Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 mars 2017 av mollisleah i sjukdom & hälsa (4 svar)
Akut hjälp ang. giardia och att vara gravid

Jag har ett STORT och jobbigt problem ang. hund med giardia:


För ca ett år sedan konstaterades det att vår hund har giardia. I början gjorde vi behandling enl. veterinärs inrådan (som inte hjälpte) och har sedan dess även gjort större behandlingar med medecin och storsanering (med ångmaskin osv.) efter att ha läst mycket om hur andra i Sverige/USA lyckats bli av med smittan. 


Varje gång vi behandlat har vi dessutom behövt behandla min mammas hund och sanera hennes hus på samma sätt som hos oss (Extremt tids- och energikrävande) eftersom hon är hundvakt åt oss två gånger/vecka för att vardagen ska gå ihop. 


Min mammas hund har uppvisat symtom på giardia men inte visat något i proverna (har dock läst att vuxna hundar kan ha det utan att det måste ge utslag på prover) och vår hund har visat positivt varje gång vi provat men mår till vardags oftast bra.


Efter en långdragen period av att vänta på utförligare prover har vi nu fått veta att den typen av giardia som vår hund har är den typen som kan smitta även människor. Hallelujah...


Till saken hör här också att vi väntar barn. Jag är gravid i 30e veckan och inom 3 månader kommer vi alltså ha en spädbarn i huset som sedermera också kommer krypa omrking på golvet x antal år. Det är förstås inte helt ovanligt i fattiga länder att bebisar/barn får giardia men det är ju inte direkt att rekommendera... Diarré kan ju påverka små barn ganska mycket om det vill sig illa...


Just nu vet jag verkligen inte VAD vi ska göra! Än sålänge har vi ju inte lyckats bli av med smittan trots omfattande behandlingar/saneringar och helt ärligt, med en bebis på väg, så finns det hundra andra saker att fixa/förebereda sig för för tillfället. (Energin här hemma är dessutom inte alls på topp just nu för min gravida kropp) MEN mitt hjärta brister givetvis bara på tanken av att vi kanske inte klarar av att bli av med smittan tills bebisen kommer. Vad gör man då?? Självklart inser jag ju att jag inte kan riskera min bebis hälsa till någon större utsräckning (att leva med en hund med giardia och bebis känns inte så bra) men det känns också helt absurt att behöva ställa min älskade hund som jag älskar så otroligt mycket mot en människa jag inte ens träffat ännu! 


Vad fasiken gör man? Hade varit skönt att höra om andras kamp (för det är verkligen vad det är) mot giardia! 


(Har inte kunnat sova alls i natt och skriver nu detta med en snarkande hund på foten och en förtvivlad känsla)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om mollisleah och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 7 mars 2017 av Ayrin Re: Akut hjälp ang. giardia och att vara gravid

Ingen koll på just giardia, men kan det finnas möjlighet att din hund bor på heltid hos mor din en period när bebin börjar röra sig?


Kom ihåg också att en nyfödd knappast börjar fara omkring på golven i början, ni har typ ett halvår (oftast mer än så) på er innan den lilla börjar bli rörlig, och är ni oroliga så kanske ni kan se till att hunden inte får vara i vissa rum, där bebin får vara på golvet?

Svara på detta inlägg

Krokodilen
Medlem 2003-02-04
#2 7 mars 2017 av Krokodilen Oh nej stackars er

Så otroligt jobbigt och sorgligt. Jag tror att ni vet vad ni måste göra. Jag har själv inga barn men jag förstår att för sina barn måste man göra allt. Ni skulle ju aldrig förlåta er själva om bäbisen blev smittad.


Jag skulle om jag var ni prata med någon läkare om giardia och smittan. Om det är så illa att barnet kan bli smittat så behöver ni nog låta hunden somna in, hur hemskt det än kan låta. Kan ni försöka igen att sanera och bli av med den så gör det. Men är inte hunden fri innan barnet föds finns det nog bara en sak att göra. *gråter

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 8 mars 2017 av Ayrin Re: Oh nej stackars er

@Krokodilen
Seriöst, hade det varit rävens dvärgbandmask hade jag väl hållit med dig, den är ju farlig på riktigt, men här riskerar bebin att drabbas av lös mage, och i princip endast vid kontakt med hundbajset.


Det borde vara tämligen enkelt att skydda bebin från infektion åtminstone första halvåret, bara att tvätta hunden lite nu som då för att minska mängden cystor i huset och se till att hunden *inte* är och far i sängar och soffor.


Är man orolig kan man ju förbjuda hunden att vara i vissa rum också, där man vill kunna ha bebin på golvet. Och ärligt talat tycker jag iaf inte att man ska låta hunden vara i närheten av bebin hur som helst, det är många hundar som tycker bebisar som precis börjat kunna krypa/gå (7-12 månader) är *vansinnigt* otäcka.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 8 mars 2017 av Ayrin Re: Oh nej stackars er

Dessutom borde det knappast vara omöjligt att omplacera en rimligt väluppfostrad hund.


Fan vad folk ska vara snabba att rekommendera att ta livet av djur ibland!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Kastrering eller inte   [3] 25 feb: Tira Ros 26 feb: Puddingpastejn HJÄLP!Köpa valp och tolka HD Och ED röntgen   [3] 22 feb: annaf85 23 feb: Torparinnan Hjälp angående Berner Sennen   [3] 19 feb: Ida95 19 feb: Ayrin Hjälp med val av ras   [5] 28 jan: CanisTrollus 1 feb: Gurkans Vår unga amstaff blir ibland helt TOKIG! Hjälp...   [9] 25 jan: AmstaffD 3 feb: STB Retriever/ Kelpie/ Lägenhet/ Hjälp!   [12] 13 jan: NinaE 20 jan: Chocolate AK Behöver er hjälp. Kisseriet   [7] 7 dec: Ginza Schäfertik 10 dec: Ginza Schäfertik Hjälp angående miljöträning   [1] 9 nov: tulpan 10 nov: Draghund Stressad valp?? SNÄLLA hjälp.   [16] 2 okt: drainer 12 okt: drainer Hjälp!? Kunskap efterfrågas!   [1] 22 sep: sakalladtilla 22 sep: Puddingpastejn
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Boxer | Schäfer | Shih Tzu | Grand Danois | Rottweiler
© 1998-2021 Enfinia AB