Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 april 2017 av Sezziyanen i valpforum (27 svar)
Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning

Hej,


Har skrivit här förut men kan inte riktigt hitta på tråden..

Har en valp på snart 6mån. Ensamhetsträningen går verkligen totalt skit.. Jag är nog att skylla en deldå jag inte började lägga in moment från absoluta början, men när jag fick honom vid 12v ålder så var det väldigt mycket arbete för att få allt att fungera ändå, han var en riktig AKTIV virvelvind som man verkligen fick hjälpa att varva ner väldigt regelbundet.. Men nog om det, det är som det är.

Har försökt i ca 2 månaders tid att gå ut och hämta posten varje dag, flera gånger (tar ca 20-30 sek max). Gå ut och slänga sopor då o då (tar ca 1,5minut). Tanken var att han efter hand kanske skulle förstå att det är vanligt, och att han inte behöver klistra nosen på dörren tills jag är tillbaka.. Dvs, det som händer varje gång är han går efter mig ända fram till dörren, vilken då blir stängd framför nosen på honom mer eller mindre.Sen står han där och börjar skälla efter ibland 2 sekunder, i de bästa fallen jag märkt kan det gå 20sek.. dvs att jag hunnit ner och hämtat posten och tillbaka utan att han börjar skälla. Men han står där, alltid, varje gång. Går jag ut med soporna skäller han såklart. Testat lite längre tid nångång, upp till en 3-5 minuter för att se om han skulle acceptera situationen så att säga, men nej..han bara fortsätter.

Jag har testat att spärra av ett annat rum, tex köket, men det känns som han bara får förväntningar om gallret åker upp. Idag när vi skulle prova satte jag upp gallret innan jag började diska, när jag gör det lägger han sig på sin plats i köket och vilar. När jag då gick för att slänga soporna började han skälla oavbrutet och högt innan jag ens hunnit öppna ytterdörren. Han bara står där, en bit från gallret och skäller isf.

Han är en sån valp som hänger med mig till andra rum även när han sover, då vaknar han, går och lägger sig i det rummet jag är och somnar om.

Jag fick lite hopp iom att andra beteenden har förändrats en del med tiden, tex gick han bananas och skällde när jag gick på toa/duschade nu, men det går numera bra att göra bara han är rastad och trött. Nu lägger han sig i en säng en bit från badrummet och vilar där medans jag är inne i badrummet. Men ytterdörren..

Jag fattar bara inte vad sjutton jag ska göra. Första valpen jag haft detta. Kan tillägga att när han har varit med hundvakt har de kunnat gå ut ett par minuter utan att han gjort mer än rest på huvudet från sin sängplats. Då brukar han vara med hundvakten i en mindre yta i en byggnad utanför en villa (ja när de inte är utomhus förstås), så det ser ju lite annorlunda ut mot ett lägenhetshus.

Känns lite uppgivet när man inte gör några framsteg alls. Är ju väldigt svårt att uppskatta hur många sekunder det ska ta innan han börjar skälla också, så det är rätt omöjligt att lyckas med att gå in före han börjar varje gång.. 

Kan även tillägga att han inte beter sig nått särskilt extra uppspelt/uppvarvad när jag kommer in, även om han skällt då. Han fortsätter inte skälla när jag kommit in, och verkar mest lite förundrad över vad som just hände. Dvs hoppar inte på mig eller dylikt han gör när han varit hos hundvakt en dag och inte sett mig på x timmar, tex.

Nån som har nån idé, tips? Whatever? Jag har väl egentligen inte tänkt mig att han måste kunna klara många timmar ensam i framtiden heller, men jag vill verkligen kunna gå och handla lite snabbt eller göra ärenden utanför dörren nån dag när han är mer vuxen.. Har bara haft vuxna hundar förut själv.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sezziyanen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 3
123

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 10 april 2017 av Kalla Har du testat att ge honom något att göra?

Vår hund, jag vet att jag har berättat detta tidigare, hon har egentligen inga problem med att vara ensam, hon tycker "bara" inte om att vi går. Detta har vi löst genom att ge henne en toarulle med några matbitar eller godisar i när vi går så att hon är sysselsatt med toarullen och inte fokuserar på vad som händer, det vill säga att vi försvinner.


En annan metod man kan testa är filtträning. Man lär hunden att ligga och vänta lugn och fin på sin filt oavsett om man är där eller inte. Jag vet att Eva Bodfält beskriver den här träningen bra i ett poddavsnitt av "Vår bästa vän", de pratar om hur man får hunden hemtam i till exempel hotellrum eller husbil, men jag kan inte för mitt liv komma på vilket avsnitt det är mer än att det är några av de tidiga avsnitten som finns på Sveriges Radio.


Fundera också lite på vad det är du VILL att han ska göra när du är borta, gör det något om han väntar aktivt så länge han är lugn och inte gapar? Jag har ett kommando till min hund, att hon ska "passa huset", då vet hon att jag tänker gå därifrån. Jag struntar egentligen i vad hon gör så länge hon är lugn och inte är stressad och hyper när vi kommer hem.


Nu har min hund alltid varit en självständig individ, men jag tänker att du kanske kan försöka betinga honom att tycka att det är en bra sak att matte går för då får man något supergott/bra att pyssla med som man aldrig får annars? Typ en kong fylld med frusen rå köttfärs, kokt kyckling eller så?


 


Bara mina tankar :) Jag förstår att det är frustrerande, det kan verkligen kännas hopplöst ibland!

Svara på detta inlägg

Lokatten12
Medlem 2017-01-02
#2 11 april 2017 av Lokatten12 Re: Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning
För våran hund som nu är 1, var det nog svårare för honom de där korta stunderna som 1-5 minuter. Som att han behövde de minuterna till att själv komma till ro och förstå vad som hänt. Vi har avspärrat, så han kan inte komma fram till dörren. Har alltid sagt "kommer snart" och kastat något riktigt gottigt till honom. När vi utökade träningen till ca 20 min så lämnade vi ljudinspelning hemma. De första 5 minuterna gnällde han. Sen kom han till ro. Efter ett tag märkte vi att gnällandet blev mindre än 5 min. Då har vi successivt ökat mer ensamtid för honom. Är ju såklart väldigt olika på alla hundindivider. Men för oss blev ljudinspelningen en bra Lösning för att se att han faktiskt fixade det och bara att han behövde lite tid att acceptera det. Vi har ingen inspelning nu, så han kanske gnäller lite nu också. Men han lägger sig på sin plats när han vet att vi ska gå, och väntar På att få ngt gottigt (ibland får han/ibland inte).
Svara på detta inlägg

BushundenL
Medlem 2006-03-26
#3 12 april 2017 av BushundenL Re: Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning

Du har fått jättebra tips redan, men delar med mig av hur jag gjorde för att få en omplaceringshund trygg när jag lämnade honom, och han hade det svårt med att vara ensam. 


Först såg jag till att han var ordentligt rastad (minst en timmes promenad, ofta längre än så) och aktiverad, så att han var riktigt trött. En valp kan man ju inte rasta på samma sätt, men aktivera valpen med lite hjärngympa och gå en kortare promenad går ju. Vänta sedan en stund innan du lämnar din valp så att den går ner i varv först. När du väl ska lämna din valp, även de allra kortaste stunderna, så var mycket noga med hur du själv känner dig i situationen!!! För, om du är orolig när du lämnar så känner valpen direkt att något finns att oroa sig för, och blir därmed orolig. Så jobba med ditt eget lugn och dina egna tankar kring detta (jag vet, lättare sagt än gjort när man känner hopplöshet kring ensamhetsträningen!!). Precis som Kalla tipsade dig om så ge något att tugga på, eller jobba med såsom en Kong eller liknande, lämna även gärna radion på under tiden. Och sen, bara gå ut utan att bry dig om din valp, på sin höjd säg ett enkelt, lugnt "kommer snart" eller liknande. Gå ut genom dörren, stanna kvar exakt så länge tills din valp blir tyst, direkt din valp tystnar, även om det bara är för några sekunder, så gå in igen direkt. När du går in så säg max "hej" och ge valpen en vänlig klapp och gå in i huset utan att se åt valpen. Gör om detta minst 3-4 gånger per dag i början, håll dig till samma korta stund tills valpen är trygg med det. Öka då någon eller några få minuter och stanna kvar där tills valpen är trygg med det, osv, osv. 


Hoppas det ordnar sig! 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#4 12 april 2017 av hundöga återkomst Re: Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning

Vissa hundar får panikångest, när de lämnas ensamma. Vissa hundar går att träna bort detta problem och vissa går det inte träna bort. De blir blockerade. Har och har haft flera hundar och vet att några av hundarna inte skulle kunna vara ensamma. De har visat detta vid olika situationer. En bet sönder i panik sönder en bilinredning vid lämning i bil m.m. När hundarna varit i sin hundflock, har de inte visat någon ångest, utan tagit det med ro när man har lämnat dem. Kanske en hundkompis skulle vara en stor hjälp. Det är ändå ett flockdjur. Till och med hästar får olika kompisar vid ensamhet och det fungerar ofta.  

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#5 12 april 2017 av Sezziyanen Re: Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning
          Re: Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning
          För våran hund som nu är 1, var det nog svårare för honom de där korta stunderna som 1-5 minuter. Som att han behövde de minuterna till att själv komma till ro och förstå vad som hänt. Vi har avspärrat, så han kan inte komma fram till dörren. Har alltid sagt "kommer snart" och kastat något riktigt gottigt till honom. När vi utökade träningen till ca 20 min så lämnade vi ljudinspelning hemma. De första 5 minuterna gnällde han. Sen kom han till ro. Efter ett tag märkte vi att gnällandet blev mindre än 5 min. Då har vi successivt ökat mer ensamtid för honom. Är ju såklart väldigt olika på alla hundindivider. Men för oss blev ljudinspelningen en bra Lösning för att se att han faktiskt fixade det och bara att han behövde lite tid att acceptera det. Vi har ingen inspelning nu, så han kanske gnäller lite nu också. Men han lägger sig på sin plats när han vet att vi ska gå, och väntar På att få ngt gottigt (ibland får han/ibland inte).

Hej,

Tack för svaret.

Skall fundera på detta. Min valp gnyr inte (även om det väl kan hända också lite mellan skallen ibland), han skäller. Högt. Och rätt oavbrutet.

Tror att jag som ni kan behöva spärra av och avleda lite. Han kan ju tex får vara i köket. Men hur gjorde ni med avspärrningen? Känns som det är lite sådär bra att sätta upp ett kompostgaller varje gång, verkar ju som han mycket väl lär sig att det ska hända nått då.. och börjar varva lite så fort det dyker upp..


Funderar även på att testa så.. han får helt enkelt vänta i ett separat rum där han itne ser ytterdörren. Har en kamera som kan spela in ljud och vad han gör (billig ip-kamera jag kan se från mobilapp tex å) så övervakning har jag tänkt på. Problemet jag ser är väl om han inte slutar skälla på tex 5 minuter, ska jag då vänta mer, om han liksom inte kommer till ro måste man ju gå tillbaka nångång.. 


 

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#6 12 april 2017 av Sezziyanen Re: Har du testat att ge honom något att göra?
          Har du testat att ge honom något att göra?
          

Vår hund, jag vet att jag har berättat detta tidigare, hon har egentligen inga problem med att vara ensam, hon tycker "bara" inte om att vi går. Detta har vi löst genom att ge henne en toarulle med några matbitar eller godisar i när vi går så att hon är sysselsatt med toarullen och inte fokuserar på vad som händer, det vill säga att vi försvinner.


