Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 april 2017 av rumpkulla i skaffa hund (2 svar)
Omöjligt att hitta en omplacering som håller måtte

Nu är det 7 år sedan min gamla Schäferdam fick somna in. Och lika länge har jag haft en stor längtan efter livet med hund. Av olika anledningar har jag väntat. Småbarn, arbete, separation, flytt osv.


Sedan blev livet extra tomt. Hundlivet har alltid varit min enda hobby och plötsligt faller alla bitar på plats, utom en. Jag saknar ju en hund. För ett par år sedan började jag därför leta igen.


Men det verkar vara omöjligt svårt att hitta rätt.


Jag tänker mig en omplacering som klarar av den här typen av miljö. Boende på landet, katter och barn i familjen, bullrig utemiljö (traktorer som låter, barn som kör med fyrhjulingar i markerna, snickare som kommer och går och slamrar på huset både ute och inne), hårt väder då det blåser fruktansvärt här ute men vi är ute massor oavsett väder och vind.


Vi besöker släktingar som också har hund och katt. 


Frivilliga hundvakter finns gott om vid behov men tanken är att hunden ska kunna följa med husse på jobb som går ut på att åka runt mellan olika gårdar och laga lantbruksmaskiner.


 


Det funkar alltså inte med en hund som har en hög stressnivå, har svårt för barn, andra djur, främmande människor eller är väderkänslig. Jag vill ändå ha en väldigt aktiv hund för att kunna återuppta träning och tävling i bruksgrenarna. Därmed går ju även alla blandraser bort.


Behöver jag tänka om? Kanske ställa in mig på en valp istället? Eller ta över en pensionerad tjänstehund som ändå kanske är något äldre än vad vi tänkt oss? Jag har hört mig för på de lokala brukshundklubbarna, kontaktat uppfödare, hört mig för bland vänner och bekanta men inte fått napp på något som passar in hos oss. Blocket kollar jag ibland men där är det ju mestadels skräp.


 


Tips på fler stenar att lyfta på och titta under önskas!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om rumpkulla och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 19 april 2017 av Ayrin Re: Omöjligt att hitta en omplacering som hål...

Kanske kan det vara värt att kolla på nån tjänstehundsaspirant som inte hållit måttet? http://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/livgardet/hundtjanstenheten/omplaceringshundar/


Någon kanske har nåt fel som inte har nån större betydelse för er.


Annars känns det ju som en tämligen *bra* hund du är ute efter... En så stabil brukshund är ju liksom inget folk riktigt vill göra sig av med. Så sett så tror jag väl nästan att du antingen får sänka kraven rätt rejält eller köpa en valp.

Svara på detta inlägg

Emmksthlm
Medlem 2016-03-08
#2 20 april 2017 av Emmksthlm Re: Omöjligt att hitta en omplacering som hål...

När jag har kikat på ex.vis Hundstallet så efterfrågar dom nästan alltid exakt det som du erbjuder, d.v.s aktivt liv på en gård, hur kommer det sig att ingen hund passar in?


Är det att dom är för stressade etc?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur gör man för att hitta lämplig tik för parning?   [6] 16 nov: Astons matte 18 nov: pipilotta Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin omplacering vuxen hund kontrakt   [2] 16 jul: Vargtassen 19 jul: Gurkans Schäfer håller på o stryka sig o jucka..varför?   [2] 22 jun: Lina13 23 jun: Mira och Esther Svårt att hitta hundkompisar till min valp!   [3] 11 maj: Terdrian 11 maj: Terdrian Matte med kloklipparfobi   [5] 17 apr: BondBrud 18 apr: Anneli Hitta rätt försäkring till sin hund   [0] 4 feb: Jocke1232 Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272 Problem i matte/hund relation efter skada   [5] 31 maj: Fluffsaurus-rex 7 jun: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Tax | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB