Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 juni 2017 av rostad360 i övriga hundfrågor (2 svar)
Rottweiler tik aggrevsiv mot valp...?

Hej!

Jag ahr en rottweiler på 6 år som nu på sista tiden har fått bo med en great dane valp på 8 månader i snart 1 månad.

Min rottis har alltid varit reserverad mot andra hundar och har bara ett fåtal hundar som hon leker med. resten skäller hon ut för kung och fosterland...

Med denna valpen (hane som tur är) som numera mer eller mindre bor hos oss så har det gått "bra" enligt mig.
Hon morrar när han försöker lägga sig brevid henne och dem bråkar om någon av dem har en leksak (valpen lyckades till och med sätta ett fint jack i min rottis öra sist...)

Nu till problemet jag har eller kanske har.
dem kan numera eller ja det har dem alltid men nu är dem i samma rum, dem kan till och med ligga ihop i soffan , sängen eller liknande med bara mindre morrningar från min hund.

MEN när vi är ute så låter vi hundarna springa lösa vilket fungerar bra tills min rottis helt plötsligt lite då och då börjar jaga valpen och min rottis låter väldigt otrevlig när hon jagar honom, hon hugger efter hans hals och bakdel (han har aldrig fått en skada från henne dock trots att hon sliter i hans långa slappa hud...) jag har tänkt detta som att hon leker eller dominerar honom då han trots allt inte får någon bett-skada från henne... jag går dock emellan när hon lyckas ställa sig över honom..

Vid varje lektillfälle så springer valpen omkring och försöker leka ännu mera och verkar inte alls ta min hunds hårda beteende som aggression ...

men hur ska jag reagera på detta? vill kunna lämna dem själva utan att jag ska riskera någon av hundarnas säkerhet bara för att jag ska kunna ta en kaffe hos en kompis som bor endast 50 meter bort...

innan någon säger "ta med någon av hundarna då" så vill jag poängtera att deras hund inte alls är snäll mot andra hundar och vi har försökt tidigare...

Jag vill bara få lite tips från er andra här.
senast idag har jag en bild på när min rottis och valpen ligger ihop tätt intill varann utan några prolblem...

Problemen kommer som sagt när vi är ute och går och dem ska "leka"

Mvh en orolig hundägare.

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om rostad360 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#1 13 juni 2017 av hundöga återkomst Re: Rottweiler tik aggrevsiv mot valp...?

Som hundägare får man vara steget före. Att sätta ihop en unghane med en vuxen tik, kan sluta i katastrof. Många tikar vill inte ha unghanar i närheten. Tiken vet precis vilken hormonfas hanen är på väg in. Tikarna kan säga till ordenligt. Låt tiken slippa hanhunden. Hon visar det redan att hon tycker det är jobbigt. Det gäller vuxna hanar också.

Svara på detta inlägg

EnSånDär
Medlem 2017-06-09
#2 5 juli 2017 av EnSånDär Re: Rottweiler tik aggrevsiv mot valp...?

Jag har en tik på 5 år och en kille på 1 år.

Hon har aldrig tyckt om andra hundar och varit reserverad både mot människor och hundar, en väldigt osäker hund från början. Människor undvek hon och hundar kunde hon markera mot om dom kom för nära. Jag såg till att hon aldrig behövde närma sig någon av dem. Vi lärde oss att existera i samma rum som andra och ju mer vi tränade desto mer insåg hon att hon kunde slappna av för jag såg till att ingen kom för nära, varken hund eller människa. När samvaron gick bra började vi öva på att söka kontakt, dvs hon fick gå fram och hälsa på sina vilkor både på stabila hundar och människor. Hon fick bara gå fram sålänge hon var avslappnad och var hon inte det stoppade jag henne tills hon lugnat sig.


Vi ansåg att det gick såpass bra att vi skaffade valpen och introducerade dom på ett sånt sätt att han snabbt insåg att här var det hon som bestämde. Hon har behövt säga till honom två gånger ordentligt (när han blev könsmogen och hormoner sprutade ur örona typ) men maktbalansen är tydlig. Han vet hur långt han kan gå och håller sig där.


Jag skulle säga att sättet hundarna umgås på är fel. Dom är inte säkra med varandra, valpen läser inte av din tik och tiken är för hård med valpen i sin tur eftersom han inte fattar och det gör henne osäker. Hade jag vart du hade jag tränat tiken separat eftersom det antagligen är hon som bär på den sörsta osäkerheten. Lär henne hantera andra hundar och människor, be en beteendevetare om hjälp för att få ett riktigt bra program just för henne. Ju säkrare hon blir i sig själv desto bättre och tydligare signaler sänder hon ut till valpen hemma. Tyvärr är det ju inte så att alla hundar vill ha sällskap heller...och det måste man respektera. Kanske inte är vad du vill höra men att VI tex anser att hundarna måste få springa lösa och leka för att kunna njuta är vår uppfattning, sålänge dom inte kan hantera det finns ingen njutning i det. Det blir bara hysteriskt för dom att behöva hantera allt samtidigt.


Att tex släppa dom lösa ihop skulle jag aldrig göra om det blir som du beskriver. Det handlar ju inte om dom gångerna det funkar bra utan de gångerna det slutar med att du måste gå emellan eller hon börjar jaga honom. För varje gång hon får utöva det beteendet befäster hon ju det. "Det funkar ju. Om jag jagar honom och ställer mig över honom lägger han sig ner och låter mig vara för stunden."

Som sagt, kontakta en beteendevetare hos närmsta hundtränare. Dom är fantastiskt duktiga många av dom och kan hjälpa mycket med saker man själv inte ser eller tänker på.


Lycka till.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Blandras rottweiler/amstaff i närheten av barn?   [6] 27 feb: stitchy13 4 mar: Ayrin Ni som har haft/har en rottweiler, se hit!   [1] 27 sep: Tidvatten 25 okt: fyratassar Träna min framtida rottweiler valp   [7] 30 aug: eynar 3 sep: Rux bli med rottweiler   [1] 22 maj: Markus96 23 maj: Ayrin Skaffa Rottweiler   [11] 20 nov: Lagstrom 21 nov: bes Tålig leksak till rottweiler   [2] 21 jun: Dexter&Ninja 27 jun: Trevare Någon Rottweiler expert? :D   [8] 13 sep: Beastmaster 14 sep: Beastmaster Rottweiler kennlar   [2] 11 maj: Bisan 13 maj: Dog_training Hur sund är Rottweiler?   [10] 16 apr: Tabula rasa 16 sep: Beastmaster rottweiler söker hund kompis   [0] 27 mar: hanssonrichard
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Schäfer | Dvärgpinscher
© 1998-2024 Enfinia AB