Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 juni 2017 av EnSånDär i fästingforum (5 svar)
Tips på att förebygga och ta bort fästingar

Har en 1årig kille här hemma som verkligen HATAR att plocka fästingar. Det är ungeär lika hemskt som döden och skulle jag puscha hårdare skulle blodet rinna...så hemskt är det. Hittils har jag löst det med att ta det när han sover. Dvs han vet inte vad som händer och vaknar upp och ser sig omkring...inte det bästa - jag vet. Men fästingen måste bort och att molhålla honom känns inte som ett bättre alternativ.


Han väger 3 kg och är ett år, vad har ni för tips på fästingmedel? Äldre tiken har aldrig fästingar (och är busenkel att plocka dom på om det mot all förmodan skulle fästa någon) så det har inte varit aktuellt förän nu.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om EnSånDär och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 21 juni 2017 av Kalla Vi använder Bravecto

Det fungerar finfint för vår hund och vissa upplever att det även har en repellerande effekt på färstingarna, men så är det inte för oss. Hunden får fästingar men fästingarna dör strax efter de har bitit. Vill man inte att hunden ska bli biten alls finns det olika droppar och halsband och där får man testa sig fram vad som funkar då preparaten funkar olika bra på olika individer. Eller, det är min erfarenhet i alla fall :) Tänk på att läsa på ordentligt då alla verksamma medel har biverkningar och vissa halsband, till exempel Scalibor, ska man ta av innan hunden badar utomhus då den verksamma ingrediensen är skadlig för vattenlevande organismer. Vi har testat det mesta och det som var effektivast var Scalibor men efter två år fick hunden klåda av det och sedan dess använder vi Bravecto, supersmidigt och effektivt och vi har inte märkt några biverkningar alls av det efter snart fyra säsonger tror jag.


 


Vad gäller att ta bort dem så hade jag fortsatt som du gör nu, för bort måste ju fästingarna, men tränat på hanteringen under övriga året och "låtsasplocka" med vad du nu använder och se till att hunden får något riktigt bra som belöning efter varje sådan hanteringsträning. Är du rädd för att han ska bita, träna honom på att ha munkorg så kan du jobba snabbare och effektivare och plågan blir kortare för er båda.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#2 21 juni 2017 av hundöga återkomst Re: Tips på att förebygga och ta bort fästingar

Finns ett kylspray(kommer tyvärr inte ihåg vad det heter) där man sprayar så fästingen kyls ner och inte hinner spruta in gift, kanske kan gå på människor också.

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#3 21 juni 2017 av Sezziyanen Re: Tips på att förebygga och ta bort fästingar

Jag hade satt mig och tränat varje dag på hantering. Sätt dig ner och lägg honom framför dig på golvet, men han får gärna ha tassarna i backen så att säga. Vet inte hur han är med övrig hantering? Men om hunden blir säker med hantering i allmänhet så borde inte fästingplockning bli nått problem just, det är ju inget som gör särskilt ont eller obehagligt egentligen. Så försök träna på att han ska ligga framför dig medans du känner igenom honom, kanske kammar lite, kollar öron, tänder..ja vad som helst. Belöna gärna och mycket när han är duktig!

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#4 21 juli 2017 av Svea58 Re: Tips på att förebygga och ta bort fästingar
          Re: Tips på att förebygga och ta bort fästingar
          

Finns ett kylspray(kommer tyvärr inte ihåg vad det heter) där man sprayar så fästingen kyls ner och inte hinner spruta in gift, kanske kan gå på människor också.

Det heter Antick Fästingfrysare och funkar jättebra. Jag har provat på min man :)


 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#5 22 juli 2017 av pipilotta Re: Tips på att förebygga och ta bort fästingar

För mig är det viktigaste att en fästing INTE biter sig fast öht. Därför föredrar jag ett s k skarpt medel framför de "naturliga" preparatat som jag inte litar på. Svårare att se en fästing som traskar runt i pälsen när hunden är brun än i en ljus päls. Jag vill inte riskera en livslång sjukdom hos min hund helt enkelt.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vårdagjämning, fästingar....   [3] 20 mar: pipilotta 21 mar: pipilotta Söker skogsområde med lite fästingar   [2] 15 jul: syteryster 15 jul: z_FlisansMatte Fästingar på g igen!   [1] 23 nov: Ingrid W 23 nov: Sezziyanen Förebygga att hunden vaktar mat och dylikt   [4] 22 jun: Menace 24 jun: Menace Vilket B-vitaminpreparat mot fästingar?   [2] 1 jun: Samojeden 1 jun: Lona Naturligt medel mot fästingar   [6] 25 maj: lindsey80 23 jul: Feliciaaw Hemska fästingar   [5] 18 apr: averylovelyday 18 apr: Megawatt Ogillar fästingar lavendel, tro?   [4] 31 jul: Hortensia 2 aug: Hortensia Klädvårdsrulle till krypande fästingar.   [2] 15 jun: Ruccola 15 jun: LeyeShprintse Tips på förebygga dåliga hundmöten   [3] 19 feb: Samstaff 19 feb: Träsktrollet
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chinese Crested Dog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Grand Danois | Finsk Lapphund | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB