Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 februari 2017 av Hibiscus i skaffa hund (7 svar)
Tankar kring att skaffa en ny hund

Har min amstaff kille (kastrerad) som fyller fem på valborg och om något år hade jag och pojkvän tänkt flytta in i större lägenhet. Har alltid velat ha en akita hund (jaa, innan jag såg hachiko med haha) och bara älskar hundens psyke och personlighet. Älskar långa rundor i skogen och kan lätt tänka mig ställa ut honom. Ser även fram emot att ta honom på rundor i stan och låta honom träffa andra vovvar så att han blir så socialiserad som möjligt. Hade därför velat skaffa en hanvalp ungefär när vi flyttar så att min hund får en vän i lägenheten men oroar mig för en del grejer..1) Min amstaff hund är superkänslig. Jag fick honom när han var två år och ja, vad kan jag säga? Han var livrädd för vatten (vi fick hålla fast honom två st i duschen), han ryggade och sprang iväg så fort man blev arg, han högg efter en när man skulle klippa naglarna och han var/är agressiv mot andra hanar. Som tur är har jag bra med tålamod och ett helt bagage med kärlek och idag går han lugnt in i duschen av sig själv (han älskar det numera!!), ligger snällt när jag klipper naglarna osv. Nog är han lite mammig men hellre det än rädd och arg. Tyvärr har han även problem med ryggraden och går på inflammationslindrade så får bära honom upp och ner för trappan var morgon och kväll. Det är mycket specialbehandling med honom så i slutändan är han väldigt fast vid mig.
Tror inte han har något problem med en HANvalp då han älskar valpar och jag tror de kommer kunna komma överens om de växer upp tillsammans. Mina föräldrars jackrussel hane är äldre och dominerar över honom då han växt upp med honom.
Problemet är om det skulle kommma en valp överhuvudtaget. En ny "favorit" i vår familj. Tror min amstaff skulle bli deprimerad (och arg?).. Han blev utkastad ur sitt första hem pga att familjen fick barn. Och sen blev han utkastad ur det andra med.

Vad tror ni??? Någon som har erfarenhet? Funderar på att låta tiden gå och flytta och sen se om inte ensamheten är värre för honom och DÅ skaffa ny hund? Bor numera på gård i boningshus jämte mina föräldrars hus och de har två andra hundar min hela tiden umgås med.2) Lägenhet? Vad tycker ni? Tycker själv inte det borde vara några problem om man har en 3a-4a och kanske tom en liten trädgård. Kommer jobba hemma och ev deltidsjobba några få timmar så har bra med tid till underbara promenader och så. :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hibiscus och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 28 februari 2017 av Ayrin Re: Tankar kring att skaffa en ny hund

Om hunden din är mammig och eventuellt har lite dåliga erfarenheter av att flocken får in nya små medlemmar skulle jag nog inte våga skaffa en valp. Särskilt inte i samband med en flytt, torde vara jobbigt nog iaf.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#2 28 februari 2017 av Lona Re: Tankar kring att skaffa en ny hund

Håller med Ayrin, i synnerhet som din hund har farit illa innan han kom till er. Även om han är välanpassad nu så nja, han kan nog tycka att det är rätt jobbigt med en ny hund.


Sen, om han har problem med andra hanar, så kan det smälla rätt rejält när akitan kommer in i könsmognaden. Visserligen är det en rätt rejäl åldersskillnad mellan dem (bra!) men varke amstaff eller akita är ju kända för att umgås bra med andra hundar...


Om din hund dessutom har ont i ryggen och valpen drullar in i honom eller liknande så kan det smälla rejält (trots smärtstillande). Min förre hund hade problem med ryggen, när han hade ont så satt han i ett hörn och morrade. Hade någon av de andra hundarna gått fram då så hade det garanterat smällt, även om hunden inte hade "muckat" - det hade räckt att den kom för nära.


Vad gäller hund i lägenhet - inga problem! Visst är det skönt att bo i hus med inhägnad trädgård och bara släppa ut hundarna om det behövs men jag har bott större delen av mitt hundägande liv i lägenhet.


Det enda är väl att man har fler grannar att ta hänsyn till, om mina hundar sitter och skäller inne i stugan så hör ingen det ändå, möjligen om de passerar utanför på vägen.

Svara på detta inlägg

Hibiscus
Medlem 2017-02-27
#3 1 mars 2017 av Hibiscus Re: Tankar kring att skaffa en ny hund

Tack för era svar! Jo, det är sant. En flytt blir nog tillräckligt. Jag var mer orolig för att han umgås med mina föräldrars hundar hela dagarna, och att han sen kommer vara ensam om vi flyttar. Men samtidigt har jag hört att många hundar mår bra av att vara ensamma då de får vara 'i centrum', speciellt om jag jobbar mycket hemifrån?


Och bra att du nämnde det med ryggen, Lona! Det är mycket sant och har inte tänkt på det så mycket. Han var nyligen nära på att naffsa till min svägerskas son när han nöp till honom i ryggen men jag var hela tiden i mellan så att inget hände. Så har märkt att han lätt blir irriterad på "små varelser" och absolut inte tolererar att de klättrar på honom. Spädbarn luktar han ivrigt på och äldre barn leker han med men det är den åldern i mellan där den andre är ivrigare än han själv som får det att krocka. :/ Har provat känna på hans rygg med jämna mellanrum men han tittar bara konstigt på mig.. nog för att jag är hans flockledare?


Och vad skönt att lägenhet inte ska vara några problem! Ser redan fram emot att flytta:)

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#4 1 mars 2017 av hundöga återkomst Re: Tankar kring att skaffa en ny hund

Skulle nog inte konfrontera hunden med barn. Tycker att han har visat sitt temperament, som kan sluta i katastrof. Hunden har ont och kan bli blockerad av detta. Att bo i lägenhet ställer stora krav, och med en hund som är ett hot mot barn, är risken stor att man blir vräkt. Det finns till och med där man inte ens får hyra om man har vissa raser.

Svara på detta inlägg

Hibiscus
Medlem 2017-02-27
#5 1 mars 2017 av Hibiscus Re: Tankar kring att skaffa en ny hund

Nejdå, kommer inte låta barn komma nära honom. Det bestämde jag dagen han morra till; vilket hände för ca två veckor sedan (det är mest senaste halvåret som ryggen blivit värre) så det är väldigt nytt.

Svara på detta inlägg

Evolve
Medlem 2009-10-26
#6 6 mars 2017 av Evolve Re: Tankar kring att skaffa en ny hund

Lona har helt rätt.


Med din nuvaranda hunds känslighet skulle valp kunna bli alltför påfrestande och trängande.


Jag har haft Akita och oavsett rejäl socialisering så är det ingen garanti för att den kommer kunna fungera i hundmöten/med andra hundar efter könsmognad, särskilt inte med samma kön. Det kan bli så att den inte trivs eller vill ha andra hundar omkring sig alls och då blir livet lite annorlunda med anpassning osv.

I dagsläget skulle jag inte rekommendera en ny hund. Gällande Akitan så finns det andra raser som har liknande temperament och egenhet, som trivs gott med skogspromenader samt utställning om du hellre vill ha en hund som är mer "hundanpassad".

Svara på detta inlägg

traktorn
Medlem 2009-11-21
#7 8 mars 2017 av traktorn Akita är

en underbar hundras men om du har en kastrerad amstaffhane som har svårt för andra hanar så skulle jag inte rekommendera att skaffa en akita hanvalp. Som jag ser det så är det stor risk att de inte kommer att trivas ihop. Sålänge som akitan är valp går det nog men när den blir vuxen så är det upplagt för problem. En akita backar knappast om den blir utmanad.


När det gäller din amstaff som har dålig rygg kan det nog vara skönt för honom att slippa bo med en jobbig valp och om du jobbar hemma och bara är borta några timmar då och då så tycker jag det låter som ett ganska behagligt hundliv, i synnerhet om det om det blir lite trevlig aktivering då och då.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Råd kring avlivning   [10] 14 apr: Olivia Lagotto 21 apr: Olivia Lagotto Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin Tankar om Furry Friends - nytt hundfoder   [13] 7 maj: Buddhathebud 9 maj: aenima fråga kring Coton de Tulear   [1] 1 maj: Matilda L 3 maj: Torparinnan Frågor kring hunds beteende   [3] 9 mar: jonatannk 9 mar: jonatannk Sovrutiner kring plats   [1] 24 feb: Solsophia 24 feb: Anneli Frågor kring att flyga med hund   [2] 20 feb: Solsophia 21 feb: Puddingpastejn Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Foxhound | Perro sin Pelo del Perù | Jack Russell Terrier | Alaskan Malamute | Flatcoated Retriever | Fransk Bulldogg | Belgisk Vallhund
© 1998-2021 Enfinia AB