Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 april 2017 av Emmksthlm i övriga hundfrågor (5 svar)
Tips för långåkning med åksjuk hund?

Har en nu 16 mån Rhodesian Ridgeback hane som hatar att åka bil trots att han åker med husse fram och tillbaka till jobbet varje dag.


Vi har testat adaptil, täcka fönster etc men inget hjälper. Han skakar påväg fram till bilen och vill absolut inte hoppa in frivilligt.


Under färden sitter han och flåsar/dreglar och kan inte slappna av.


Till påsk ska han följa med mig till landstället som ligger 4 timmars bilfärd bort. Han har gjort det en gång tidigare och då flåsade han och dregglade mer eller mindre hela resan, däremot spyr han inte. 


Denna gång kommer vi åka i en sedan vilket gör att han inte kan sitta i backluckan utan kommer sitta med bältessele i baksätet med oss.


Jag har rådgjort med veterinär som tyckte att vi skulle testa Postafen vilket jag kommer ge honom, men finns det andra tips på hur man kan underlätta resan för honom?


Han fixar det ju men helst vill jag ju att han ska må bra under resan.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Emmksthlm och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 9 april 2017 av Ayrin Re: Tips för långåkning med åksjuk hund?

Det kan vara jobbigt för en hund att åka i bakluckan, det kränger mycket mer där än då man sitter närmre mitten av bilen (=sätena), så det kan ju vara så att det går bättre för honom att åka i baksätet.


Det kan också funka bra att ta korta bilturer till trevliga ställen, typ grönområden där han får leka, till nån hundkompis, vad nu er hund gillar, bara för att få bilresan till nåt positivt. Riktigt bra godis i samband med inhopp i bil kan också hjälpa :).

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#2 10 april 2017 av hundöga återkomst Re: Tips för långåkning med åksjuk hund?

Många hundägare får uppleva detta med åksjuka hundar. Åksjuka kan bero på mycket och vissa hundar kan växa ifrån detta. Ofta kan det bero på syn och balans påverkan, då hjälper inte lugnande medel.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 10 april 2017 av hundöga återkomst Re: Tips för långåkning med åksjuk hund?

Det som kan hjälpa mycket, är att undvika kurviga vägar.

Svara på detta inlägg

Juno
Medlem 2016-03-16
#4 10 april 2017 av Juno Re: Tips för långåkning med åksjuk hund?

Kan du tillbringa några kvällar i bilen med hunden? Du, hunden, en bra bok och lite hundgodis eller något annat gott att gnaga på.


Svarar han på lugnande signaler? Gäspa, blinka, slicka dig om läpparna. Googla för bättre förklaring.


Kan du träna in ett beteende som är inkompatibelt med att drägla och vara nervös? Kanske hålla något i munnen eller lyfta en tass i taget eller markera en target. Vissa hundar behöver ett jobb att utföra för att världen ska vara i ordning för dem.

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#5 10 april 2017 av Sezziyanen Re: Tips för långåkning med åksjuk hund?

Låter väl bra att testa åksjuketabletter? Har haft en hund som fick det (eller om det nu var nått motsvarande) inför längre resa då hon kunde bli åksjuk ibland. För mig låter det som man kanske ska försöka börja med allt man kan göra för att försöka minska/få bort själva åksjukan. Att göra bilen till en trygg och bra plats är ju säkert bra, men blir han åksjuk när man kör så vet jag inte riktigt om det kan lösa problemet. 

Har ni bur eller kör ni tex med grindar/galler? Pratade nyligen med en person som haft en hund som alltid var åksjuk under sin uppväxt i hans bil, där han liksom bara åkte i bagaget bakom grindar.. sen när han fick åka med en annan person till tävling så fick han lov att sitta i en bur där han precis gick in - då blev han inte åksjuk alls. Kan vara värt att tänka över hur hunden sitter/ligger i bilen. Sen är det väl alltid bra att se till att man har svalt i bilen, iaf är det ju sånt man tänker när vi människor blir åksjuka som barn.

Ni kanske även gör det redan, men förstås att inte ge mat för nära inpå. Tänker själv att jag alltid låter det gå en timme mellan mat&bilåkande.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Åksjuk hundvalp!!   [4] 18 mar: Tiinkerbellz 23 mar: Varg Valp som blir åksjuk - tips tack   [6] 25 jun: Paniiik 28 jun: Paniiik Åksjuk hund ..............   [3] 24 feb: Scherzi 24 feb: TuffaEzther Åksjuk Jack Russelvalp   [5] 10 okt: Y-tant 11 okt: Bagarsjön Är Zylkene bra till åksjuk valp 6 mån   [4] 28 jun: cyklamen 28 jun: cyklamen 12 v hundvalp åksjuk eller...?   [4] 2 maj: EO75 4 maj: TuffaEzther Postafen fungerar inte på min hund som är åksjuk   [5] 2 apr: Louies matte 2 apr: z_lip Åksjuk hund i bil, åksjuketabletter?   [8] 1 okt: Evelyns 1 okt: Evelyns Åksjuk 5 månaders valp!   [2] 7 aug: Eriika 7 aug: Eriika åksjuk hund, vad göra?   [3] 7 aug: lillfalk 7 aug: Alfa-No Sweat
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Dobermann | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2022 Enfinia AB