Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 februari 2017 av Nordicbulldogs i övriga hundfrågor (6 svar)
Rare color bulldog uppfödare?

Hej,


Jag letar efter någon seriös uppfödare av engelsk och fransk bulldog men av de ovanligare färgerna som blå, chocklad, lilac, tan, merle.


Driver själv en kennel i Norge och vill komma i kontakt med andra uppfödare som driver inom detta.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nordicbulldogs och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

emellaya
Medlem 2009-09-21
#1 23 februari 2017 av emellaya Re: Rare color bulldog uppfödare?

Jag sprang över en sådan kennel ikväll faktiskt och kände att jag hade velat diskutera kenneln vidare. Jag tycker inte att kennelnamnet, som är precis så, RareColours Bulldogs Romania Kennel låter seriöst. Genom att avla snävt på färg kan ju innebära andra brister som slipper igenom. Om kenneln är seriös överlåter jag till dig att bestämma.


De föder upp bland annat american bully, och den rasen ser jag ingen mening med att avla på... så det kan dra ned mitt intryck rejält. Samt jag tyckte mig se rejält musklade franska bulldogs! De finns på facebook och har några videos på youtube. kanske känner du till dem.

Svara på detta inlägg

Nordicbulldogs
Medlem 2017-02-23
#2 23 februari 2017 av Nordicbulldogs Re: Rare color bulldog uppfödare?

Hej, tack för svar, jag har inte hört om den kenneln förrut. Jag har ju varit inne på en del amerikanska och engelska sidor där dessa färgade bulldogsen är väldigt populära. som tex Shrinkabulls, Dezinerbullz (UK), Cowboybullies osv, men hittar inga uppfödare här i norden. Har forskat en hel del om färg genetik hos bulldogsen och vet många som hade velat ha en liten färgad bulldog. Mina hundar kommer från top blodslinjer med hälsa som prio ett och jag har tänkt på att mixa in lite färg i deras linjer. Därför letar jag efter en kennel i närheten som man kanske kan ha ett sammarbete med.


Föresten så har vi köpt våran första lilac bulldog som joinar Nordic Bulldog familjen bifogar en bild. 

Bilder:
Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#3 24 februari 2017 av Lona Re: Rare color bulldog uppfödare?

Ok, här kommer surkärringen. De färgerna är väl inte ens tillåtna på fransk och engelsk bulldogg?


Det är ju möjligt att du avlar oreggat och jag kan förstå att det är roligt med ovanliga färger men i raser som har så enorma problem med hälsan kanske DET vore det enda man bör lägga krut på - oavsett färg?


Färgavel är sällan av godo, det brukar slå tillbaks på hälsa och mentalitet och på raser som redan är så utsatta är det verkligen inte att rekommendera! 

Svara på detta inlägg

Nordicbulldogs
Medlem 2017-02-23
#4 24 februari 2017 av Nordicbulldogs Re: Rare color bulldog uppfödare?

De färgade frenchies är reggade men dock inte tillåtna att delta inom FCI tävlingar och utställningar men de är reggade med stamtavla osv, det finns enga utställningar och tävlingar før dem. Det var ju inte så väldigt länge sedan fawn färgen inte var godkänd så det kanske bara är en tidsfråga till de ¨oönskade¨ också får vara med på allt annat roligt som de andra frenchies är med på. Jag har ställt frågan varför inte de blå franska bulldogsen inte ät tillåtna inom ras standarden och det svaret jag fick var för att de var oönskad färg, bara det. Självklart så läggs hälsan som första prioritet, hade det funnits studier och bevis på att de färgade frenchies är mer sjukdoms utsatta hade jag aldrig ens tänkt i banorna på att avla fram dem, men per idag finns det ju inga studier som visar att de blå, chocklad eller tan färgerna ska ha mer sjukdomar än standard färgerna, den dåliga hälsan kommer väl mer från att uppfödare som avlar oansvarigt och har för hög % inavel på de färgade. 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#5 25 februari 2017 av Lona Re: Rare color bulldog uppfödare?

Det kan jag väl iofs hålla med om, i mina ögon är det direkt korkat att INTE tillåta fler färger inom raser (eller parning mellan hårlags- och färgvarianter) så länge de inte medför hälsoproblem.


Alla restriktioner i den vägen resulterar ju i minskad genetisk bredd - och visst hade det varit kul om tex RR fortfarande fanns i alla möjliga färger...


Tack för ett trevligt svar även om mitt förra inlägg var ganska surt!   

Svara på detta inlägg

Merle
Medlem 2019-07-03
#6 4 juli 2019 av Merle Re: Rare color bulldog uppfödare?

Hej!


Jag är inte uppfödare utan privat och har 3 st, fransk bulldog ,dock en av dom är i färg merle som söker kärleksfullt hem,


Det är en liten socker söt kille på 7 mån,


Ej stamtavla, pg, av färgen


Och han är inte kompakt, utan, utan mera sportiga modellen, smidigare och lite längre i kroppen


Bifogar bild


Mvh/Merle

Bilder:
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Finns det fler här som har American Bulldog ?   [0] 1 dec: American.Bulldog Känner mig lurad av uppfödare   [8] 6 sep: Midazz 30 sep: Barkley Star Uppfödare sökes   [6] 26 aug: Angeby 27 aug: Angeby Hund från uppfödare eller härbärge   [7] 21 aug: Linnean 22 aug: Ayrin Nackdiskbråck Fransk bulldog   [3] 15 aug: Billylove 16 aug: Anneli Söker uppfödare av svart schäfer   [0] 2 mar: Silver_ Söker uppfödare.   [2] 19 feb: ritanil 19 feb: Torparinnan Uppfödare av english cream (blond) tax   [1] 16 feb: Doggiluv 23 feb: Estrid Fransk bulldog vill inte ut i kylan?   [5] 1 feb: Vanessa909 6 mar: Svea58 Uppfödare?! hjälp. råd!   [2] 30 jan: Vovve18 31 jan: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Labrador Retriever | Chihuahua | Pudel | Jack Russell Terrier
© 1998-2020 Enfinia AB