Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 mars 2017 av Isa & McGuinness i övriga hundfrågor (6 svar)
Linsan finns inte mer frågor hund som är kvar

Med sorg i hjärtat skriver jag detta inlägg. Igår var jag tvungen att ta beslutet vi alla hundägare måste ta när våra älskade hundar har kommit till slutet i sitt liv. Linsan led av sina andningssvårigheter som hon drabbades av igår eftermiddag. Hennes hjärta var också förstorat och röntgen visade att lungorna inte var bra så beslutet i sig var egentligen inte så svårt att ta men det gör ju så ont i hjärtat. Jag var med på avlivningen och det är jag glad för, jag var inte med när Snobban dog för sju år sedan och det har jag alltid ångrat. Det gick lugnt och fint till när Linsan dog och allt var över på en sekund.


Vi var hem nummer 4 för denna underbara hund och hon hade inte haft det så lätt i livet. När hon kom till oss hade hon nästan svultits ihjäl av den förra ägaren. Hon har fått flera kullar som avelstik och gavs bort när hon inte längre fick tas valpar på. När hon kom till oss hade hon även juvertumörer som visserligen togs bort men där den tidigare ägaren valde att inte ta biopaket på knölarna. Hon har blivit misshandlad i ett av de andra hemmen men hos oss fick hon fem bra år och vi har en av hennes valpar. 


Nu till mina frågor. 


1. Hur har era hundar reagerat när ni tagit bort en hund? Guinness var liten stirrig när vi kom hem utan Linsan men har inte letat efter henne.


2. Svårt att svara på men tror ni att han kommer börja leta eft henne vid senare tillfälle. 


3. Har någon av er valt att inte skaffa mer hundar efter det att ni tagit bort en eller flera hundar? 


Det känns rent ut sagt skit just nu men jag vet att den värsta sorgen och smärtan kommer mattas av med tiden och att sorg måste få ta tid. Känner mig nere men inte lika nere som när Snobban dog då Linsan blev äldre än Snobbens 6 år, Linsan blev 11 nästan 12. Jag visste också att Linsan levt på lånad tid då hon opererats sammanlagt tre gånger pga tumörer. Med Snobban kom det plötsligt och det blev långdraget innan vi fick veta att det inte gick göra något pga de problem Snobban hade. 


Ha en bra söndag. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Isa & McGuinness och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#1 12 mars 2017 av Ruccola Re: Linsan finns inte mer frågor hund som är kvar

Det är ledsamt och sorgligt att ta farväl av en älskad hund även om man vet att det var det bästa man kunde göra för sin kompis. Jag känner med dig, men vet också att saknaden lägger sig om man vill det och inte ältar det skedda och undrar om man gjorde rätt.


Jag har, med ett par tre undantag, alltid haft bara en hund åt gången och faktiskt aldrig varit med om att en av hundarna blev "kvar" , men mina föräldrar kör med stor flock. När de måste ta bort en av hundarna är det kanske någon som reagerar och går till den tomma bädden och nosar, men vad det egentligen innebär är svårt att veta. Kanske annorlunda om man har bara ett par hundar som länge levt samman. Men hundar lever mer i nuet än vi och accepterar nuet - kanske utan tankar bakåt, vad vet vi?


Det gör mig glad och varm inombords att läsa hur du tog hand om Linsan och gav henne flera goda år. All heder åt dig!

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#2 12 mars 2017 av Kalla Så sorgligt, men ändå inte

Jag är så ledsen för er skull, men så bra Linsan fick ha det hos er! Hon förtjänade verkligen att få det bra efter allt hon varit med om och kunde inte kommit till ett bättre hem.


Jag har tyvärr inga svar på dina frågor, ville bara uttrycka min medkänsla.

Svara på detta inlägg

Hrímnir
Medlem 2005-10-08
#3 12 mars 2017 av Hrímnir Re: Linsan finns inte mer frågor hund som är kvar

Leijdi slutade helt att äta en vecka efter att jag blev tvungen att ta bort Tengil. Hon höll på att svälta sig till döds så jag skaffade Arrak och höll tummarna....3 dagar efter att han kom in i huset började hon äta.


En del hundar letar och blir deppiga...andra verkar förstå och hantera det väl. Hur din hund kommer bete sig kan bara tiden utvisa men jag hoppas för er bådas skull att han inte tar det för hårt.


Bild 1: Tengil.  Fick gå vidare pga hjärntumör strax innan sin 5-års dag.


Bild 2: Leijdi


Bild 3 Arrak

Bilder:
Svara på detta inlägg

Träsktrollet
Medlem 2003-12-03
#4 13 mars 2017 av Träsktrollet Re: Linsan finns inte mer frågor hund som är kvar

Beklagar 


Malte var med när jag avlivade Mattis för sex år sedan. Han fick nosa på Mattis och "ta farväl". Han har aldrig letat efter Mattis. Först i april förra året köpte jag en ny valp, innan Malte som nu är 10 år, blir för gammal och inte orkar med en valp och det har fungerat jättebra. 

