska kunna gå utanför dörren ner än för art utföra sina behov?  Hon är 1,5 år och hon var stressad redan som 10 v valp som vi fick hem. 


Hon är jätteduktig,underbar,en familjemedlem :(


Jag vill inte avliva henne men är det för jag blir egoistiskt för hon är mitt hjärta. 


Hur tänker ni? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Cirkus och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 19 februari 2017 av Torparinnan Re: Extremt stressad hund, vad är rätt?

Vad är det för ras och hur ser hennes dagar ut med aktivering, motion, ensamhet mm? Vad har ni hittills försökt med för att få ner stressen?

Svara på detta inlägg

makiko
Medlem 2016-11-09
#2 23 februari 2017 av makiko Re: Extremt stressad hund, vad är rätt?

Prova att ge henne till någon som vill och har erfarenhet av att jobba med stressade hundar, med villkoret att ni får den tillbaka om det misslyckas, alternativt att den då blir avlivad och inte flyttad igen.


Jag har svårt att helt tro på, att det är medfött, utan kanske snarare en känslig valp, som fick träna på för mycket, för fort. Vi gjorde lite för mycket för fort med våran. Önskar vi hade tagit det lite lugnare och låtit henne bli lugn med oss, innan vi åkte ut på äventyr med henne, så jag dömer inte dig, utan det är mer så, att jag vet hur lätt hänt det är.


Våran hund ville engagera sig så mycket i allt, och det har tagit mycket jobb bara att få "loss" henne från allt som händer omkring. Det är lite det jag menar, att om man inte tar sig tiden med att först "jobba in sig" i valpens värld, så att man är superviktig innan man ger sig ut i vida världen, så blir allt det andra lite för viktigt och stort, vilket skapar stress, så klart.


En känslig hund behöver slippa känna att den ska engagera sig i saker omkring den, det är vårt "jobb", att hålla koll på omgivningen, vilket hunden inte förstår, så länge som den får gå och "spana". Här är skvallerträning en bra grej, som hjälper hunden att släppa det den ser, det finns mycket bra på youtube om skvallerträning.


Jag vet inte om jag kommer att använda mig av skvaller fullt ut. Så som vi har det nu, så går voffan bredvid mig och när det kommer något, det kan vara en bil, människa, barn (är fortfarande svårt men med lite extra tryck i halsbandet så "släpper" hon även barn oftast nu) då vänder hon på huvudet och tittar på mig och då får hon ett "bra" och godis. Det här kan upprepas flera gånger när vi möter något/någon, hon tittar på det vi möter, sen på mig och jag belönar henne för varje gång hon "släpper" det hon ser, alltså väljer att inte vilja engagera sig i det. Hon får titta om hon bara tittar, men hon får inte vilja engagera sig i det, eftersom det är när de tror att allt handlar om dem, som det blir stressande för dem.


Jag förstår om du är trött, inte orkar fortsätta, men det finns andra där ute, som kanske kan mer än du, och som vill det du inte längre orkar. Du ville få lite andra tankar, och det är så jag tänker, ge bort den till någon som är villig att ge den en andra chans i första hand, eftersom den ändå bara är 1,5, och alltså inte ens vuxen än.


Vi gjorde en del fel i början med våran, och det tar mycket mer tid att rätta till det som blir fel, än om vi hade gjort allt helt rätt från början. Bara en sån sak som att min sambo råkade jaga henne en gång på skoj (han har inte haft hund tidigare och jag tänkte inte på, att tala om för honom att man aldrig ska jaga en hund), vilket tog mig flera veckor att träna bort, så att hon kommer med leksaken man kastar, i stället för att springa iväg med den. Jag var tvungen att testa flera olika metoder för att få henne att komma tillbaka också, så det gäller att vara öppen för att testa nya ideér, när det man gör inte fungerar.


Jag såg att du har fått frågan om vad det är för en hund, och vad ni redan har testat, men jag tänker vara fräck och säga, att ni inte har testat skvallerträning, i alla fall inte på ett sätt, som hunden har förstått. Det är inte för att vara taskig, utan för att visa på, att det kanske finns hopp för hunden hos någon som kan mer än ni, även om det kanske svider. Det finns ju även folk som bor ute i skogen, där den kanske kan leva ett bra liv utan stressen av allt som den nu utsätts för, om det nu skulle vara så, att det är hunden som har problem att hantera stressen, när det händer för mycket omkring den.


Hunden vi har nu är min 5e hund, och hon har varit jättesvår, men just därför har jag lärt mig nya saker, eftersom det jag redan kunde inte alltid fungerade. Jag har dessutom jobbat med andras "problemhundar" innan, så jag trodde minsann att jag kunde, men vår voffa fick mig ödmjuk, även gamla mattar kan lära sig nya trix.


Jag vet inte, min förra hund tog jag över när han var 9 månader och superstressad, och jag fick börja med att lära honom koppla av hemma. Jag låg på golvet med honom och spelade sovande hund många timmar i början. Jag lärde mig lugnande signaler tack vare honom, så det är av "problemen" man lär sig massor. Sitter och funderar på varför jag skriver det här, när det ändå bara är du som kan svara på din fråga.


Jag gillar utmaningar, och det finns säkert andra som också gör det, och som vill ge er hund en chans, och det är väl bara det jag ville säga, att avlivning känns lite väl drastiskt som första alternativ, för mig, i alla fall <3

Svara på detta inlägg

Lillamig
Medlem 2018-08-12
#3 11 september 2019 av Lillamig Re: Extremt stressad hund, vad är rätt?

Jag har en hund som hellre försvarar leksaken, än att komma tillbaka med dem, får jag fråga vilka metoder du testat och vilka ha fungerat? Tack

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Stressad vid nya miljöer och hundmöten   [10] 4 maj: ImFabulous 5 maj: Ayrin En stressad hund?   [2] 10 nov: sofiasavic 10 nov: Svea58 stressad hund efter krock   [2] 7 okt: Midas Husse 7 okt: Anneli Stressad av katten   [8] 20 maj: Ford 4 jun: Ayrin Orolig och stressad hund -tips?   [1] 9 jul: Esak 9 jul: Lona Ta över en stressad hund?   [2] 30 maj: sufassa 31 maj: hundöga återkomst övertrött/stressad vovve?   [11] 16 maj: närjagmötteharry 24 maj: närjagmötteharry Extremt hungrig vovve   [7] 22 feb: averylovelyday 1 mar: Vickan Stressad vid hundmöten 10mån CKC   [2] 22 okt: jankbo 22 okt: Ayrin Hjälp! Stressad, galen dvärg pinscher   [2] 16 aug: daslillen 17 aug: Kalla
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Labrador Retriever | Golden Retriever | Schäfer | Engelsk Springer Spaniel | Chihuahua
© 1998-2020 Enfinia AB