Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 april 2017 av sandra_77 i skaffa hund (4 svar)
Eurasier vs Finsk lapphund

Hej alla kloka människor! 


Är det någon som har erfarenhet av raserna Eurasier och Finsk lapphund som skulle vilja berätta vad som främst skiljer dessa raser åt vad gäller mentalitet osv? 


Tack på förhand!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om sandra_77 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#1 7 april 2017 av Ruccola Re: Eurasier vs Finsk lapphund

Jag har erfarenhet av en hund ur vardera rasen, så du bör inte tro att det jag skriver gäller alla exemplar av dessa två raser.


Jag har sedan flera år lördagspromenerat med min egen labrador tillsammans med en eurasier. Den är lugn, tillgiven, lojal mot sina ägare och andra personer som den känner väl. Lite avvaktande mot främmande, men så ska rasen bete sig. Hänger med på långa promenader och kan slappa därhemma, helst i soffan säger hundens matte. Det är en mycket trevlig hund, men inte särskilt begiven på hundaktiviteter som lydnad (den är vardagsydig, men jag avser mer avancerad lydnadsträning) där den blir lätt utråkad och lägger sig ner i protest. Inte heller agility är kul. Men viltspår passar! Den är inte så intresserad av andra hundar, det är familjen som gäller. Go familjehund.


Den finska lapphund vi har just nu i träning på hundklubben är betydligt livligare än eurasiern. Ett yrväder i jämförelse. men det kan många unga hundar vara. Riktigt smart, fattar kvickt, vill vara duktig, tävilngsinriktad. Tränar både lydnad och agility. Går bra ihop med andra hundar.Dessutom en riktig puss- och kramhund. Den hunden är en  favorit på klubben. Är dock lite skällig av sig tycker jag.

Svara på detta inlägg

sandra_77
Medlem 2017-04-05
#2 7 april 2017 av sandra_77 Re: Eurasier vs Finsk lapphund

Tack för dina åsikter. De stämmer ganska så väl med den bilden jag har fått genom att läsa om de raserna. 

Svara på detta inlägg

Tjaboo
Medlem 2006-09-09
#3 7 april 2017 av Tjaboo Re: Eurasier vs Finsk lapphund

Hej!!


Kul att du tittar på dessa två raser....jag instämmer i det som föregående skrev om men vill gärna tillägga att skällandet på Finsk Lapphund är mycket beroende på träning och det avtar mer och mer ju äldre de blir (om det tränas med dem så klart).


Själv har jag en Newfoundlandstik på 5 år och en Finsk Lapphundstik på 10 månader. Hade faktiskt Eurasiern i tanke men avstod då jag tyckte de var lite (för enligt mig) avvaktande. Är supenöjd med min FL-tik som nu ligger på min ena fot och sover....;-) Har tidigare haft Newfoundlandshundar men ville välja en mindre och förhoppningsvis friskare ras och valet föll på FL.


Hör av dig om du vill veta mera...<3


 


Kram EWA

Svara på detta inlägg

vargenvilja
Medlem 2017-05-01
#4 1 maj 2017 av vargenvilja Re: Eurasier vs Finsk lapphund

Hej, 


jag har en tik på snart 11 år och hon har varit helt perfekt för mig, lagom stor. Lugn och lättlärd. Hon var rumsren vid 8veckor så de har inte varit några problem. Hon följer med vart man ska och jag fick träna hon från de hon var liten så hon klarar av att vara själv då man jobbar.


hon funkar bra med barn, hon går bara iväg om hon tycker de blir för mycket.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Finsk Lapphund Kennel   [6] 30 apr: SmilesGB 6 maj: Ayrin Boktips inför valpköp (eurasier)   [3] 14 dec: almida 25 dec: Pommes Mandolin Flyga med finsk lapphund   [0] 3 dec: theakarlsson Skaffa finsk lapphund?   [10] 1 jul: tant gredelin 26 aug: tant gredelin aktionsradie finsk lapphund   [1] 10 maj: dragontear 10 maj: Ayrin Eurasier - en ras för mig?   [2] 25 okt: almida 27 okt: Anneli Hyperaktiv lapphund   [11] 9 maj: junior08 14 maj: Voff 92 Finsk lapphund. Allergiframkallande   [0] 21 feb: teddybear Hur är rasen EURASIER?   [5] 27 jan: Sussane 30 jan: Sussane Finsk lapphund med en B och C höft (HD)   [4] 1 maj: teddybear 20 maj: teddybear
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Bullterrier | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Rottweiler
© 1998-2021 Enfinia AB