En annan metod man kan testa är filtträning. Man lär hunden att ligga och vänta lugn och fin på sin filt oavsett om man är där eller inte. Jag vet att Eva Bodfält beskriver den här träningen bra i ett poddavsnitt av "Vår bästa vän", de pratar om hur man får hunden hemtam i till exempel hotellrum eller husbil, men jag kan inte för mitt liv komma på vilket avsnitt det är mer än att det är några av de tidiga avsnitten som finns på Sveriges Radio.


Fundera också lite på vad det är du VILL att han ska göra när du är borta, gör det något om han väntar aktivt så länge han är lugn och inte gapar? Jag har ett kommando till min hund, att hon ska "passa huset", då vet hon att jag tänker gå därifrån. Jag struntar egentligen i vad hon gör så länge hon är lugn och inte är stressad och hyper när vi kommer hem.


Nu har min hund alltid varit en självständig individ, men jag tänker att du kanske kan försöka betinga honom att tycka att det är en bra sak att matte går för då får man något supergott/bra att pyssla med som man aldrig får annars? Typ en kong fylld med frusen rå köttfärs, kokt kyckling eller så?


 


Bara mina tankar :) Jag förstår att det är frustrerande, det kan verkligen kännas hopplöst ibland!

Hej, tack igen.. (ursäkta för lång text)

Jag har nu börjat testa gå ut när han har nått att göra. Tex brukar jag ofta ge en del av nån av måltiderna på så sätt att han får söka upp den i vardagsrummet (är liksom indelat i nästan två rum med en del möbler och vrår så en deciliter torrfoder tar honom flera minuter att få rätt på). När han håller på med det kan jag utan vidare gå ut, har börjat göra det också med tanken att det sker en viss ensamhetsträning särskilt den tiden han tar på sig efter han sökt klart innan han går till dörren och skäller..(?). Har även funderat på att se om han skäller lika aktivt och länge om jag går på det sättet jämfört med när han liksom ser mig gå. För då går han direkt till dörren och börjar skälla efter ibland några sekunder, ibland 20 sekunder. Han är ju någorlunda "självständig" annars, på så sätt att han inte liksom söker hjälp av mig hela tiden utomhus samt på egen hand kan trava iväg till ett annat rum och lägga sig.

Jag tänker inte att han nödvändigtvis måste ligga och sova djupt när han är ensam hemma. Tanken är inte att han måste kunna vara extremt länge ensam hemma  heller. Det viktigaste är förstås att han inte skäller och lever rövare, samt inte mår extremt dåligt av det förstås. Tycker inte det är så farligt om han "ligger och väntar", även om man förstås helst ville att han kopplade av rejält. Dock tror jag att det ena ofta ger det andra, dvs en hund som kan vänta länge på ett ställe tror jag oftast ändå har en viss grad av avslappning då. Eller får det. Tror inte en hund som tex ligger ner och väntar riktigt kommer ligga på helspänn i ett par timmar, även om den inte heller riktigt sover helatiden.

Har verkligen försökt tänka och tänka. Tänker på hur han beter sig med andra saker. Tar två exempel:

Jag har under 1-2 månader nu gjort vissa hitta/leta-lekar med honom inomhus. Det består av att jag sätter/lägger honom i hallen, stänger dörrarna (har såna 50-tals-dubbeldörrar med frostat glas i sig) mellan hall&vardagsrum och antingen gömmer en leksak nånstans i vardagsrummet eller sprider tex en deciliter torrfoder i hela vardagsrummet/sovrummet. Sen öppnar jag så får han ett kommando att leta. När jag började med detta så brukade han ganska fort skälla bakom dörrarna då jag liksom "försvinner" bakom dem även om det är inomhus. Jag gjorde inget alls förutom att ignorera skällandet. Nu när jag gjort detta ännu fler gånger så sitter han helt tyst och väntar, även om det tar nån minut att sprida ut fodret han tex ska söka. Dvs har han ju lärt sig att vänta utan att börja skälla här, och jag har inte gjort nått mer alls än att repetera det flera gånger, faktum är att det känns som det gick ganska fort till dess att han har fattat att det går att vänta där. 