Svara på detta inlägg

Isa & McGuinness
Medlem 2010-10-29
#5 15 mars 2017 av Isa & McGuinness Tack för alla snälla kommentarer

Tack ni som skrivit svar på mitt inlägg. Jag mår fruktansvärt dåligt just nu men kommer inte ifrågasätta om jag verkligen gjorde rätt som tog bort Linsan då jag vet att det var det enda jag kunde göra för henne. Jag anser att man aldrig får vara egoistisk när det handlar om ett sjukt djur som inte går att rädda. Vi har ingen rätt att förlänga ett djurs lidande bara för att vi inte orkar eller klarar av att ta beslutet. Bryter ihop gör man absolut men det får komma efteråt. Linsan har det bra nu där hon är trots att det känns som om någon kramar livet ur mitt hjärta. Den värsta sorgen och smärtan kommer lägga sig men varje djur man lämnar är tvungen att ta farväl av lämnar ett sår i hjärtat som aldrig försvinner men det läker någorlunda bra men inte fullt ut, i alla fall inte på mig. 


Guinness som är sju och har levt med sin mamma i fem år hos oss har varit lite som vanligt, fram till idag då han var rätt hysterisk på långpromenanden. Han hoppade för minsta ljud och vände sig oroligt om varje gång han märkte att någon gick bakom oss. Det kan ha med att göra att det var länge sedan han gick på ensampromenad, att det blåser som bara den ute och att det var länge sedan vi gick just den vägen. Det är också länge sedan vi gått på långpromenader då Linsan inte orkade gå så långt då hon var trött den senaste tiden. Min son brukade ta Guinness på långpromenader med mycket lek och skoj och då har han ju haft annat att tänka på. 


Jag hoppas verkligen att han inte börjar leta efter Linsan efter det gått en tid för det skulle kännas så hemskt. Samtidigt kommer jag göra mitt bästa att inte försöka leta efter tecken på att han mår på ett visst sätt för det kommer ju påverka honom och det i sig skapa en oro hos honom.


Hemskt att förlora en god vän men som flera av er skrivit så hade Linsan det bra hos oss, bra mycket bättre än hon någonsin haft det. Ta hand om er alla. 

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#6 24 mars 2017 av Voff 92 Re: Linsan finns inte mer frågor hund som är kvar

Sörjer med dig. Aldrig kul att mista sin djurvän.


Vi tog bort våran katt på 14år för snart ett år sen, det var riktigt tufft men dax när han fick problem med lederna.


Även om han inte var hund var han tydligt ledaren över vår lille hund och yngre katt, de var en flock på 3 och vi människor i familjen. 


Många sa att bara vi skulle sörja och djuren glömmer men när vår hund och yngre katt såg oss åka iväg och sen komma med tom bur hem så luktade och letade de faktiskt båda två. Måns som togs bort hade ju funnits i 10 och 5 år för våra andra djur så klart han saknades.


Vår hund blev låg och kunde ligga i sängen nästan hela dagarna, han kände säkert våran sorg med men en bättre dag för mig kunde han verka riktigt nere.


Vår katt som var kvar var riktigt rädd och nervös, först efter ett slagsmål med en vildkatt har han blivit lugnare och tryggare, troligen tog han över reviret och verkade tro vår äldre katt blivit uppäten av ett rovdjur.


Så de som påstår att djur snabbt glömmer håller jag inte med, först 6mån senare efter att Måns gått vidare var våra andra djur sig själva igen, glada och lugna. Sen lever de i nuet och tänker säkert inte tillbaka som jag gör med minnen. Men sörja och sakna är bra säger dem.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Köpa Chow Chow valp - frågor!   [13] 30 mar: JohannaS 31 mar: Gurkans jacka med koppelfäste ? Finns det?   [3] 29 jan: Joke 72 31 jan: Draghund Frågor till hundquiz (frågesport)   [1] 12 jul: Andre91 15 jul: Frallorforlife SPÖKÅLDERN - När slutar den om den nu finns?   [5] 30 mar: Frihannisaac 30 mar: Ayrin Frågor kring hunds beteende   [3] 9 mar: jonatannk 9 mar: jonatannk Frågor kring att flyga med hund   [2] 20 feb: Solsophia 21 feb: Puddingpastejn Vad finns det för "allround"-raser?   [15] 4 feb: Blomkrans 14 apr: Pandoras box Finns det fler här som har American Bulldog ?   [0] 1 dec: American.Bulldog Frågor om hundgård   [3] 18 nov: natalih 18 nov: natalih Frågor till hundägare   [0] 12 sep: IndustridesigHIG
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Afghanhund | Golden Retriever | Affenpinscher | Chihuahua
© 1998-2021 Enfinia AB