Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 april 2017 av BushundenL i valpforum (12 svar)
Ännu en fråga; valpen sover lite på nätterna...

Ni som har eller har haft en valp, hur länge dröjde det innan valpen började sova åtminstone 7 timmars sammanhängande sömn på nätterna?   Min lilla valp sover bara 5 timmar på nätterna, sedan måste hon upp och ut och kissa, och är sen pigg i ca 3 timmar efter det. Det är inte jag kan jag säga!!!!  Som det är nu får jag sova uppdelat först 4-5 timmar under natten, vilket jag är tacksam för att jag iallafall får. Sen sover jag fram emot lunch 1-1.5 timme till då min valp sover igen. Men jag går verkligen på knäna av trötthet nu, är så trött och slut att jag är helt snurrig.  


Har ni några tips för att få henne att sova längre på nätterna? Hon får sista maten runt kl 22, och kissar sista gången runt kl 24. 


Vore enormt TACKSAM för tips och råd!! Eller bara pepp att det snart blir bättre....eller???!! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om BushundenL och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 3 april 2017 av Kalla Det blir bättre! Jag lovar!

Att ha valp är ingen sinekur, men det BLIR bättre!


Vi tog också ut vår hund på nätterna när hon var valp, men hon somnade om efteråt så det var ju lättare än vad du har det. Frågan är ju om du kan göra något åt hennes vakenbit efter rastningen för att få henne att förstå att man leker inte nu, man sover? Ha helt mörkt, lägga tillbaka valpen i sin bädd så fort den går därifrån och annars bara ge uppmärksamhet om den är lugn och stilla. Jag inser att det kan bli ett par riktigt tuffa nätter, men i längden borde det vara sömnbefrämjande.


Ett annat alternativ är ju att strunta i att ta ut den på nätterna och sedan torka en pöl på morgonen istället. Vissa kör så och de får också rumsrena hundar i slutändan. Det beror liksom på vad man tycker är minst och mest jobbigt ;)

Svara på detta inlägg

BushundenL
Medlem 2006-03-26
#2 3 april 2017 av BushundenL Re: Det blir bättre! Jag lovar!

Stort varmt TACK för dina råd och tips!   


Nej det är verkligen ingen dans på rosor med valp i början haha, jag är helt slutkörd redan pga sömnbristen!!!  Just nu har jag ju henne instängd i sovrummet tillsammans med mig och hon vet att när vi går in där och jag stänger med kompostgallret i dörrhålet så ska vi sova, hon går oftast och lägger sig direkt och somnar på bara max 5 minuter (efter lite gos först). Men när hon väl vaknar ordentligt på morgonen så är hon vrålpigg och har sin piggaste period då och det går verkligen inte att få henne att sova några timmar till. Och jag är som en zombie av trötthet.  


Det ÄR ju viktigt för mig att få henne rumsren, så jag försöker nog ändå kämpa på så som vi gör nu, hon har ju aldrig gjort inne på nätterna utan säger så duktigt till när hon behöver gå ut.  


TACK särskilt för orden att det KOMMER att bli bättre så småningom, behövde höra det så hoppet om att snart få sova någorlunda ok igen hålls levande så att säga haha!!  

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#3 3 april 2017 av Sezziyanen Re: Det blir bättre! Jag lovar!

Ni kan även träna lite passivitet/nervarvning i samma vända då tänker jag. Det måste inte behöva ta tre timmar att varva ner igen om de bara vaknat och fått en liten kisstur utanför porten. Om valpen blir såpass uppvarvad av det så sätt er med den i knät sen tills den slappnar av vid sin bädd i sovrummet, och lägg er sen och sov vidare.. Det är värt att försöka. Lite för att visa att nu var det en kisspaus, inte en flera timmars lek-session :) Valpen kanske försöker slingra eller kränga sig iväg, men då hade jag bara gjort så att jag hållt kvar den i knät tills den pustar ut och slappnar av. 

Svara på detta inlägg

BushundenL
Medlem 2006-03-26
#4 3 april 2017 av BushundenL Re: Det blir bättre! Jag lovar!

Varmt TACK för ditt svar och tipsen! 


Ska pröva att göra så som du säger, vi är ju ibland ute en vända runt kl 4 på morgonen, men då vet hon att det bara är en kissrunda och går snällt och lägger sig och sover igen direkt. Men när hon vaknar nästa gång, ja då är det helt kört att få henne att somna om. Har dock inte testat att sätta mig och "tvinga" henne att varva ner, så jag ska pröva det. Hoppas det funkar!!  Jag är verkligen helt galet trött sen hon flyttade in pga av sömnbristen, samtidigt är hon ju så underbar så allt det jobbiga är ju ändå värt att stå ut med för att få dela sitt liv med henne.  


Tack än en gång! 

Svara på detta inlägg

-Aslan pwd-
Medlem 2012-02-11
#5 3 april 2017 av -Aslan pwd- Re: Ännu en fråga; valpen sover lite på nätte...

Aslan som valp skulle ut säkert två gånger per natt, 24, 03, 05. Och han var extremt morgonpigg och drog igång runt 5-6-tiden på morgonen. Men det gick över. När han var ca 4 månader sov han hela natten. Och nu vid 3 års ålder är han världens sömntuta som inte ens vill ut på morgonen utan jag tvingar ut honom, sedan sover han till 11 Han är betydligt piggare på eftermiddagen och kvällen - precis som matte

Svara på detta inlägg

BushundenL
Medlem 2006-03-26
#6 4 april 2017 av BushundenL Re: Ännu en fråga; valpen sover lite på nätte...