Exakt samma var det med toalettbesök&dusch. Toaletten kan jag gå på den korta tid det tar bakom stängd dörr utan att han går fram till dörren eller skäller, även om han inte är nyrastad/trött. Duscha går bra om han är rastad och trött. Där har jag inte heller gjort nått mer än att göra det x repetitioner. Eller ja, de första tiden hade jag ingen dörr där då jag har hållt på och renovera, då satt det bara ett kompostgaller så då såg han mig ju.

Vid sänggång ligger han varje kväll och väntar i sovrummet som är avspärrat med kompostgaller medans jag går runt i lägenheten/toaletten, hämtar vatten i köket mm. Det har också kommit av ren rutin. Han brukade stå och skälla där när jag gick tex till köket längre tillbaka.

Nu är ju inte allt detta samma sak som att bli lämnad ensam hemma, men det bara känns som att han liksom snappar upp rutiner, och där han brukade skälla för att han lämnades ett tag har försvunnit lite av sig självt. Vet inte riktigt vad detta säger, bara tar upp det så de som läser kan få en liten bild av hur han är.. 

Pratade nyligen med en person som menade på att hunden visst fattar att den är ensam även om den håller på med nått, tex tugg eller söker runt efter lite godis. Jag tänkte ju liksom lite som så att det inte är ensamhetsträning då eftersom han är så uppslukad av uppgiften så att säga. 

Jag antar att jag måste testa mig fram. Tänker såhär, kanske är rätt sätt att träna för mig att ge honom en liten distraherande uppgift som du säger, samtidigt som han är på en begränsad yta där han inte når fram till ytterdörren. Det jag dock inte vet hur jag ska göra, är om jag ska gå in INNAN han börjar skälla efter han är klar med sin lilla uppgift, eller försöka vänta ut och se om han slutar/lägger sig innan jag går in. Antar att det är värt att testa det senare ett par gånger iaf..

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#7 12 april 2017 av Sezziyanen Re: Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning
          Re: Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning
          

Du har fått jättebra tips redan, men delar med mig av hur jag gjorde för att få en omplaceringshund trygg när jag lämnade honom, och han hade det svårt med att vara ensam. 


Först såg jag till att han var ordentligt rastad (minst en timmes promenad, ofta längre än så) och aktiverad, så att han var riktigt trött. En valp kan man ju inte rasta på samma sätt, men aktivera valpen med lite hjärngympa och gå en kortare promenad går ju. Vänta sedan en stund innan du lämnar din valp så att den går ner i varv först. När du väl ska lämna din valp, även de allra kortaste stunderna, så var mycket noga med hur du själv känner dig i situationen!!! För, om du är orolig när du lämnar så känner valpen direkt att något finns att oroa sig för, och blir därmed orolig. Så jobba med ditt eget lugn och dina egna tankar kring detta (jag vet, lättare sagt än gjort när man känner hopplöshet kring ensamhetsträningen!!). Precis som Kalla tipsade dig om så ge något att tugga på, eller jobba med såsom en Kong eller liknande, lämna även gärna radion på under tiden. Och sen, bara gå ut utan att bry dig om din valp, på sin höjd säg ett enkelt, lugnt "kommer snart" eller liknande. Gå ut genom dörren, stanna kvar exakt så länge tills din valp blir tyst, direkt din valp tystnar, även om det bara är för några sekunder, så gå in igen direkt. När du går in så säg max "hej" och ge valpen en vänlig klapp och gå in i huset utan att se åt valpen. Gör om detta minst 3-4 gånger per dag i början, håll dig till samma korta stund tills valpen är trygg med det. Öka då någon eller några få minuter och stanna kvar där tills valpen är trygg med det, osv, osv. 


