Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 mars 2017 av N91A13L15 i valpforum (8 svar)
Bitande 12 veckors

Har fortfarande problem med valp som biter i våra händer vid klappning. Hur får vi bort detta?


Att säga nej har inte fungerat. Att knuffa bort hjälper inte heller.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om N91A13L15 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

z_FlisansMatte
Medlem 2011-06-06
#1 25 mars 2017 av z_FlisansMatte Re: Bitande 12 veckors

Den här frågan återkommer då och då...jag förstår inte riktigt problemet med att en 12 veckors valp biter i händerna på lek. Dom gör det liksom,  alla fyra valpar jag haft har gjort samma sak. 


Det är bara att stå ut och hålla undan händerna om nej inte hjälper. Det är ju övergående och busiga valpar är just busiga valpar.


Ingen hjälp för dig kanske, men alla hundägare har varit där.

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#2 25 mars 2017 av Kalla Gå därifrån?

VARJE gång den biten slutar ni upp med vad ni gör och går därifrån utan att säga något. Att knuffa bort den kan ses som att ni är med i leken, valpen tycker säkert att det är kul.


Har ni lärt valpen ett nej-kommando? Annars har den ju ingen möjlighet att veta vad ni menar och man kan inte förvänta sig att den ska förstå vad ni vill. Det är fortfarande ett väldigt ungt djur, er valp.

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#3 25 mars 2017 av Kalla Ett tips till! Lek inte med era händer!

Ha en kul leksak, vad valpen än gillar, och ha den i ett snöre. Då kommer valpens tänder långt ifrån era händer och man kan ha jättekul och leka katt och råtta-lekar utan att få huden punkterad.


Jag tipsar även om podden "Vår bästa vän" på Sveriges Radio. Jag länkar till ett avsnitt om valpar, men där finna massor med matnyttiga tips i de flesta avsnitt!


http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/578950?programid=4834


http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/608968?programid=4834


Det andra avsnittet jag länkat till handlar om hur man kan leka med sin hund och de två övriga tar upp bland annat valp-bitande och handlar om hundars aggression. Vilket valpbitande inte är, aggressiva handlingar alltså :) Två superbra avsnitt, de lärde mig så mycket!


http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/593139?programid=4834


http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/595129?programid=4834

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 27 mars 2017 av Ayrin Re: Bitande 12 veckors

Jag såg till att alltid ha nåt annat, tillåtet, att bita på när min höll på sådär, så när hon försökte bita mig avledde jag med vad det nu var, kampade kanske lite, eller bara smekte och berömde när hon tuggade på ett mjukisdjur/ben/tuggknut istället för på mig.


Avledning funkade absolut bäst för oss, att knuffa bort triggade henne bara, att säga "nej" och allmänt låta ovänlig fick henne bara att tugga snabbare i ren stress...

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#5 27 mars 2017 av Sezziyanen Re: Bitande 12 veckors

Det kommer gå över. Min som är strax över 5 månader "biter" också vid lek och klappning, men numera nästan bara när han är exalterad/övertrött/nyvaken.

Kan bara tala för mig.

Knuffa bort hjälpte ingenting (triggar mer, kul lek).

"Nej" kan ju inte en valp, även om de lärt sig ett sånt kommando kommer de inte alltid komma ihåg det..om vi säger så.

Gå därifrån funkade absolut inte, då blev det ännu roligare att jaga mig än när jag satt där. Visst, kunde gå bakom en dörr/ett galler men jag kan inte springa och gömma mig hela tiden, dessutom blev det bara skällande och ofta mer upphetsning om jag gjorde så.

Jag har helt enkelt stått ut, plus att när han blev ohanterligt bitig/jobbig så har han fått sitta i knät tills han varvat ner (det har vi gjort ändå en hel del då han varit ganska överaktiv så att säga och inte kunna varva ner o somna så bra själv). Dvs att jag höll honom i knät på ett sånt sätt att han inte kom åt att bita mig och ej heller fick sprattla sig fri. Inte att brotta ner valpen, bara hålla kvar. När han blivit lugn så släppte jag. Numera behöver jag knappt hålla i alls, han är tvärtom så nu att han slappnar av väldigt lätt när han sitter i knät eller bara framför benen. En annan fördel med att ha kört mkt såna här övningar är att hantering har blivit ganska enkel.

Svara på detta inlägg

maddoxhbg
Medlem 2017-03-29
#6 29 mars 2017 av maddoxhbg Re: Bitande 12 veckors
          Re: Bitande 12 veckors
          

Jag såg till att alltid ha nåt annat, tillåtet, att bita på när min höll på sådär, så när hon försökte bita mig avledde jag med vad det nu var, kampade kanske lite, eller bara smekte och berömde när hon tuggade på ett mjukisdjur/ben/tuggknut istället för på mig.


Avledning funkade absolut bäst för oss, att knuffa bort triggade henne bara, att säga "nej" och allmänt låta ovänlig fick henne bara att tugga snabbare i ren stress...

Mycket vettiga och enkla tips. Det gäller ju bara att vara tålmodig

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#7 29 mars 2017 av Voff 92 Re: Bitande 12 veckors

Jag gjorde så att jag började säga lätt nej till våran hund när han var valp, aldrig ropa ut det eller tjata om. Märkte jag att han var riktigt busig eller det faktiskt gjorde ont när han bet så fejkade jag att högt säga Aj som om det gjorde jätte ont. Ungefär som när en hund tjuter till kan man säga och gick även iväg ibland, sen berömde jag om han slickande istället.


Snart räckte nej men med ordet Aj så slutade han direkt bita och slickade istället. Rätt praktiskt när många säger Aj vid hårda tag som tex barn.


Ge en leksak och berömma istället är också effektivt, hand Aj, leksak bra. Menar i en hundflock skulle någon säga till med gny eller morrar om någon bet hårt men pinnar etc går att tugga hårt på.

Svara på detta inlägg

makiko
Medlem 2016-11-09
#8 30 mars 2017 av makiko Re: Bitande 12 veckors

Klappar ni när valpen inte vill, eller när den är busig, eller på ett sätt som busar upp den? Våran vill bita husse när han klappar henne, för att han klappar på ett snabbt och busigt sätt. Lite måste man förstå att klappar inte är naturligt för hundar, och att röra sig riktigt långsamt kan hjälpa genom att det inte busar upp hunden. Klappa långsamt och belöna med godis för varje klapp den tar emot utan att bitas. 


Lite måste man själv vara lugn för att träna in hunden i att vara lugn när vi rör våra händer på dem, tills de föstår vad vi menar med det. Att klappa på den och den får ha en leksak att tugga på undertiden vi klappar kan vara bra, men det lär den inte vad det är vi vill att den ska göra. 


För min del vill jag respektera hunden också, hon gillar inte klappar så värst mycket, utan vill mer bara ligga nära och känna att jag är där, än att jag klappar henne hela tiden, klappar jag för mycket så går hon och lägger sig en bit bort. 


Om hunden kommer och vill busa, så är det inte så konstigt om den då biter när vi försöker klappa den, och det är då man får avleda med leksak, att alltid ha något mellan hundens tänder och våra händer. Det är lite för mycket begärt att den ska låta bli att bita i lägen då den är full av energi, om man stoppar dit händerna. 


Ge den lek och bus, för att när den är lugn och lite trött träna den i att smeka den och belöna för att den inte biter. Att ignorera valpen när den "bjuder in er till lek" skulle inte jag välja om våran var 12 veckor nu, utan mer uppmuntra leken, även om jag skulle styra upp den. Kraven börjar jag ställa mer nu, efter en tid då jag har medvetet jobbat på att öka hennes engagemang i mig. Jag ignorerade bort mycket, som jag sen insåg att jag var tvungen att ha i min relation till henne, vilket tar mer tid att få tillbaka, än att helt enkelt bibehålla från första början. 


Jag menar, vet jag att min hund kommer att vilja busa efter att ha sovit en timme, så kan ju jag bjuda in till leken också, och inte vilja klappa henne när hon är busig. Jag lovar, vi vill att hunden vill leka med oss, om den är engagerad i oss, så blir det så mycket enklare sen med all annan träning, så passa er för att använda er av ignorering i för stor utsträckning... 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Bitande dvärgtax 12 veckor.   [4] 27 dec: Mannhem 27 dec: Mannhem Mjäll/skorv på 10 veckors staffe   [4] 14 dec: juliaj84 15 dec: juliaj84 9-veckors valp känner mig så osäker om jag gör rät   [14] 15 aug: Camillla 3 dec: Ayrin Duscha med en 8 veckors valp hemma   [3] 20 maj: BorderSvante 31 maj: Sussane Foder till 9 veckors valp   [3] 30 jul: ElinRo 31 jul: Anneli Är det farligt för 8 veckors valp   [2] 21 okt: Tarek 22 okt: Tarek 8 veckors valp biter sig själv?   [5] 7 aug: hejsansvejsan 8 aug: ygdrsil valp på 9 veckors beteende   [3] 6 aug: Tjolstan 9 aug: traktorn Hur länge kan man lämna en 9 veckors valp ensam?   [8] 26 nov: Jeppeh1984 28 nov: Sezziyanen Bitig 18 veckors springer   [13] 12 jul: Essge 17 jul: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shih Tzu | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Golden Retriever | Fransk Bulldogg | Dvärgpinscher
© 1998-2021 Enfinia AB