Stooort TACK för ditt svar och för att du ville dela med dig av hur din hund var som valp!  Det ger mig hopp i detta.  Just nu är jag så galet trött att jag nästan är som en zombie.  Så skönt att din hund så snabbt började sova hela nätterna, och kan tänka att det är rätt gött att han nu kan sova till elva på förmiddagarna!! 


Tack än en gång för svar! 

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#7 4 april 2017 av Sezziyanen Re: Det blir bättre! Jag lovar!
          Re: Det blir bättre! Jag lovar!
          

Varmt TACK för ditt svar och tipsen! 


Ska pröva att göra så som du säger, vi är ju ibland ute en vända runt kl 4 på morgonen, men då vet hon att det bara är en kissrunda och går snällt och lägger sig och sover igen direkt. Men när hon vaknar nästa gång, ja då är det helt kört att få henne att somna om. Har dock inte testat att sätta mig och "tvinga" henne att varva ner, så jag ska pröva det. Hoppas det funkar!!  Jag är verkligen helt galet trött sen hon flyttade in pga av sömnbristen, samtidigt är hon ju så underbar så allt det jobbiga är ju ändå värt att stå ut med för att få dela sitt liv med henne.  


Tack än en gång! 

Viktiga jag tycker bara då är att man inser att man hjälper dem att varva ner och att man visar att nu, i den här situationen, ska vi vara lugna - ingen brottningsmatch, dragkamp eller sådant som kan bli mer en vild lek ska det liksom bli då med valpen (som kanske inte alls vill sitta still). Efter ett tag kan man ju läsa sin valp mer o mer.. tycker det blir ganska tydligt när den egentligen är trött och kan sova, men inte har fattat det själv..

Svara på detta inlägg

Lokatten12
Medlem 2017-01-02
#8 4 april 2017 av Lokatten12 Re: Ännu en fråga; valpen sover lite på nätte...

Är valpen på dig o vill leka? 


Vi gjorde så att vi tog bort allting i sängen som kunde tänkas leka med/bli förstört. Sen bara totalignorerade vi valpen. Han försökte få igång oss genom äta mitt hår o nafsa mig i näsan. Jag sov med långarmad huvtröja ett tag. Och varje gång valpen kom så vände jag ryggen mot. Ibland tryckte vi bort honom utan att säga något, fortf blundandes. Stora gäspningar, suckar och smaskande. Han lärde sig ganska fort att det inte var ngn ide att försöka få igång oss när vi sov. Sen bet han lite på lakan o så istället. Men det fick det vara värt. 


Men alla hundar är ju individer. Så det är nog bara att prova dig fram hur just din valp är och hur den lättast tar till sig. 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#9 4 april 2017 av hundöga återkomst Re: Ännu en fråga; valpen sover lite på nätte...

Finns en orsak, att vissa vill slippa valp, tonårsålder och köper hundar som mognat. Valp och tonåring är faser man måste gå igenom. Man kan inte begära att valpen (tonåringen) hoppar över dessa faser. Men som andra skriver, de är olika individer. Finns unga hanhundar som är  helt rumsrena och kommer in i en hormon fas som gör att de börjar markera inne. Sen att man kan träna i vissa moment, kan göra det lite lättare. Som första gång valpägare, fick jag rådet från(längre tillbaka)  uppföd. att man skulle springa ut direkt när valpen har ätit, sovit, lekt m.m. För då brukar det tränga på. Det är bara att gilla läget och invänta hundens mognad.

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#10 4 april 2017 av Sezziyanen Re: Ännu en fråga; valpen sover lite på nätte...

Så sant.. sen kan jag tillägga att man efterhand kanske kan se vissa signaler hos sin valp. Vissa är supertydliga och går till dörren och skäller när de behöver bajsa.. vissa blir flåsiga..osv. Min är lite lurig, skäller han vid dörren brukar det tränga på, men vissa gånger har det bara varit att han ville ut och leka :)

Men som du säger... man ska inte tro att valp/unghund är en dans på rosor hela vägen. Har själv slitit mitt hår några gånger av andra skäl, men tackar för väldigt bra rumsrenhet änsålänge. Dock har jag ju en hane och som du säger kan det ju hända saker med könsmognaden.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Valpen åt svam!!   [2] 17 sep: Hejdlöst 17 sep: Hejdlöst Fråga om valpar vikt!?   [1] 20 jun: Humlan12 21 jun: Starcastle Hounds fråga kring Coton de Tulear   [1] 1 maj: Matilda L 3 maj: Torparinnan Gammhunn rädd för valpen   [2] 2 mar: z_gismo 2 mar: z_gismo *Fråga angående Sövning   [3] 1 okt: anonym1 4 okt: Puddingpastejn Tips på sökövning och fråga om rumsrenhet   [2] 24 sep: cosmo19 25 sep: aenima Hund sover ej när ensam hemma.   [12] 11 aug: mathildas 12 aug: aenima Fråga o att ev byta från barf till annat..?   [3] 17 jul: bebban 24 jul: Svea58 Valp kissar där den sover!   [1] 24 apr: Silver_ 24 apr: Anneli Jag blir tokig på valpen!!   [4] 16 apr: Staffematte 26 jun: eemilio97
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Karelsk Björnhund | Finsk Spets | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dansk/Svensk Gårdshund | Jack Russell Terrier
© 1998-2020 Enfinia AB