Hoppas det ordnar sig! 

Hej!

Jättebra tips, tack.

Numera varvar han ner rätt bra efter en utevistelse/promenad eller en kortare kissrunda och lite hjärngympa, särskilt om jag själv sätter mig tex med datorn (som nu haha, han sover vid mina fötter). Så jag vet liksom läget när det är rätt att lämna.

Det enda jag undrar om den metod du beskriver är:
När du säger att man ska gå in så fort valpen tystnar, menar du att jag ska gå in när han tar ett paus i skällandet helt enkelt? För det känns ju som han är aktiv hela tiden när han liksom står där och skäller, och väldigt fokuserad på ytterdörren. Jag förstår inte riktigt.. om jag tex gör nu som du beskriver, så händer följande:

Han kommer nog vara lite upptagen med sin lilla uppgift en kort stund eller tills den är slut (beroende på HUR intressant den är). Sen kommer han vandra till dörren och börja skälla. Ska jag då vänta både tills han börjat skälla och blir tyst en stund? För han börjar ju inte skälla sekunden jag går ut, inte ens om jag går ut med hans näsa i dörren.. så jag väntar alltså en liten stund tills han börjar skälla, men går inte in förrän han blir tyst en liten stund menar du?

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#8 12 april 2017 av Sezziyanen Re: Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning
          Re: Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning
          

Vissa hundar får panikångest, när de lämnas ensamma. Vissa hundar går att träna bort detta problem och vissa går det inte träna bort. De blir blockerade. Har och har haft flera hundar och vet att några av hundarna inte skulle kunna vara ensamma. De har visat detta vid olika situationer. En bet sönder i panik sönder en bilinredning vid lämning i bil m.m. När hundarna varit i sin hundflock, har de inte visat någon ångest, utan tagit det med ro när man har lämnat dem. Kanske en hundkompis skulle vara en stor hjälp. Det är ändå ett flockdjur. Till och med hästar får olika kompisar vid ensamhet och det fungerar ofta.  

Mjo, fast jag kommer inte skaffa en till hund som en chansning för att det skulle underlätta ensamhetsträning.

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#9 12 april 2017 av Sezziyanen Re: Har du testat att ge honom något att göra?
          Har du testat att ge honom något att göra?
          

Vår hund, jag vet att jag har berättat detta tidigare, hon har egentligen inga problem med att vara ensam, hon tycker "bara" inte om att vi går. Detta har vi löst genom att ge henne en toarulle med några matbitar eller godisar i när vi går så att hon är sysselsatt med toarullen och inte fokuserar på vad som händer, det vill säga att vi försvinner.


En annan metod man kan testa är filtträning. Man lär hunden att ligga och vänta lugn och fin på sin filt oavsett om man är där eller inte. Jag vet att Eva Bodfält beskriver den här träningen bra i ett poddavsnitt av "Vår bästa vän", de pratar om hur man får hunden hemtam i till exempel hotellrum eller husbil, men jag kan inte för mitt liv komma på vilket avsnitt det är mer än att det är några av de tidiga avsnitten som finns på Sveriges Radio.


Fundera också lite på vad det är du VILL att han ska göra när du är borta, gör det något om han väntar aktivt så länge han är lugn och inte gapar? Jag har ett kommando till min hund, att hon ska "passa huset", då vet hon att jag tänker gå därifrån. Jag struntar egentligen i vad hon gör så länge hon är lugn och inte är stressad och hyper när vi kommer hem.


Nu har min hund alltid varit en självständig individ, men jag tänker att du kanske kan försöka betinga honom att tycka att det är en bra sak att matte går för då får man något supergott/bra att pyssla med som man aldrig får annars? Typ en kong fylld med frusen rå köttfärs, kokt kyckling eller så?


 


Bara mina tankar :) Jag förstår att det är frustrerande, det kan verkligen kännas hopplöst ibland!

Kan tillägga att jag precis gjorde ett försök med övervakning, för att se vad som hände. Jag slängde ut en halv dl torrfoder runtom i vardagsrummet  och när han hade börjat med det så klädde jag på mig och gick ut. Följde honom på kamerorna..

Han gick först runt 1-2 minuter och plockade foderkulor (han reagerar inte på att jag klär på mig och går ut när han håller på med det, fastän man ser dörren från vardagsrummet). Jag satt sedan utanför i ca 4-5 min och det som hände var att han efter en stund då gick till dörren och började skälla, men mer typ.. skällde x antal gånger, sen slutade han en stund, sen började han några gånger igen..slutade en lite längre stund (jag började då tänka att jag skulle se om han varvade ner mer eller ej..). Sen vände han och gick tillbaka till vardagsrummet en vända (för att söka foder eller leta efter mig vet jag inte...). Funderade då på om jag skulle gått in, men jag ville se om han gick och satte/la sig eller ej.. Så jag väntade en minut till eller nått, då hann han gå tillbaka till dörren och skälla några gånger till, gny några gånger.. sen gjorde han ett litet längre uppehåll i skällandet igen så då tänkte jag att jag måste nog gå in då det gått ca 5min. Gick in och hälsade inget särskilt, bara som ingenting hänt. Han verkade inte något särskilt stressad, ganska neutral reaktion, fast kanske lite som han inte förstog vad som just hänt.

Tror ni detta är en bra linje att fortsätta på? Borde jag gått in när han faktiskt gick från dörren efter lite skällande?

Svara på detta inlägg

Lokatten12
Medlem 2017-01-02
#10 12 april 2017 av Lokatten12 Re: Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning
          Re: Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning
          

Hej,

Tack för svaret.

Skall fundera på detta. Min valp gnyr inte (även om det väl kan hända också lite mellan skallen ibland), han skäller. Högt. Och rätt oavbrutet.

Tror att jag som ni kan behöva spärra av och avleda lite. Han kan ju tex får vara i köket. Men hur gjorde ni med avspärrningen? Känns som det är lite sådär bra att sätta upp ett kompostgaller varje gång, verkar ju som han mycket väl lär sig att det ska hända nått då.. och börjar varva lite så fort det dyker upp..


Funderar även på att testa så.. han får helt enkelt vänta i ett separat rum där han itne ser ytterdörren. Har en kamera som kan spela in ljud och vad han gör (billig ip-kamera jag kan se från mobilapp tex å) så övervakning har jag tänkt på. Problemet jag ser är väl om han inte slutar skälla på tex 5 minuter, ska jag då vänta mer, om han liksom inte kommer till ro måste man ju gå tillbaka nångång.. 


 

Vi har alltid avspärrat till hallen och toan, men vi stänger igen kompostgallret med ett spännband när vi går hemifrån. Och då får han heller inte vara i sovrummet. Vi tränade in det. Alltså ibland stängde vi även när vi inte gick hemifrån, men var kvar inom avspärrningen tillsam ans med hunden. Ibland gick vi. Så han inte riktigt visste. Samma sak med jacka/skor och så på också. Kändes ju lite fånigt och sitta inne med full mundering. Vet heller inte om det hjälpt. 


Tränade också på att bara säga kommer snart (kasta ngt gott. öppna dörren, gå ut, stänga och in igen utan att säga ngt. 


Det är ju bra valpen inte verkar speciellt stressad eller frustrerad när du kommer tillbaka. Tror säkert du är på rätt spår! 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Ensamhetsträning av äldre omplaceringshund   [3] 4 mar: Skåning92 5 mar: Torparinnan Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Är detta verkligen en chihuahua?   [7] 17 jan: Buketten 22 jan: Gurkans Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Cavalier King Charles Spaniel | Dalmatiner | Finsk Lapphund | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB